ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 720
  • 834
  •   1
Отговори
# 210
  • софия
Мрънчо, честито за племенницата! Това е страхотно постижение!

Тя в АК ли е? (може и да си писала, но не помня. Извинявай!) Дъщеря ми има съученичка, която е приета там. Говори ми за нея. Предполага, че ще е представител на випуска на церемонията по завършване, заради всичко, не само заради Дюк Simple Smile

# 211
  • Пловдив
zvаnchе, племенницата ми е в Америка, и беше приета на различни места, но си избра това. Важно е детето да е щастливо от избора си.  Разбрала е, че има още две деца приети от България , а три  в момента учат там.
Сега аз оставам да се боря с кандидат студент номер 2 Smiling Imp

# 212
  • софия
Разкрихме едното Simple Smile После да ми казват, че светът не е малък!
Късмет на бъдещия медик 🤞🤞

# 213
  • София
Май виждам преместен ДЗИ по японски 😊

ПП: Оправям пропуска си и цитирам източник - снимката е от профила на Дидева.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 22:17 от Red

# 214
Red, точно преди час девойката ме пита има ли промяна в датата и дано не е на 27-ми, че има час за маникюр и педикюр.
           Реших да проверя в МОН, ноооо.....първо надникнах тук и.....вече тичах по етажите да я зарадвам.
           А бе знам си аз, че сте страхотни! Heartpulse

# 215
  • София
Най-вече браво на вас, че писахте и сигнализирахте на МОН, че има проблем. ❤️

# 216
Най-вече браво на вас, че писахте и сигнализирахте на МОН, че има проблем. ❤️
                   С МОН сме стара любов! Yum Сега доста от съставът се е сменил. Старите ме познаваха. Smiling Imp

# 217
  • Благоевград
Привет, има ли явили се на изпит по математика на 12.04  за ТУ? Как ви се стори като ниво на трудност? Излезли са вече и резултатите, но....не сме доволни

# 218
Здравейте. Вече са празници и някои почиват активно - т.е. аз. 🙂 Имам въпрос - сина се регистрира за кандидатстване в университет, диплома още няма. Дават ги при нас около 15.06. Кога се прикача в профила му - преди записването ли? Малко от серията тъпи, ама...

# 219
  • София
В рамките на срока за кандидатстване, опрделен от съответния университет. При всички случаи трябва да е преди класирането. Именно от дипломата взимат балообразуващите оценки, оценките от ДЗИ.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 12:39 от sanaka

# 220
Търсят си оправдания на грешното място за отсъствията в 12 клас.

Иначе за материала на изпита: по математика в СУ само 2 задачи от тестовата част и 1 от тези за подробно описване (общо 3 от 16) бяха от профил. Всичко друго е ооп, но наистина с по-висока трудност. В училище нивото на ооп е далеч под това ниво. Но това изобщо не го намират за проблем.
Мария, кои задачи освен тази за координатите на ортоцентъра са ПП? Нещо бъгнах. Мин. и макс на квадратна функция се решават и в ООП.
Само ние не сме на въртележката още, с единствен избор УАСГ.

# 221
Комбинаториката на 8ма може да се реши с материал от 9ти клас, факт, но в пп се решава повече комбинаторика. Нея не я броя, но все пак. Екстремумите са в края на ооп, нашите не са стигнали и няма и да стигнат до там, не зная дали април е заложено да са ги взели. Тази ми е на кантар дали е ооп или пп.
Модулите на 12та нашите са ги учили само в пп, в ооп не са решавали 2 различни модула. Тази я броях.
И 16-та, стереометрията си е пп, нищо, че е споменавано в ооп за стереометрия.

# 222
  • София
Съгласна съм с Мария. 16 задача си е сериозна. Потресе ме уравнението с корен трети.

# 223
Съгласна съм с Мария. 16 задача си е сериозна. Потресе ме уравнението с корен трети.
Моят син не се е справил с корен трети. Той и с 16 не се е справил, но така ще е, след като си е решил, че ще се опитва почти всичко от стереометрията да решава с векторен комплекс, защото така му било лесно, а фигурите и сеченията все не успявал да ги "види".
Аз пробвах десетокласника вкъщи с някои от задачите - 1а, прогресиите, една пирамида имаше. Той успя да ги направи. Мисля и успоредника с отношенията да погледнем. За нея съм сигурна, че няма да се сети. То и аз не успях без помощ.

# 224
  • София
За задачи като тази с успоредника, в който се търсят отношения на отсечки, на моите ученици съм показала Метода на Люлките (Масите), който ползва една хубава теорема от физиката и е безотказен при намирането на отношения, без никакви допълнителни построения.

Общи условия

Активация на акаунт