ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 722
  • 834
  •   1
Отговори
# 390
  • гр.София
Всички снимки правим в споменатия "Мираж "от години. Преди месец пак.
Има и на Раковска,отстрани на Операта, ама там не сме очаровани от резултатите.

# 391
  • софия
Златни! Моята, нали е мрънкало, и все аз ѝ правя снимките. Инсталирала съм си програма с размери за различен формат документи. Но сега, като са им казали "във фотостудио", и нали е и много съвестна, та ще ходи да се снима.
Благодаря.
Помня указанията: да няма тъмна коса по раменете, светла дреха, за да се вижда печатът.

# 392
Не, няма труден изход в момента. Трудено е завършването на редица университети в чужбина. Там наистина е така обърната фунията. Да завършат по-малко не е равнозначно на това да се откажат едните от мързел и липса на интерес. Истинското сито е свързано с тежки изпити, изисквания е т.н., а това в момента го няма никъде. Дори в университети като МУ-София има завършващи минали между капките и влачещи изпити до безкрай. За щастие далеч не всички са така.

# 393
  • София
Ползвали сме много пъти фотото на Витошка срещу Макдоналдс.

Та нали вие всички скочихте срещу мен в един глас да ме убеждавате колко е високо нивото на цялото образование в България?! Та нали същите възможности съществували и в България, каквито имало и в чужбина?! Сега защо се оплаквате в последните три страници?
В качествените университети хората измерват процент на завършващи, параметри за заплати при хора с 0-5 год стаж, и още, и още. В Бг кой университет дава такава статистика? Признавам си, няма да отворя да търся по сайтовете им, не ме интересуват изобщо.

# 394
  • гр.София
А,казваш,при теб такива неща няма.
Добре.
Има в БГ рейтингова система за Унитата. Публикуват я всяка година.

# 395
Еййй, има си потребителки, които вечно с един назидателен тон ни се карат за нещо и тровят цялата тема. Едно е да спорим помежду си или да се възмущаваме от дадена случка, друго е някой да ни чука канчетата.
Хелене, твоето дете нали ще учи в топ прекрасен университет в най-яката държава на света, какъв ти е проблемът, че едни други деца нямат това желание?

# 396
На какъв изпит в УНСС  са преписвали?

# 397
  • София
Аз проблем нямам с това, но не разбирам, защо мрънкате! И не смятам, че тона ми в случая е назидателен изобщо.
Каква рейтингова система имаш предвид, blank? Не визирам рейтинг на университети, а статистика колко влизат, колко излизат, как се реализират, колко пари изкарват с даденото образонание.

# 398
Явно има такава статистика. Защото Вълчев скоро цитираше данни за ЛТУ.
Ама то не може само за пари да се мисли. Избираш това, което те влече.

# 399
За заинтересованите (и извинявайте, че се намесвам в темата), може да е интересно - това е страницата на рейтинговата система на университетите в България - https://rsvu.mon.bg/#/. Поразглейдате я, има информация за всеки университет и всяко професионално направление по най-различни показатели, включително завършили, доход на завършилите в лева, удовлетвореност на студентите и адски много други. Позволява да се правят сравнения и класации. Вземете информирано решение и успех!

# 400
На какъв изпит в УНСС  са преписвали?
Вчера имаше пробен дзи бел на Регалия, който по някакво споразумение между тях и унсс се води и предварителен изпит за прием в унсс.

Хелене, за тия пари, които ще плащаш за образование, остава да не ти дадат и статистика за колко време може да си ги възвърнеш.

# 401
  • гр.София
Хелене, точно пък родители от темата не мрънкаха, а писаха писма,даваха интервюта, ходиха по протести,  По различни образователни причини. Отдавна си в темата, четеш, знаеш.
Съответно,и децата им/ ни са прихванали поне малко от неконформизма.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 07:27 от blanc

# 402
  • София
За съжаление преписването е казус, който стартира много преди висшето образование. Без да се изкорени още в средното училище, ще си съществува и нататък.
А разни казуси на академично плагиатство ще изплуват по медиите от време на време за разкош.
Колкото и да са ужасни университетите, които позволяват това (защото аз съм убедена, че това организирано преписване няма как да се случва без знанието на университета), има специалности, които се учат само на едно-две места в България, та да даже и в чужбина ако се търсят на определен език.
Това, което мен ме "успокоява", че от няколко независими едно от друго места, ми казват, че преподавателите са много отдадени със студентите, които учат и правят всичко възможно да ги развиват.

# 403
  • София
по въпроса дали има или няма воля - на изпитите в СУ телефоните се прибират в прозрачен плик с личната карта на кандидата и стоят при квесторите. дори и личният багаж на кандидатите се прибира в прозрачен плик и стои далече от кандидата. на изпитите в МУ са раздавали ластици за коса на момичетата да си връзват косите, за да се вижда, че нямат слушалки в ушите. накарали са ги да си махнат часовниците всички. квесторите са в залата постоянно. телефоните са изключени още на влизане. изпитът е 2 часа, до тоалетна - след 1.50 часа. който университет иска - не е сложно да си осигури поне минимална степен на защита от преписване.

по въпроса на Helene - излишни са тия подмятания. в САЩ също не са цъфнали и вързали всички образователни институции. нито пък в Нидерландия или другаде. по цял свят нивото спада мощно. специално в САЩ скоро ще задраскате цялата evidence-based science, както сте тръгнали.

# 404
  • Отвъд алеята зад шкафа
Наборката беше вчера на този "изпит", но за нея беше единствено пробен на Регалия, за да види какво да очаква от реалната матура. Не й трябва за вход в УНСС и съответно няма никакъв смисъл да преписва. Каза, че не са им събрали телефоните, което за мен директно е червена лампа. Ами да им ги оставят и на реалните ДЗИ-та, на изпитите за медицина и прочие...Не помня дали съм казвала, не помня в кой клас беше в гимназията, когато направи изпита по микро или макро икономика на студент 1 курс в УНСС, гадже на нейна приятелка (той пишеше по телефона и тя му отговаряше). Ясно е, че са големи хора вече и отговарят за действията си,  но все пак очаквам от университета да се погрижи за това да не може да се преписва на изпити, да се плагиатства и т.н, като някакъв минимум на образователен стандарт. Не може всичко да се прехвърля като отговорност на студентите, трябва и самата институция да носи отговорност за собственото си реноме.

Общи условия

Активация на акаунт