ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 694
  • 834
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И у нас всичко е налично... без чантата. Не знам как така не се намери чанта, ма не мога да си изкривя душата, че и аз не харесах. Като и да е, де, предполага се нещо да донатворя върху една, която взехме и разфасовах; съвършено нямам идея какво ще се получи, но и не че не правих същото точно по темата "чанта" за собствения си бал, а и за сватбата. 🤣
Имам все пак почти месец.

# 436
Илит, твоята девойка е уникат! Направо й се възхищавам, че е такъв непукист! Вероятно и теб се опитва да научи на същото Wink.
Моят син е подобен модел, но аз си бях решила, че няма да дудна и да давам зор,
а ще чакам да му дойде акъла.
Преди десетина дни ми казва - хайде да ходим за дрехи! Оказа се голяма проблемация, защото има много широки рамене. Мери и му се реве. Искам да го снимам - гледа все едно ще го коля и беся! Joy Хич не му пука за бала. Даже не е решил дали ще ходи на дискотеката. За матурата по БЕЛ смятал скоро да започва да учи... Все едно ще е пред септември. Преди 2-3 години, щях да му дудна всеки ден, а в един момент да вдигна бесен скандал, който да послужи за успокояване на родителската ми съвест (ефект не очаквам). Сега само си викам Оммм.

А извън шегата - четох една книга, в която се твърдеше, че отлагането до последния момент (procrastinating) е израз на страха от провал. Не им е лесно на децата. Не че на нас ни беше...

# 437
  • Пловдив
Както си ви четях и се притесних. Нали нашият костюм го взехме  в края на есента на 2024 и викам си - Край, няма да му стане Flushed . Влизам с взлом в стаята му, гледам го спи, ама как ще спи да става да мери. Раздигнах го, а той сънен ме пита  -Ти сериозно ли за това ме субуди? Мен ме тресе критиката и тревожността ми е в небесата, той ще спи, ааа не. Като ме видя такава припотена и стана, какво да ме прави. Сега съм спокойна, костюма му става, ризата леко му теснее, ама като го опъна на глад и до бала ще е топ. Най-много да купя една риза предния ден, че тя си е бяла стандартна и нямам грижи с това . Оммммм Innocent

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 09:48 от mrancho

# 438
Ха-ха. При нас беше донякъде очаквано, защото не се спря с тоя фитнес. Освен това всички костюми ги правят с подплънки на раменете, а на него просто не са му нужни.
Трябваше да шием, но истината е, че на никой не ме се занимаваше с вземане на мерки, проби. Нито на мен, нито на него.

# 439
Както си ви четях и се притесних. Нали нашият костюм го взехме  в края ня есента на 2024 и викам си - Край, няма да му стане Flushed . Влизам с взлом в стаята му, гледам го спи, ама как ще спи да става да мери. Раздигнах го а той сънен ме пита  -Ти сериозно ли за това ме субуди? Мен ме тресе критиката и тревожността ми е в небесата, той ще спи, ааа не. Като ме видя такава припотена и стана, какво да ме прави. Сега съм спокойна, костюма му става, ризата леко му теснее, ама като го опъна на глад и до бала ще е топ. Няй-много да купя една риза предния ден, че тя си е бяла стандартна и нямам грижи с това . Оммммм Innocent
JoyJoy Кратък разказ за вредите от форума.

# 440
Ха-ха. При нас беше донякъде очаквано, защото не се спря с тоя фитнес. Освен това всички костюми ги правят с подплънки на раменете, а на него просто не са му нужни.
Трябваше да шием, но истината е, че на никой не ме се занимаваше с вземане на мерки, проби. Нито на мен, нито на него.
И ние имахме малко проблеми със сакото. Тези с подплънки или както там се казва, му стояха ужасно. В крайна сметка се намери модел без такива и сако, което му стоеше добре навсякъде. Голямо мерене падна обаче на различни модели. С ризата също е на кантар. Единият номер му се опъва, според мен, повече отколкото трябва на раменете и гърдите, а следващият номер му е широка. В крайна сметка взе тази, която му е по-плътна. Сакото имаше нужда от леки корекции, да се скъсят малко ръкавите. Панталонът също трябваше да се скъси. Взел ги е преди две-три седмици. А познайте дали ги е пробвал след корекцията. Трябва да се учи и как се връзва вратовръзка, но явно този урок ще го учи в деня на бала.
Хубавото е, че костюмът му е светъл, по-скоро спортен стил и е решил, че ще си го носи и след бала.

# 441
Имате ли спомен в су (фми) винаги ли са така бавни в изкарването на резултати или тази година е прецедент?
Зная, че са проверени, не вярвах, че е толкова времеемко разсекретяването. На нво далеч повече работи мон разсекретява по-бързо.

# 442
  • София
М.г. беше много подобно, помня, че познатите деца ужасно дълго си чакаха резултатите.

# 443
  • у дома...
На сайта на МОН са качени проект за таксите в държавните ВУЗ за следващата година.

# 444
  • София
На сайта на МОН са качени проект за таксите в държавните ВУЗ за следващата година.
Може ли линк? Не се ориентирам?

# 445
  • София
https://www.mon.bg/dokumentatsiya/proekti-na-dokumenti/
В раздел проекти на документи

# 446
Леле, какви са тези такси за физика и химия в СУ. Навивах го за инженерна физика, ама като гледам таксата от 10676лв. се радвам, че не се поддаде. Или това са от онези защитени специалности, за които плаща държавата и това е начин на "прецъкаме и прецакаме" нещата, за да спечели университета за сметка на всички нас.

# 447
  • София
Според мен високите такси са защитените.

# 448
Хора, това са такси, които държавата ще плаща или някои от тях ще се делят между държава и студент при държавна поръчка.

# 449
  • София
Това са таксите, които ще плащат студентите "Държавна поръчка".

Публикуван е и проектът на РМС за утвърждаване на броя на приеманите студенти https://www.mon.bg/project-document/proekt-na-reshenie-na-minist … balgariya-prez-2/

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 23:23 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт