Забрана на мобилни телефони в училище

• 21 324
  • 581
  •   1
Отговори
# 255
  • София
На теб не ти пречи. То и на мен не ми пречи, но на тях им пречи.
А след 10+ години, когато ще разчитаме на това поколение, и на нас вече ще ни пречи... резултатът.
Не виждам с какво им пречи.
За телевизията като са я измислили е имало същите приказки.
Всяко поколение с техниката си.

# 256
  • София
А след 10+ години, когато ще разчитаме на това поколение, и на нас вече ще ни пречи... резултатът.

Това е проблема при българите...трябва все да разчитат на някой, а не на себе си.

# 257
Е, щом не виждаш, няма как да им пречи.
Масовата неграмотност, неспособността да се съсредоточат повече от 2 минути, липсващата обща култура, нечетенето на книги, невротичността, късогледството и гръбначните изкривявания и без това ще станат норма, няма проблем.

Ето, и I.R. явно прекалява с телефона и не умее да чете с разбиране. "Разчитаме" означава, че тези "деца" тогава ще ни ремонтират асансьорите, колите, ще ни лекуват, недай Боже!

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 10:58 от aaa73

# 258
  • София
Скрит текст:
Масовата неграмотност, неспособността да се съсредоточат повече от 2 минути, липсващата обща култура, нечетенето на книги, невротичността, късогледството и гръбначните изкривявания и без това ще с танат норма, няма проблем.
Тук ме разсмя.
И като махнат телефоните в междучасията, тези проблеми ще се решат сигурно. Като човек се хване за сламка...

# 259
  • София
Масовата неграмотност, неспособността да се съсредоточат повече от 2 минути, липсващата обща култура, нечетенето на книги, невротичността, късогледството и гръбначните изкривявания и без това ще с танат норма, няма проблем.

Ето, и I.R. явно прекалява с телефона и не умее да чете с разбиране. "Разчитаме" означава, че тези "деца" тогава ще ни ремонтират асансьорите, колите, ще ни лекуват, недай Боже!

Хубаво е да гледаш себе си първо Simple Smile Пиши какво искаш да кажеш и не се оправдавай после какво си искала да кажеш. Аман от чете с разбиране и с това всеки втори да се оправдава с него!

# 260
I.R. "когато ще разчитамЕ на това поколение" какво значи според теб?
Смятам, че дискутирам с пълнолетни, разумни хора. Няма да обяснявам всяка дума.

milenaka, капка по капка - вир. Всеки ден имат по около 45 минути междучасия, не е малко. Вкъщи също опитвам да контролирам ползването.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 10:59 от aaa73

# 261
  • София
Нека да започнем от по-големите капки. Защото проблемите в образованието са сериозни, в момента искат да ги направят още по-сериозни и нямат нищо общо с телефоните. Забраната за телефоните е кукичката на политиците за залъгване. Дават пример с държави, в които телефоните са забранени, но тези държави нямат нашите образователни проблеми. Нека първо да се заемат с основата, вместо да имитират жабата, която вдига крак. Няма да подкрепя тази имитация на решаване на проблеми.

Допълвам:
Имам роднина, учителка в начално софийско училище. Опитва се да има дисциплина в часовете ѝ. Пише забележки, водила е ученици при директорката, но... Но директорката ѝ е скръцнала със зъби да успокои топката, защото родителите били недоволни от забележките –– повече недоволни родители увеличава вероятността от повече преместени ученици, което означава по-малък бюджет за училището. И жената няма избор. А вие се хващате на кукичката за телефоните. Давам само един пример. Даже не ми се започва темата с малоумно написаните учебници.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 11:13 от milenaka

# 262
Тук ще се съглася, има много проблеми, по-големи от телефоните. И, вероятно, има елемент на залъгване.

Но решаването на един проблем да не пречи на решаването на другия. Това е темата за телефоните, все пак.

# 263
  • София
Ако не искате децата ви да използват телефони не им купувайте такива (това важи и за “цъкането” в междучасие).
Училището не е място, в което тепърва да превъзпитат детето ви. Това не е тяхна работа. Това е работа на родителя.
И всички тези, които обвинявам младото поколение в неграмотност и още какво ли не, как според вас тия деца са по олимпиади и печелят медали и извън велика България? И не, не са единици тия деца.
 Моля ви, спрете да подценявате децата си. Звучи грозно!

# 264
  • София
I.R. аз винаги съм се чудила на родителите, които позволяват нещо на децата си и после чакат друг да им забрани.
Излиза, че не могат да намерят подход техните деца да не цъкат и им е по-лесно да забранят и на нецъкащите да ползват телефони, вместо да наложат ограничения на собствените си.

# 265
Няма никакъв начин да спреш 14+ годишен да цъка, ако той иска и всички около него го правят.
Ако децата ви са в 1-4 клас, не ми обяснявайте как можем да ги ограничим. Обадете ми се след 5 години.
С удоволствие бих оставила децата си без телефони. И така беше - моите бяха последните, които тръгнаха с телефони в 4 клас. Но няма как дълго да бъдат единствено изключение.

# 266
  • София
Има как. Със запълване на времето с по-интересни неща. И с правилно възпитание, когато са под половината от тези 14+.
Или с методи като родителски контрол на телефона, непредоставяне на интернет и подобни, щом младеж на 14+ години сам не може да прецени кое действие за кое време е подходящо.
Какво ще е различното след 5 години?

# 267
След 5 години сладките ви, пухкави първолаци ще се превърнат в бесни тийнейджъри, с които не може да се спори и ви пускат покрай ушите.

# 268
  • София
Аз първолак нямам.
Децата ми са набори '98, '99, '06, '14 и '22.
Внучка ми е набор '23.

# 269
  • в очите на дъщеря ми
Не виждам с какво им пречи.
За телевизията като са я измислили е имало същите приказки.
Всяко поколение с техниката си.
Ма кък, телефоните са виновни, за това, че нямаме време за разговори с децата си, за "добрия пример", който им  даваме, за..за...за...важното е друг да е виновен........

Общи условия

Активация на акаунт