ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 55 101
  • 834
  •   1
Отговори
# 720
Припомнете ми какво се носеше на матурата
Някоя от тия бележки трябва ли

# 721
  • София
Бележката, която ще им дадат в понеделник и лична карта.

# 722
Да добавя и черен химикал Simple Smile още не си е купил, пак чака последния момент Simple Smile

# 723
  • София
Аз се разрових в миналогодишната тема по повод лошото озвучаване и намерих следното за 22-ро, за съжаление.

# 724
Ако не се чува добре, децата задължително трябва да сигнализират квесторите. Във всяко училище винаги има поне 3-ма учители по език, които са там да четат в случай на проблем. Няма какво да ги е срам и после да се ядосват и да пускат сигнали, които няма да доведат до резултат.

# 725
  • у дома...
Ако не се реши проблема с транспорта, предполагам, че ще променят началния час. Друго решение не виждам.

# 726
Аз снощи си мислех не може ли където е възможно цялата общинска и държавна администрация в София да е с работно време от 10:00, за да се понамали трафика

# 727
Възлагане много надежда за мисъл, която винаги е липсвала

# 728
Може ли да се променя началния час? Не трябва ли да е еднакъв в цялата страна?

# 729
  • у дома...
Може ли да се променя началния час? Не трябва ли да е еднакъв в цялата страна?
Ще го променят евентуално за цялата страна. Поне това виждам като единствено решение.

Аз снощи си мислех не може ли където е възможно цялата общинска и държавна администрация в София да е с работно време от 10:00, за да се понамали трафика
Или транспортните работници да решат поне до обяд да работят. Но на този етап не мисля че ще се съгласят.

# 730
  • София
Ако синдикатите имат читав ПР, би следвало да се сетят, че не печелят от допълнително акумулиране на обществени антипатии, и би било в техен интерес да го изиграят "ларж" със специално работещ ГТ в дните на ДЗИ.

# 731
  • софия
Ако не се чува добре, децата задължително трябва да сигнализират квесторите. Във всяко училище винаги има поне 3-ма учители по език, които са там да четат в случай на проблем. Няма какво да ги е срам и после да се ядосват и да пускат сигнали, които няма да доведат до резултат.
Казах на моята, но тя е муха. Мисля да напиша една бележка, която да даде на квесторите, че ще бъдат сигнализирани в РУО и МОН при отказ, ако изпаднат в подобна ситуация. Надявам се да не се стига дотам. (Знам, че е на почти 19, обаче е доста смотана в подобни ситуации. Мисля.) Нищо не ѝ зависи от тази оценка, но въпросът не е в това.

Замислих се друго: ако се изпадне в подобна ситуация да се чака да дойде някой да чете (надяваме се наистина да може), какво се прави с времето, което е необходимо технически да се случи това? На чия сметка ще се пише? По мои лаишки впечатления от "организацията" на МОН и подопечени, това ще отнеме поне 30 мин.
Нелепи са мон-ските резултати по език. Голяма част от децата имат международни сертификати за съответно ниво, с което отиват да учат на съответен език, а нашите мончовци са по-свети от папата. И проблемът не е в оценката, а  в нагласата на отговорните фактори към матурите по чужд език.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 12:39 от zvаnchе

# 732
  • гр.София
Аз също се надявам на някакъв проблясък у стачкуващите за първите две дати.

# 733
  • у дома...
Аз също се надявам на някакъв проблясък у стачкуващите за първите две дати.
По новините в 12 им зададоха въпрос за матурите. Отговориха уклончиво.

# 734
По една от телевизиите чух, че ще направят всичко възможно да не пречат на децата за ДЗИ. Става въпрос за протестиращите.

Общи условия

Активация на акаунт