Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 431
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Да сключиш брак без да кажеш не звучи като самостоятелен, а като саможив човек. Има разлика, и наистина се злоупотребява вече с думите контролираща, нарцисист и какво беше токсичен. Майката прекалява, но й е единствено дете и сега го изживява все едно дъщерята е на 18 и изведнъж се мести. Тук по-лесно щеше да стане наистина на 18 да се беше изместила в друг град, и щеше да е по-добре и лесно и за двете.

# 511
  • Melmak
Дъщерята има право да си сключва брак беЗ да се допитва до майка си. Дали е саможива, по-скоро такъв акт е нещо като бунтарство. Младежите се отделят от родителите си доста преди 26 годишна възраст. Деца има, които отиват в гимназия да учат в друг град. Свикват да работят с бюджети, да си правят елементарни неща за хапване и т.н.

# 512
Понякога има някаква ултра романтична ситуация и възможност да се сключи брак по начин, който ще се помни цял живот и ще се разказва през поколенията. И в някакъв такъв момент, който се случва веднъж в живота - я се случи, я не - момичето ще каже на момчето - оле, не може, първо трябва да кажем на мама. Чувате ли се въобще?

# 513
Чуваме се. Явно има хора, които знаят какво значи семейство и уют, както и отдалечени и саможиви хора. Като няма кой да се радва за теб... не е същото.

# 514
Много бих се радвала, ако някое от децата се ожени, дори и тайно Simple Smile Гледам вече е модерно без брак.

# 515
Ако дъщеря се омъжи без да каже на майка си, значи нещо през годините се е объркало. За мен е най- нормалното нещо да сподели това събитие с майка си (първо).

# 516
  • София
Или ако майката категорично не одобрява или се предполага, че няма да одобри...
На моя братовчедка са взели паспорта, за да не хукне да се жени веднага след 18, гаджето щяла да го води във Виена, където работеха родителите й.

# 517
И за мен...и аз се сгодих в чужбина далече, и беше супер романтично. Но първият човек, на когото се обадих беше майка ми ! А сватбите особено се правят, за да споделиш радоста си с най-близките.
На какви бъдещи поколения да разказва, ако семейството не ти е ценност.

# 518
  • Melmak
Мъжът ми предложи брак в Куба. Беше ни мечта да отидем там, човекът купил пръстен, подготвил се.
Първите, които разбраха бяха хората около нас и местния ни гид. Тя се пошегува, че българите си имаме консулство в Хавана и директно можем да се женим там. Даже се шегувах с мъжа ми направо да отиваме. Ние като цяло искахме сватба, там православна църква няма,  можехме да се подпишем пък църковния брак и пиршеството вече в България. Ама не го направихме, дърти хора сме, дойдохме си в София, подписахме се тука, венчахме се с истинска сватба, както си трябва. Ако бяхме с 10 години по-млади сигурно щяхме да сме се подписали в Хавана.
Свекърва ми разбра за пръстена от фейсбук, майка ми разбрала от свекърва ми.

# 519
О, и аз вярвам, че ще ме поканят, само да има сватба. По-скоро се чудя ще има ли изобщо брак някое от децата ми. Край мен децата на приятелки не се женят....

# 520
Зависи от децата. Моята каза, че без брак няма да живее с мъж и така. Излезе консервативна като мен, че май и повече.

# 521
  • София
Нашите засега 2 от 5 се сгодиха традиционно и се ожениха традиционно. Едните даже 2 пъти. Wink Миналото лято подписаха, а следващия месец ще им е църковният брак. Най-големите пък ходиха и за благословия при (предния) папа след сватбата.
Още 3 предстоят и ако всички са все такива традиционалисти, не знам.

# 522
Има с какво да се похвалите Simple Smile

# 523
Дъщеря ви не е собственост, с която разполагате, не я имате, за да ви угажда и да покрива вашите представи за щастие. Изключително манипулативно, нарцистично и контролиращо от ваша страна е да се месите на възрастен човек. Освен да отворите пропаст помежду ви, друго няма да направите. Тия заключения “че се е променила” - ми не се е променила, станала е себе си, не е вече малко момиче, чиято роля е да прави техните спокойни и щастливи.
Купете си едно мушкато и му се бъркайте в живота, колкото искате.

# 524
  • София
Дъщерята има право да си сключва ...
Да, да... всички имат само права. Ни едно задължение.

Общи условия

Активация на акаунт