ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 55 107
  • 834
  •   1
Отговори
# 705
Кола имаме, но всеки ще тръгне с кола, много километри из града. По-скоро ще препитам познати за спане близо до училището, колкото и да е смешно. 20+ км в София при дъжд,стачка и щуращи се абитуриенти не е шега, не знам час ще стигне ли.
И до двете училища няма метро.
Класната също ги е питала днес, не знам чия инициатива е, но не знам какво може да се направи, освен да не се заяждат със залъснели.

# 706
Аз все още тая надежда, че София ще се поизпразни на 20.05 заради многото (6) неучебни дни в сезон, ставащ за море в Гърция.
Ако спре и метрото, вероятно и много хора ще минат хоум офис. И ще останем да се щураме само зрелостниците или техните шофьори Simple Smile)

# 707
А, то на магистралата няма движение, ремонт до катастрофа до ремонт.. иначе и аз таях тая надежда.

# 708
И нашите ги разпитват дали могат да стигнат.
Аз се притеснявам най-много от това, че всичко прави в последния момент. Изключително много се доверява на разни приложения, които му показват след колко време ще стигне и т.н, а аз тогава съм си на работа и не мога да го контролирам.

# 709
Вариант за придвижване е и - помощ от приятел. Всеки има близки и познати, съседи с коли. Не мисля, че някой би отказал в такава ситуация. Не могат да се комбинират с една кола  познати деца, защото са в различни у-ща и в различни квартали на София..
Вариант 2 - преспиване у приятел, живеещ близо до училището..Joy

Аз миналата година така бях със свито сърце да не се падне младежът в Морската гимназия. Една катастрофа на Аспарухов мост и стой, та гледай.Не помага ни такси, ни лична кола. И бях решила да търся къде да спи в Аспарухово при такава ситуация, имам познати.
Е, падна се в неговата гимназия, около 50% си бяха в училището
За лисънинга(или както се казва на различните езици) - Има възможност, ако техниката е непригодна, да се изиска физическо четене от дежурен специалист по езика. Не са едно и две местата с прящящи, стари устройства. Синът ми миналата година имаше подобна драма и по никакъв начин не можа да обясни защо не са поискали физически четец. Не му беше особено важно, пак получи много хубава оценка, но защо е трябвало да минава през този стрес. Не се е явявал на АЕ,  а на друг език, но децата с АЕ споделя ха коренно различни неща за качеството на звука в различните училища.

# 710
Да не отлагат нищо, че чакаме дипломата само. От провинцията сме и най вероятно всичко ще си е ок при нас. Дано и в София се уталожат нещата до 21

# 711
  • София
Проблемът не са колите, а трафика...Явно няма да се разберем.Не е и нужно.Наздраве!

# 712
Проблемът не са колите, а трафика...Явно няма да се разберем.Не е и нужно.Наздраве!
                 Ние много добре си се разбираме, но друг не разбира!

# 713
  • София
Нищо от това нямаше да е на дневен ред като проблем, ако наистина някой в МОН имаше воля и разум за прагматично разпределение на децата по училища за ДЗИ. Достатъчно беше всеки да подаде декларация с актуален адрес, а после колкото щеш софтуер в 21 век. Където и да живее човек, все има няколко най-близки училища. Но няма смисъл пак да я подхващаме, просто си давам сметка, че предната ни дискусия си е била съвсем на място и при какъвто и да е форс мажор, рязко лъсва липсата на мисловна дейност у МОН и произтичащите от това проблеми за всички нас.
ПП: И към по-предната ни дискусия има препратка - спокойно можеше ДЗИ да се изместят в по-късен и ненатоварен предиобеден час, ако разбира се някой се беше сетил, че е добре да има ясен таймлайн и по никакъв начин не е добра идея да съвпадат балове с матури.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 22:32 от Red

# 714
  • София
Девойката е разпределена в училища които дори с кола ще отнеме доста време
ДЗИ 1 Гимназия по облекло или нещо подобно близо е до метростанция Джеймс Баучер, но пък ние нямаме метро.
ДЗИ 2 - 137 СУ на бул. Европа, което е буквално в срещуположната страна от квартала в който живеем.
И в двата случая баща и ще го играе такси, защото дори и в нормален трафик ще трябва да тръгне в 6 часа.
В колко часа най-късно трябва да са в  училищата?

# 715
  • софия
Бел е в 137-мо. Гледах му снимки. Изглежда малко като казарма. С колата сме там за 20-тина мин.

Върна се от последното събиране в столовата. Имат традиция определено време някъде да има пликове с имената им и всеки, който иска, може да сложи послание в плика. Дали са им ги. Много мило - има най-различни листчета (някой са откъснато ъгълче от картон, някои са на индивидуализирана хартия), всички написани на ръка. Много е развълнувана. Има послания от хора, от които не е очаквала и сега се тръшка, че на някои от тях тя не е пуснала листче. Имали са и будка за снимки. Снимали са се и вече са със спомен.
И тримата (с баща ѝ) не можем да повярваме, че минаха 5 години. Все едно беше вчера, когато за първи път отидохме да видим какъв е толкова този Колеж, после изпита: "Нищо не съм направила. Пак съм се провалила." (никога не е, но това си е тя), златно шалче и днес.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 23:05 от zvаnchе

# 716
  • у дома...
Че ще се справим, ще се справим. Малко зорно ще е, но пък техният набор какво ли не видя. Важното е екшън да има.

# 717
  • София
Е да.
Така е то у нас.
Защо да е просто, като може да е сложно.

# 718
  • София
Бел е в 137-мо. Гледах му снимки. Изглежда малко като казарма. С колата сме там за 20-тина мин.

В 137 СУ ще й е по АЕ, дано да нямат проблеми със звука

# 719
  • София
Моето няма бележка, класната казала, че ще ги даде понеделник вторник, та още не знам какъв му е късметът. В неговото училище има и деца на общежитие, за които също ситуацията е неприятна.
Той пропусна и изпращането заради репетиции за предстоящо събитие. На мен ми  мъчно, на него не толкова.

Общи условия

Активация на акаунт