ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 693
  • 834
  •   1
Отговори
# 180
  • Благоевград
Аз предпочитам трудни изпити, намирам ги за по-добре работещи. Ще разберем труден ли е бил като видим статистиките.
Лесното нво е голям проблем в 7 клас, но много хора не го разбират.
Набор 2006 е доста по-голям, многоброен от предходните и това се очакваше - трудни изпити, за да има по-голяма диференциация.

# 181
Равносметката от СУ: 14 е грешна, 16 правилна, 15та не е видяла хубаво какво търсят и последния ред не го е написала. От 1 до 9 са й правилни според нея.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 12:13 от vesito 2

# 182
Здравейте, вярно ли е, че ако в предварителния изпит в СУ изкараш слаба оценка не може да участваш в класирането нито с оценка от ДЗИ нито с оценката от редовния изпит.Моля да отговорите ако имате информация.

# 183
  • София
Според моя прочит на правилника, това важи само за анулираните изпитни работи. Ако има оценка слаб 2 на някоя от изпитните сесии, няма пречка да участва в класирането с положителна оценка от другата изпитна сесия и/или ДЗИ, ако специалността приема с такъв. Но за да сте сигурна, направете запитване към университета по мейла. Ще Ви отговорят.

# 184
  • Благоевград
Здравейте, вярно ли е, че ако в предварителния изпит в СУ изкараш слаба оценка не може да участваш в класирането нито с оценка от ДЗИ нито с оценката от редовния изпит.Моля да отговорите ако имате информация.
Вижте в сайта им правилата, другото е митове и легенди. Аз ги четох и доколкото си спомням няма такова нещо.

# 185
Знаете ли обичайно след колко време излизат резултатите от предварителните изпити в СУ?

# 186
До 2 седмици пишеше някъде в сайта им. Поне за математиката.

# 187
Бая време...

# 188
Долният набор ако чете, да ходи да каже на Стаматов много поздрави за ужасното предложение за премахване на предварителните изпити в университетите. Нямате си и представа колко им олеква на децата като минат. Да не говорим, че това си е една допълнителна (незадължителна) дата, която подсигурява някаква оценка, защото всички знаем как всичко се случва и какво треперене беше за единствената дата на нво.

# 189
  • София
Ох, този титан пак ли е избухнал? Министърът заяви, че ще реформира /пак/ и сега всеки малоумник се чувства длъжен да бълва "идеи" - коя от коя по-глупави. То не бе ДЗИ по математика, премахване на ДЗИ, религия, намаляване на 15-те дни, оценка за дисциплина ... Изгубих им броя вече.

# 190
Аз сега също се замислих, може ли само с предварителен изпит и да не ходиш на редовна дата?

# 191
  • Пловдив
Според мен може, ако има 6, защо да ходиш на редовни 😉

# 192
  • София
Да, разбира се.

# 193
Аз сега също се замислих, може ли само с предварителен изпит и да не ходиш на редовна дата?
Може, какво пречи.
Моят ходи на предварителния в СУ, на редовния няма да ходи. Не очаквам висока оценка от това му явяване, ще се надявам на ДЗИ. В крайна сметка, ако не се получи в СУ, има и вариант Б. Вече ми е все тая. Да е работил повече. В крайна сметка трябва да се научи, че успехът или неуспехът е в резултат единствено на неговите действия.

# 194
А други титани на мисълта искат освобождаване от матура при оценка >5. Схемата я знаем - не може ученик да чете и пише, пишем му там 5ца, няма да се излагаме я, успеваемостта ни е в кърпа вързана и  може да искаме и премии Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт