ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 55 061
  • 834
  •   1
Отговори
# 780
И аз съм на мнение, че изпращане от Княжево в Надежда е дискриминационно.
Ранен  час на ставане, ранен час на тръгване и голяма въпросителна за часа на пристигане. Трафик, задръстване и не малкото време за пътуване.
Ако действително им пука за децата и техните изпити и без това да мъдрят абсурди поне да променят часа на започване, за да не се налага някои да стават в 5 за да могат да стигнат на време.

# 781
  • София
                  Може да стане и за всяко ДЗИ. В района ни има 5 у-ща на достъпно разстояние дори пеша. 26-то ни е на 200 м, 2-ро на две спирки, 34,36,203-то на 3-4 спирки, които спокойно взимаш за 20 минути.
И в тези 5 училища се провеждат съответно ДЗИ по: английски, математика, история, френски и биология. А вие искате  японски, което примерно се провежда в не повече от 2 училища. Как да ви го доставят точно на вас до вратата? Пък и да е до вратата на всички останали, които ще се явяват на въпросното ДЗИ?

# 782
Аз не разбирам защо не може в едно училище да има различни матури, но не ми се спори, достатъчно сме изнервени и все тая.

# 783
Аз пък съм на мнение, че темата стана груба и трудна за четене. Пак повтарям, София не е България. То не бяха обиди към деца в малки населени места, към хора, идващи да работят в столицата.
Не е приятна цялата ситуация, даже не зная още в кое училище и разпределен и как ще стигне, но децата от някое училище в малко населено място не са му виновни. Даже мисля, да го обърна в ценен житейски урок за приспособяване. Утре в глобалния свят нямат значение 5 или 10 точки повече си изкарал на ДЗИ, а как се справяш в дадени кризисни ситуации.

# 784
При нас са казали, че в 8:00 ч. трябва да са в училищата. Да носят служебната бележка, лична карта и черен химикал. И двете училища не са ни опция за пеша - едното на бул. България (2 часа пеша), другото в Овча купел 2 (3 часа пеша). Живеем в Младост. С кола без трафик го дава 25-30мин, с метро – 55 мин. Сигурно можеше и по-зле да е. Да минава и да се приключва с тоя МОН, че не се издържа вече.

# 785
  • софия
В провинцията как се случва?
Напр. в Трявна, Годеч и безброй други. Там имат по една гимназия.

# 786
  • у дома...
Ако не беше проблемът с градския транспорт, нямам нищо против разпредението. И двете училища са абсолютно достъпни с автобус, трамвай. А и, сборно, почти една учебна година пътувала до София и много рано сутринта, и късно вечерта, та не е драма. Пък и сега само две сутрини ще им се наложи да станат в час, в който някои от тях се прибират от дискотеката.
В провинцията как се случва?
Напр. в Трявна, Годеч и безброй други. Там имат по една гимназия.
изпращат квестори от други населени места. И обикновено децата избират едно и също второ ДЗИ. Ако е обикновено СУ.

# 787
Аз не разбирам защо не може в едно училище да има различни матури, но не ми се спори, достатъчно сме изнервени и все тая.
Защото където има матура по математика не се допускат квестори по математика. Където има матура по бел не се допускат квестори по бел и т.н. По езиците има трима четци, които стоят в коридора с квестор при тях и когато свърши частта с четенето ги пускат да си ходят.
Отделно има дзи с различна продължителност, т.е. би имало шум. А да не говоря колко бавно би било размножаването на материали. Изпитната тема се получава на един компютър с парола и само един човек я пуска за размножаване и ако трябва да пусне математиката след като е размножен и раздаден ае, фе, ист и т.н., то мат ще започне най-рано в 10.
Имаше една година в 133 ае пп и ае ооп и имаше деца, на които им бяха дали грешни изпитни материали. Та няма нужда от такива трудности.

# 788
А в провинцията как се случва?

# 789
........ А вие искате  японски, което примерно се провежда в не повече от 2 училища. Как да ви го доставят точно на вас до вратата? Пък и да е до вратата на всички останали, които ще се явяват на въпросното ДЗИ?
                   Най-малкия проблем ни е ДЗИ по японски. Той е по желание и може да не се отиде на него. При това той е на най-нормалното място Испанската гимназия.
                    Става въпрос за двата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ БЕЛ и АЕ. Мисля, че тогава няма проблем едно от 5- те споменати у-ща да бъдат по АЕ, а друго - БЕЛ за ВСИЧИ деца от БЛИЗКИТЕ до тях райони.
                    Няма как да оправдая това безумно решение.
                    Нищо против деца от малки градове, но не приемам факта, че тук на маймуни ни правят. С тъпото обяснение да не преписват от съученици и да не им се подсказва от квестори. По мои наблюдения някои квестори и да искат да подскажат нямат капацитет. Особено по математиката. Yum

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 15:12 от Didia

# 790
Еее сега, на децата в провинцията имат капацитет да подскажат и да им направят матурата, пък тук не.
И само първата матура е еднаква за всички. Втората не е.

# 791
  • София
Защото има 25 различни матури. Квесторите трябва да не са преподаватели по съответния предмет, т.е. за всяко училище по колко квестори се падат? Като по някои предмети тези квестори ще трябва да пазят 1-2 деца. Ще трябва да се разпечатат материалите за 20+ различни матури и да се разпределят правилно. Сещам се за 10-тина различни технически проблеми, които могат да възникнат. А се сещам за тези работи, защото и аз съм ги мислила тези въпроси. Joy

Дидиа, посочените предмети бяха съвсем примерни. Наистина ли не разбра проблема? За вас задължителните са бел и английски, а за останалите деца във вашия район задължителното второ може да е по 15 различни предмета. Как да стане разпределението във вашите 5 училища на 25 различни задължителни ДЗИ? Или само по английски трябва да е, защото това си е вашето?

# 792
Имам предвид в провинцията как организират различни матури в едно училище
Аз мога да питам, просто ми стана интересно какво си представят съфорумките

# 793
  • софия
Добре де, нека някой разкаже как се случват матурите в град, в който има 1-2 гимназии.

# 794
  • София
В град, в който има 1-2 гимназии, едва ли се провеждат 25 различни матури.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 16:12 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт