Кралски работи и клюки - април 2025

• 63 219
  • 787
  •   1
Отговори
# 75
През 2021 г. Софи беше отличена от нейното величество кралица Елизабет II и наградена с MBE за изключителни заслуги към бизнеса.

Още от биографията й по-долу
...
Софи е работила безплатно за фондацията.....
Тя има опит в набирането на средства и не се съмнявам, че фондацията ще се справи под нейно ръководство.

Софи е изпълнителен председател и съосновател на Nandi Life Sciences (Nandi), базирано в САЩ средство за създаване на компании с портфолио от компании, които колективно са събрали над 50 милиона долара от октомври 2023 г. Нанди подкрепя научните основатели в нововъзникващи биотехнологични клъстери, като предоставя средства за създаване на компании и разработване на терапии за онкология, автоимунни и редки заболявания.

Още малко за нея:
Адвокат по корпоративни финанси с 20-годишна глобална изпълнителна кариера, Софи е заемала старши корпоративни роли, водещи стратегически, правни и оперативни функции за сложни, системно важни фирми в правния, технологичния, търговския сектор и секторите на инвестиционното банкиране, включително Baker McKenzie, Virgin Group, Morgan Stanley и Meta. Софи е получила множество награди в индустрията и е била представена в публикации като The Financial Times, The Washington Post, The Sunday Times, Harper’s Bazaar, The Telegraph, Management Today, The Lawyer, Legal Week, HR Director и Brummell. През 2021 г. Софи беше отличена от нейното величество кралица Елизабет II и наградена с MBE за изключителни заслуги към бизнеса.

# 76
  • София
Щом е адвокат, вероятно има с какво да подкрепи твърденията си Софи. Ще се разбере.

# 77
Тази Софи има солидна биография.Не е второразреден персонаж,а жена с образование, постижения и очевидно с морал и позиция.

# 78
В петък е последния ден на Ингри Александра с униформа, с което приключва военната й служба.
Тя има планове да започне висше образование, но дотогава ще е ''работещ роял'', както го наричате в темата. Кралят не е в добро здраве и майка й има проблеми с белодробната фиброза, така че няма достатъчно ''работещи рояли'', което и определя, че тя ще е такава.
А какво ще учи - не се знае. В нейното семейство обикновено учат в чужбина, но тя може и да избере висше образование в Норвегия. Ще се разбере към края на лятото предполагам, защото тук резултатите от кандидат-студентските кампании излизат в края на юли.

# 79
  • София
Тази Софи има солидна биография.Не е второразреден персонаж,а жена с образование, постижения и очевидно с морал и позиция.
Това тепърва предстои да се разбере - на мен ми изглежда като hostile takeover цялата ситуация. Дано се проведе разследване и да стане ясно кой крив, кой прав. Доста са ѝ противоречиви изказванията, днес едно, вчера друго.

# 80
Това тепърва предстои да се разбере - на мен ми изглежда като hostile takeover цялата ситуация. Дано се проведе разследване и да стане ясно кой крив, кой прав. Доста са ѝ противоречиви изказванията, днес едно, вчера друго.

Да, точно такова усещане имам и аз.
Излиза доста информация от членовете на борда с имената им, колко хора са напуснали още в края на миналата година.
Баронеса Чолкър ъф Уолъси е дала много информативно интервю, говорейки за "диктаторски стил".
Ако се окаже вярно и че финансовите загуби са точно по времето на Чандаука, ще е още по-ясно.

За мен си остава необяснимо, как целият борд ще ти иска оставката и няма да може да те уволни от уж доброволческа позиция, ама явно са някакви регулации, които не познавам. А и имаше информация, че все пак е искала заплата и то доста по-висока от предложаната й.

Ще излиза доста информация тепърва, отсяването след толкова силен и неясен шум, ще е по-трудно.

# 81
  • София
Скрит текст:

Да, точно такова усещане имам и аз.
Излиза доста информация от членовете на борда с имената им, колко хора са напуснали още в края на миналата година.
Баронеса Чолкър ъф Уолъси е дала много информативно интервю, говорейки за "диктаторски стил".
Ако се окаже вярно и че финансовите загуби са точно по времето на Чандаука, ще е още по-ясно.
За мен си остава необяснимо, как целият борд ще ти иска оставката и няма да може да ге уволни, ама явно са някакви регулации, които не познавам.

Ще излиза доста информация тепърва, отсяването след толкова силен и неясен шум, ще е по-трудно.
И за мен. Изпразнила е цялата фондация от съдържание, което е нонсенс, защото не тя е важната там и не тя привлича средства с името и престижа си. Пък нека е много образована и успяла.
Единственото смислено обяснение ми е, че чака нов борд с разпознаваеми и известни имена, който да поеме нещата или просто е дошла със задачата да приключи този проект.

# 82
Няма какво да се разбира тепърва, жената е градила публична кариера с години, не е изскочила от нищото . Разбира се, новоизмислени новини винаги могат да изскочат от някоя рекламна агенция, което не отменя предисторията. Това е профилът в Линдкен - можете сами да проверите - https://www.linkedin.com/in/dr-sophie-chandauka-mbe-aa818a22/details/experience/

# 83
Аз от пръв поглед виждам подвеждаща информация даже само в линка, така че предпочитам да изчакам официалното становище на комисията.

# 84
Няма логика за година и малко да набере 50+ млн $ за една фондация, а да съботира друга, за която тя работи доброволно и не взима пари.
За някои хора, да ръководиш фондация не е въпрос на пари, а на дълг, чест,престиж да помагаш на нуждаещи се, а не начин да си попълваш дупките в семейния бюджет.
Още повече - жена, постигнала много сама -> има шанс да подаде ръка на други като нея.
Награждавана, призната, работила за едни от най-големите компании в света - защо пък те не се оплакват от нея Grinning

# 85
Откъде е информацията, че е набрала 50млн?

Това ще е наистина огромен успех, при положение, че преди това фондацията е разполагала с 3 - 4 годишно. Едва ли някой ще е искал да я уволнява в този случай.

# 86
  • София
Чак пък само за дълг и чест да работи жената, едва ли, нека сме реалисти.
Освен това както казах тя не е разпознаваема, може да е кадърна, но е просто нает служител, който да работи за патроните на фондацията. И като е лишила фондацията от патрони какво е постигнала, не е много ясно. Толкова.

# 87
Мислех, че никой няма да бие рибарските гащи на Максима, но Мери изби рибата с това нещо с ботуши. Максимовите поне са по-дълги, тези приличат на пижамени.

# 88
Ох, гащите Joy

Мерната някаква снимка от вчера, на която Мери има хубава рокля, с някакви златисти цветя. Обаче фреди има спешна нужда от нови костюми - всичките са му малък размер и не му отива на положението.

# 89
Интересен  коментар от страна на приятел на Хари:
Има и силен гняв от коментарите, направени днес в Mail от Алекс Рейнър, приятел на принца, който твърди, че е бил в контакт с него през уикенда и е бил „упълномощен“ да говори от негово име, който твърди: „Чувствам се, че [г-жа Чандаука] е извадила носа си, защото не е била най-важната цветнокожа жена на сцената“.
Ако г-жа Чандаука не беше цветнокожа, мисля нещата щяха да приключат много бързо, но сега не смея да прогнозирам изхода от този спор.
И пак не смятам, че конфликта между две жени би предизвикал такъв отзвук, все си мисля, че се прикрива нещо по-сериозно. От друга страна не считам, че шеф на фирма/организация има право да се държи неуважително към свой служител без значение от повода, или да изисква нещо извън прекита задължения на служителя т.е в това отношение съм на страната на г-жа Чандаука. Останалите обвинения засега са просто хвърлени думи без покритие, но в някакво отношение има ирония в това Съсекс да са обвинени в расизъм.

Общи условия

Активация на акаунт