Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 327
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
Олив,много благодаря за споделеното.Ще потърся инфо в Надежда,надявам се   да организирам нещата,за един курс-пакет лятото.

# 541
  • София
И аз благодаря, че попита - подсети ме да си запазя час за още една поддържаща процедура при д-р Станева - върнала се е явно. Наистина препоръчвам нея, а не друг, защото за последната процедура я замести друга млада лекарка и не беше много внимателна, Станева е много спокоен и компетентен човек, поне в тези процедури и в първоначалния преглед, за друго не съм я ползвала, имам си друг гинеколог от повече от 20 г.

Изглежда малко като глезотия това на фона на рака, но истината е, че има живот и след рака /при мен след 2 рака/ и не е нужно качеството ни на живот да спада драстично, много се радвам на ангажираността на клиника Надежда с кампанията, която правят, относно качеството на живот при рак на гърдата. Ако някой е изпуснал техните семинари и видеа:
https://nadezhdahospital.com/statii/onkologiya/startira-dalgosro … s-rak-na-gardata/

# 542
Глезотия,за наблюдаващите отстрани ...за който гори в този огън,си е лъч светлина...Да те вкарат в принудителна менопауза 20 г по-рано,си е изпитание ,и то на фона на терапии и страхове,свързани с основната диагноза...

# 543
_Ra_, не бързай да си правиш заключения от образно изследване, те не са точни, все пак е само картинка, не е като да се пипне и изследва.
Виждам, че пише, че формата на образуванието е овална и е добре отграничено, обикновено доброкачествените образувания са такива. Злокачествените са "назъбени" така да се каже.
Каквото и да е, важното е, че е видяно, хванато навреме и ще бъде изследвано.
Ако четеш назад по темите, сигурно и сама си видяла, че трябва да направиш кор биопсия, не се съгласявай на нищо друго.
Също така, ако се окаже фиброаденом (за което има шанс, според мен), махни го, не го оставяй за следене. Макар и малък, има шанс да има някоя злокачествена клетка скрита зад него, която не е попаднала в пробата на кор биопсията.
Стискам палци биопсията да покаже нещо безобидно и да не оставаш в нашата тема. Не че гоним някого, но по-добре да не си тук. Heart

Благодаря, Опосумче! Днес съм доста по-добре, четох за кор биопсията, която споменахте и тук, полезна информация, ще действам през седмицата.

Успех на всички в темата и да носите добри новини!

# 544
  • Sofia
Олив, благодаря ти за линка към Надежда. Там се лекувам, но съм ги пропуснала.
Мен нещо започва да ми се заформя лимфедем. В момента съм с компресивен ръкав, но търся място където да отида за мануален лимфен дренаж. Та, търся мнение за медицински център Релакс в София или ако имате друга препоръка, ще съм много благодарна.

На всички нови момичета, съжалявам, че ви се налага да преминете през това! Вяра, сила и кураж! Колкото и страшно да ви изглежда сега, всичко ще бъде наред.

Опосум, пожелавам ти тревогите ти да са напразни и неразположението бързо да премине.

# 545
  • София
Кати, нямах лимфедем, но след първата операция събирах много течност и направих заради това и евентуално като профилактика няколко масажа при един кинезитерапевт/рехабилитатор, който ми препоръчаха, ще ти пусна тел. на ЛС. Преди няколко години беше, но сигурно още работи.
Виж в този линк за Надежда - май ми се мярна видео и за лимфедем, но не съм го гледала.

# 546
  • Sofia
Олив, благодаря ти за препоръката!

Да, мернах и че имат и за лимфедем.

Благодаря ти!

# 547
  • Sofia
Аз съм от тези, които не препоръчват Релакс. Две години си загубих времето с тях, докато се усетя как ме подхлъзват да си правя процедури без ефект и да си поръчвам ръкави уж с отстъпка в цената. Да не говорим, че на цялата каустрофобична обстановка и ценоразпис като за Спа зона, провеждането на процедури в общото помещение смятам за недопустимо. И понеже много съм им набрала да кажа и нещо положително - работят и в събота до обяд.
Скоро посетих една млада АГ докторка, която също ми разказа за лазерните процедури. Шеста година съм в принудителна менопауза и при мен все по-болезнен става прегледът. Тази мила лекарка за пръв път ми заговори за това, че ако не предприема мерки (процедурите са само част от това) ще стане все по-трудна ежегодната ми профилактика.

# 548
Майка ми преди повече от 20г е оперирана от фиброаденом.Сега се появи нещо в другата гърда 2,3 см,,казаха пак фиброаденом.Обаче аз Тома неверни,веднага я изпратих при др.В.Иванов.Казал че и за него е фиброаденом,но че биопсията е най-сигурния метод и понякога в сърцевината е карцином ин сито.Тя веднага отказала и ще се следи на 6м.Аз се очудих, защо веднага биопсия и почнах да чета.Изглежда световната практика е дори при фиброаденом се прави кор биопсия.Така,че са те насочили правилно.Ние и трите сме с големи мастопатични гърди с висока плътност и на мамография нищо не се вижда.Решила съм за себе си да правя само ЯМР,като профилактика,но мама не можах да я обедя.
Знаеш ли цената на ЯМР в Сити. Днес бях на мамография при Куцаров, но и при мен образите не са ясни?

# 549
  • Sofia
Child of June, благодаря ти за споделянето! Чудя се, що за хора са тези, които злоупотребяват с нещастието на другите?!

# 550
  • Варна
Aelita не съм сигурна,но около 550,600 без контраст е навсякъде.Скоро позната прави във Виница,нов,бързо дават час.Никога не съм виждала такъв подробен разчет,но беше на малък таз с контраст 700лв.В Марешки също има нов,бях питала 550 на гърди,преди Нова година.иначе най добрия 3 Тесла е само в Терапията и се чака около месец.Ако записваш там казваш за кой ЯМР искаш час.

# 551
  • София
..
Скоро посетих една млада АГ докторка, която също ми разказа за лазерните процедури. Шеста година съм в принудителна менопауза и при мен все по-болезнен става прегледът. Тази мила лекарка за пръв път ми заговори за това, че ако не предприема мерки (процедурите са само част от това) ще стане все по-трудна ежегодната ми профилактика.
Чайлд, ще се радвам да споделиш какво още може да се прави в тази насока.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 07:40 от Olive

# 552
Aelita_62, 670лв с контраст.
Дадоха ми сравнително скорощен час.

# 553
Aelita_62, 670лв с контраст.
Дадоха ми сравнително скорощен час.
Благодаря! Да, и това ми е важно да  е сравнително скоро.

# 554
Добър вечер момичета. Искам да попитам освен синки от иглата, имахте ли синки по гърдите след биопсията?
И още нещо искам да попитам. В сряда пред кабинет 217 в онкото имаше една много била жена - Венета. Ако е тук в групата, ще се радвам да ми пише.

Общи условия

Активация на акаунт