ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 725
  • 834
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И там ще почнат да приемат с БЕЛ и история.

# 376
Мотивационните писма и есетата да не забравим.
Какви инженери ще стават, ако не могат да се разберат със захитрелите икономисти, от които идват парите. (нали изискването да се ползва матура по математика за тях цели да им повиши качеството). Grinning

# 377
Есента имаше статия в Капитал - цитирам по памет - само 52% от местата в университетите са заети.
Моя приятелка учи Логопедия. Каза, че огромен процент от състудентите й имат сериозни говорни дефекти.
Системата очевидно е порочна и неработеща, но явно засега това устройва създателите и участниците в нея.

# 378
  • София
Утре Вълчев е в уасг на среща на инж унита. Страх ме е да си помисля там каква щуротия ще измислят. В 3 ще ни информират какво са решили.
Нещо иновативно би могло да се окаже, например предмет "Религиозни аспекти на проектантския подход". 🤣

# 379
Утре Вълчев е в уасг на среща на инж унита. Страх ме е да си помисля там каква щуротия ще измислят. В 3 ще ни информират какво са решили.
Нещо иновативно би могло да се окаже, например предмет "Религиозни аспекти на проектантския подход". 🤣
А, на проектантите, приети с есе, няма да им трябва да се уповават на религията, но тези, на които ще им строят сгради такива проектанти ще им се наложи. Joy

# 380
  • София
Ха-ха, няма да се учудя. Някъде мернах, че арх. Миронов е участвал в кръгла маса на МОН за вероученията.

# 381
  • София
Е, няма как да приемат всички. За някои специалности желаещите са в пъти повече от местата. Как да ги приемат всички? Как ще ги обучават - ами база, ами преподаватели, ами разходи за обучението? Не може държавата да плаща за всеки, който за миг му е хрумнало що да не се пробва да учи медицина примерно, пък ако не стане - те нали ще го изгонят. Такава широка фуния никъде няма.

# 382
  • София
Ха-ха, няма да се учудя. Някъде мернах, че арх. Миронов е участвал в кръгла маса на МОН за вероученията.
Мирянов. Да, там е бил. Него горкият съвсем не го слуша главата, малко "богатите също плачат" е положението.

# 383
Широкият вход й тесният изход вече са факт Simple Smile. Проблемът е, че пак се отпускат бройки не според нуждите от специалисти, а според желанията на кандидатстудентите . Нека няма лимит за платено обучение, всеки да може да запише платено каквото си иска, но не виждам смисъл държавата да плаща за да се бълват хора само в модерните направления. Това го гледахме преди 30г в банковото дело, сега ще го гледаме в ИТ сектора, а същевременно няма инж студена обработка
Мария, и аз го чакам с нетърпение точно заради писаното от мен по-горе.. дочува от колеги, че дори искал да се анулира ранния прием, но университетите са взели вече парите за първия семестър

# 384
То нямаше да е толкова срамен приема с БЕЛ, ако след 14 години(2 предучилищна и 12 училище) не съществуваха неграмотни индивиди, дето името не могат да си напишат!

# 385
Завършването на по-малко от започналите не прави изхода тесен.
Точно липсата на вход пречи да го преценим това.
Ако художествена академия ме приеме, защото на онлайн изпит съм си написала името без грешка и отпадна още първата година, защото не мога да рисувам, няма да може автоматично да се заключи, че академията има високи стандарти.

# 386
  • софия
Един прозаичен въпрос: къде в София има фотостудио? (По възможност в центъра)
Искат им снимка за дипломите, правена във фотостудио 🥴

# 387
  • София
На прага, близо до 5-те кьошета примерно. Не помня как се казва.

ПП. Намерих го - Фото "Мираж", Прага 5

# 388
На Пиротска, близо до пазар Димитър Петков, фото107 се казва.

# 389
  • София
Един прозаичен въпрос: къде в София има фотостудио? (По възможност в центъра)
Искат им снимка за дипломите, правена във фотостудио 🥴
Фото в центъра ползваме срещу пилоните на НДК, зад спирката на трамваите посока южен парк. На ъгъла е.

Общи условия

Активация на акаунт