Съфорумки с намален слух -2

• 5 459
  • 164
  •   2
Отговори
# 120
  • Добрич
aniK, моите апарати ги взех след теб. Още тогава си взех и резервни домчета, за всеки случай...

Ако батериите паднат, няма вариант, освен зареждане. Или други апарати (например за момента да се ползват стари апарати).

Моите не издържат 24 часа. Миналата есен ми се наложи по спешност да пътувам цяла нощ и като разбрах, ги сложих веднага да се зареждат, докато се приготвям. Сутринта също ги сложих за около час и изкараха. Да, кутийката може да се носи навсякъде и да се заредят, ама през това време е "социална изолация"...

☆☆☆
Дрешки Книги 621880, моят телефон също е Самсунг и ги управлявам през приложение. Връзката е с блутут. Имат и интелигентно управление, примерно сами засичат шум и реагират

# 121
Моите издържат минимум 16 часа. Не съм ги носила за повече и не мога да кажа точно колко изкарват. Дори и да падне батерията разчитам на второто в другото ухо. По-често ми се случва да свърши нормалната батерия баш когато не трябва. Заредила съм всички чанти с резерви, че когато се наложи да имам да ги сменям. Дано да изкарат дълго, но си е за предпочитане зареждащи батерии.

# 122
  • Добрич
Те батериите може да са зареждащи, но да се сменят или да не се сменят. Моите не се вадят от апаратите. Паднат ли батериите,  просто трябва да ги заредя  няма друг вариант, няма как да сложа резервни....

# 123
  • Sofia
Те батериите може да са зареждащи, но да се сменят или да не се сменят. Моите не се вадят от апаратите. Паднат ли батериите,  просто трябва да ги заредя  няма друг вариант, няма как да сложа резервни....

Именно това ме притеснява. Рядко ми се е случвало, но се е налагало и нощем да съм с апаратите, т.е. повече от 12 часа. Има ли зареждащи се, които да могат да се вадят и да се вземи втори чифт батерии? То всъщност на този вид батерии животът им пада с времето - както на телефоните, на автомобилите. Ако не се вади, какво правим, като се скапе батерият? Подменяме апаратите Confounded

С подменящите се батерии изкарвам по 1 седмица (размер 13 са). Рядко ползвам блутута, защото с него се хабят по-бързо, а и не ми трябва толкова. Не ги държа свързани с приложението Signia, защото голяма полза не съм видяла - не усилвам звука, за да не повредя рисийвърите, при смяна обхвата на стрийминга не се променят много нещата, може би трябва да пробвам отново. Ще се радвам, ако някой сподели някакви трикове.

Домчета сменям чак когато вече ми се сторят доста омекнали, а някъде четох, че не било лошо на 3 месеца да се сменят. Рисийвър (този в канала) досега съм сменяла 3 или 4 пъти ( за 8 години) - просто в един момент започвам да усещам това ухо по-глухо и даже първия път, когато ми се случи, доста се бях притеснила, докато не смених рисийвъра и всичко пак се оправи.

# 124
Здравейте. Ще съм ви благодарна,ако ми препоръчате фирма,марка слухов апарат. Ще слагам в скоро време. Бих желала да е вътреушен(микро). Ототон имаха безплатни тестване на апарати,дадоха ми нормален Фонак(пак не се виждаше),но не ми беше удобно хич с него. Пък и съм млада,не искам да се виджа нищо почти Simple Smile. В Бургас има 2-3 фирми . Основно работят с Фонак.Само една на Star Future ,мисля бяха е някаква др.марка.  Цените са доста високи,но бих дала. Отделно в момента съм студентка (задочно),предполагам мога да се възползвам от тази помощ 1600-1500 лв ли беше? Идея си нямам каква е процедурата за отпускане,но определено ако мога и ми се полага,ще се възползвам. Всякакви насоки,ще са ми от полза.
Друго,някой ходил ли е за слухови апарати в Турция? Дали там няма да са една идея по-евтини? Благодаря.
 В Бургас съм ходила при д-р Михова(не останах доволна навремето).,последно бях при д-р Атанасова. Като диагноза,неврит на слухов нерв,тимпаносклероза.. Не знам дали да ходя вече при друг. То ... и в Бургас няма.Благодаря предварително.

# 125
Здравейте. Ще съм ви благодарна,ако ми препоръчате фирма,марка слухов апарат. Ще слагам в скоро време. Бих желала да е вътреушен(микро). Ототон имаха безплатни тестване на апарати,дадоха ми нормален Фонак(пак не се виждаше),но не ми беше удобно хич с него. Пък и съм млада,не искам да се виджа нищо почти Simple Smile. В Бургас има 2-3 фирми . Основно работят с Фонак.Само една на Star Future ,мисля бяха е някаква др.марка.  Цените са доста високи,но бих дала. Отделно в момента съм студентка (задочно),предполагам мога да се възползвам от тази помощ 1600-1500 лв ли беше? Идея си нямам каква е процедурата за отпускане,но определено ако мога и ми се полага,ще се възползвам. Всякакви насоки,ще са ми от полза.
Друго,някой ходил ли е за слухови апарати в Турция? Дали там няма да са една идея по-евтини? Благодаря.
 В Бургас съм ходила при д-р Михова(не останах доволна навремето).,последно бях при д-р Атанасова. Като диагноза,неврит на слухов нерв,тимпаносклероза.. Не знам дали да ходя вече при друг. То ... и в Бургас няма.Благодаря предварително.
Здравей,
1. Апарата следва да е според слуховата загуба и необходимостта, която имаш, а не дали се вижда или не. Аз съм със задушен на Фонак - цвят шампанско и се вижда само, когато съм с плътно вързана коса. Абсолютно не прави впечатление, а и честно вече даже не ме интересува дали се вижда, важното е, че аз се чувствам добре и мога да водя нормална комуникация.
2. Докато тествах, проучвах и търсех най-подходящото за мен направихме проучване какви са цените в Турция. И да, цените са по-ниски. Почти бяхме се настроили да отидем, защото реално излизаше с близо 2000 лв. по-евтино, НО, след като направихме пълно изчисление - път, спане, преводач и евентуално да платим тук на Ототон за поддръжка 3 години (за да не се налага ходене до Турция), се оказа, че разликата е 500 лв., което мисля, че не си заслужава.
3. Да, като студентка би могла да се възползваш от здравната каса за помощ, но трябва да минеш през УНГ за аудиограма и направление за комисия (обикновено УНГ може да те насочи към комисията), от там комисията прави протокол въз основа на аудиограмата и док от доктора и подава към НЗОК. От НЗОК ще те уведомят дали си одобрена и ще ти дадат код за помощта.
Желая ти успех!

# 126
Първите ми апаратчета бяха със зареждащи се батерии, вградени. Издържаха около ден. Сега съм с други, които са със сменяеми батерии. Издържат около 4 дни и винаги имам резервни в мен. Купувам на едро батерии от Amazon. За 30 евро, взимам 120 батерии. Не бих се върнала към зареждащите се.

# 127
  • Добрич
Black Candy, предните ми апарати бяха изцяло в канала и се виждаха повече,  отколкоти сегашните ми апарати,  които са задушни, но с рисийвър. Косата ми е дълга и руса,  сегашните апарати са цвят шампанско и се виждат само, когато косата ми е плътно прибрана по главата. Рисийвърът е изключително тънък и не се забелязва, а домчето е вътре в ухото и няма вариант да бъде видяно.
И аз преди си мислех, че апаратите изцяло в канала са най-дисктретни, но не е така. Задушните апарати с рисийвър са по-дисктретни. Казвам го, като човек,  ползвал и двата вида.
Освен това, при избора на модел важно значение има слухозагубата.
Мебос/Отикон и Фонак/Ототон държат много високи цени. Не зная сега, но миналото лято един апарат от най-висок клас беше 6900 лв.
В СтарФючър Аудиолоджи цените са наполовина, но няма тестов период. За същата сума (7000 лв) имам два апарата от най-висок клас. Зарядното отделно.

Относно батериите:
Предните ми апарати бяха със зареждащи батерии номер  10 и не ме изкарваха 3 дена. Беше кофти, че токът им може  да свърши в най-неподходящия момент. Батерии и аз купувах онлайн и по много и носех винаги в себе си. За година ми отиваха около 200 батерии. Последно бяха към 80 ст, значи съм давала към 160 лв на година.

Сегашните ми апарати се предлагаха само с вградени батерии. Зарядното им струваше 500 лв... (колкото батериите за три години) Съответно могат да се подменят само в сервизен център.
Апаратите са свързани с телефона  и обажданията ги чувам директно в тях. И приложението ползвам, когато се налага.

Може би най-добрият вариант е зареждащи батерии, които се сменят.

# 128
Подкрепям напълно мнението на Вела.
Имам и двата вида апаратчета вътреушен и задушен. Със сигурност задушният е по невидим, но пък вътреушния ми е чисто черен и повече прилича на блутуут слушалка и никой не си и помисля, че е апаратче, тъй като ме виждат че говоря през него, а не ми личи че не чувам. От гледна точка на комфорта, определено ми е предпочитан тип черупката, както го наричам аз.
За батериите същото мнение - сварват ме в неподходящ момент, а и като са две апаратчета имам чувството, че постоянно сменям батерии.
Ползвам 2,5 години със зареждаща батерия без проблем досега.

# 129
Благодаря ви.Страхотни сте.Имам аудиограма,сега ще ходя отново,тъй като имам и проблем с ефстахиевата тръба и тн. Да видим,след Отоглоб балони и тн дали има подобрение някакво 😄. Знам,че е според загубата. Аз не чувам тих говор реално с дясното ухо(по-голямата загуба е там)  и имам и шум за капак.  С дълга коса съм и аз,но някак тръбичката рисийвър ли какво е,само ми се местеше и тн. Въобще не ми беше удобно.Докторката каза,че ще съм за апарат,така че ще посетя няколко офиса след това в Буграс. До  нас е този на СтарФючър Аудиолоджи.Пробен тест е важно според мен. Все пак не са евтини.. Пък дано и ми отпуснат помощ социалните.1500-1600 лв не са малко .

# 130
Ако искаш си поиграй с ChatGPT.  Качи му аудиограмата си и той ще ти разчете и даде малко препоръки: анализ на загубата по честоти, какъв клас слухов апарат е нужен, необходима мощност, какви технически параметри да има, кои типове устройства най-добре покриват профила.

Успех с избора.

# 131
  • Добрич
Black Candy, има разлика между тръбичка на обикновен задушен апарат и тръбичка от рисийвър. Самият апарат е изключително малък,  събира се в горната половина на сгъвката на ухото. Диаметърът на рисийвъра не е по-голям от 1 мм. А цветът се избира според косата.

# 132
Аз имам отливка. Много по-удобна е. Тия домчета са ужасни и в магазина ми препоръчаха отливка. Влиза изцяло вътре в ухото.

# 133
  • Добрич
Много отдавна имах задушен апарат с отливка, но нямаше филтри. А домчетата и апаратите изцяло в канала ми са с филтри.

Сегашните домчета и тези от едно време са много различни. Сегашните ми са меки и са ми удобни.
Стана ми интересно, тази отливка има ли филтри? На снимката не се вижда.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 19:07 от Вела

# 134
Същото е като другата отливка. Не намирам разлика с или без този филтър. Не се замърсява с ушна кал, пък и има аксесоари за почистване.  

Общи условия

Активация на акаунт