Концерти тема 3

• 28 897
  • 508
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Съжалявам - на човека са му премахнали клипа (в по-горния ми пост, споделен). По-ценното в него беше бекстейджа: едни 6-7-8 мин. от подготвянето на общата снимка с Ози на трона зад кулисите.
Другите неща от шоуто могат да се гледат в YT, вече има бол.
Ето и една от репризите от мегасъбитието:
Най-великото метъл шоу? Ози и Black Sabbath се сбогуваха със сцената по незабравим начин
https://webcafe.bg/musiccafe/nay-velikoto-metal-shou-ozi-i-black … ravim-nachin.html

# 226
Ако не пътувахме цял ден, щяхме да си купим онлайн достъп до концерта. В групата на събитието съм и доста хора качваха клипчета, било е велико!

До 48 часа достъп дадоха с билетите. Нормално е за такива онлайн събития да отпускат ден или два за да гледа човек когато има възможност. Иначе много по-малко билети ще продават, ако може само на момента - кой не може точно тогава заради ангажименти, кой заради различна часова зона.

# 227
Снощи добре се подгряхме за AC/DC с Една нощ в операта с музиката на Queen - част от Opera Open, със Славин, Дони, Славчо Николов, хор и оркестър на Пловдивската опера с диригент Косьо Добройков.
Много хубав концерт направиха, пяхме и се забавлявахме от сърце.

# 228
  • Варна
Привет !
Бърз въпрос към някой запознат случайно, ако е бил на концерт в Амфитеатъра в Букурещ (The Roman Arenas).
Имам билети за този уикенд за Аурора, от скъпите са Simple Smile- Premium Early bird. Няма места, няма редове ...  имате ли идея дали са някакви обособени сектори или ? Гледам му схемата на обекта и не разбирам, а и не съм била на подобни събития преди.
Ще съм благодарна, ако някой е бил и има мъничко информация!

Да се самоцитирам Simple Smile Върнахме се от концерта в Букурещ, чудесен беше, и организацията му и всичко ! Е, температурите удариха близо 40 градуса, но ако някой има въпроси за настаняването и достъпа до Arenele Romane вече мога да давам акъл от първа ръка Simple Smile

# 229
Ще ходим на Мидалидаре за един ден и се чудим кога би било добре да сме там, че да не хванем задръстване по тесния пър на отиване поне? За неделя става въпрос . Някой, който е ходил предни години, може ли да сподели.

# 230
Хей, какво стана с Ник Картър, който щеше уж да участва в Спайс Мюзик фестивала в Бургас? Не го виждам в списъка с изпълнители на сайта на организаторите... Confused
И честно казано, уж трябваше да е музика от 90'те, а половината изпълнители са от 2000+... Разочароваща работа...

# 231
  • Sofia
Хей, какво стана с Ник Картър, който щеше уж да участва в Спайс Мюзик фестивала в Бургас? Не го виждам в списъка с изпълнители на сайта на организаторите... Confused
И честно казано, уж трябваше да е музика от 90'те, а половината изпълнители са от 2000+... Разочароваща работа...

Отдавна го махнаха, имал друг ангажимент.
Преди няколко месеца Backstreet boys пяха на SNL 50 и предизвикаха масова носталгия. Предполагам, че след нея са се появили други предложения, защото малко след това отпадна.

# 232
Прави ми впечатление как си махат част от участниците, ей така... А някои хора купуват билети, заради конкретни имена. Преди 3-4 г. се чудих дали да купя билети за единия от дните на Спайс мюзик фестивал, заради участието на No mercy.  Баш те обаче не пяха, въпреки че бяха рекламирани. Цената на билетите същата, ама изпълнителите по-малко.

# 233
За Мидалидаре, колкото по-рано, толкова по-добре. Най-големият наплив ще е в петък, за Меноуар. Преди 2г пътувахме 3 часа и едва намерихме къде да паркираме заради Скорпионс, но тръгнахме от вкъщи след 18ч.
Тази година сме си взели отпуск и към обяд се отправяме към там.

# 234
Два страхотни концерта на Дрийм тиътър в Пловдив!
А преди това гледах и Айрън Мейдън във Виена!
На обичайното високо ниво и хубава мултимедия.

# 235
Само няколко дни след прощалния му концерт в Бърмингам…

R.I.P.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 02:31 от diziler

# 236
  • София
Без Него и изобщо без онези от 70-те, които не знаеха, че ще останат безсмъртни, нищо в тежкия рок нямаше да бъде такова, каквото стана...
А какво би било, ако Сабат и Цепелин свиреха заедно едно общо парче? (Младият Ози се появява на 1:50 мин. от клипа.)
Whole Lotta Sabbath (Led Zeppelin + Black Sabbath Mashup) by Wax Audio

# 237
Бет Харт се е разболяла, концерт няма да има утре в София

# 238
И аз да споделя отзиви за концерта на GnR, че нали е модерно.

Първо, ако отиваш с нагласата да свирят като в прайма си, няма как да ти хареса. Нормално е, хора около и над 60, да не са същите като преди 30 години, особено имайки предвид начина им на живот. Казвайки всичко това, концерта за мен беше супер. Като позитиви бих отличил:

- Спазиха си графика на започване и завършване, което допринесе за нормално прибиране на хората. Самата организация по влизане и излизане, също беше добра, с едно изключение, което ще спомена по-надолу.

- Гънс пяха 3 часа и 10 минути, като за цялото това време, почти нямаше разказване на истории или паузи. Аксел не е почивал повече от 10 минути общо. Самата им енергия и представяне бяха супер като за възрастта им и хората около мен се изкефиха на максимум и преживяването беше запомнящо се. Реално, можеха да сложат още някой да подгрява и да пеят 2 часа, но се раздадоха на максимум, което заслужава уважение.

- Имаше други събития във фен зоната, ако някой се интересува от тях.

Основните минуси за мен бяха:

- Подгряващата група не пасва на вайба на ГнР. Самата им музика беше ок, но едва ли аудиторията искаше точно това. Тук вече самата група са си го решили, така че няма какво особено да се добави. То, предвид условията, си беше доста празно за техните изпълнения.

- Поради липсата на адекватна инфраструктура, зрителите се изпържиха. Имаше оплакване защо са почнали по-рано (около 19:20), но според мен така са се разбрали и вече организаторите носят вина, че част от публиката изпусна началото. И на тях едва ли им е било приятно да се пържат на 38 градуса и зверски пек. Ако имахме козирка, би било различно.

- Единственият минус на организацията по влизането беше, че не можеше да се минава от метростанцията директно и трябваше да се обикаля доста, до единствения основен вход пред сектор А.

Като цяло, според мен преживяването зависи от настройката и очакванията на посетителите. Аз и повечето хора в моя сектор си прекарахме супер, а част от тях не седнаха през цялото време. Давам 8.5/10 на събитието, защото макар и да не е бил най-уникалния вокално концерт, на който съм бил, ГнР показаха уважение към публиката и старание, което в крайна сметка е най-важното.

# 239
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Най-накрая един адекватен, обективен и добре написан коментар за концерта на Гънс, евала. Така се пише интелигентно и поднесено с плюсовете и минусите, а не най-чист хейт и примитивизъм (всички знаем от кого) или безмислен хайп.

Общи условия

Активация на акаунт