Хеликобактер пилори - трета тема

• 4 652
  • 157
  •   2
Отговори
# 75
Здравейте,
Дали може да споделите какви симптоми сте имали от Хеликобатер? От няколко месеца имам кашави изпражнения, подут стомах и газове предимно вечер. Посетих гастроентеролог, който каза, че не вижда нищо притеснително. Изписа ми Креон, пробиотик и да намаля стреса.
Калпротектин излезна 57.2, а от микробиология все още чакам резултати.
Чуденката ми е дали на своя глава да си пусна и изследвания за Хеликобактер за всеки случай?
здравейте, аз съм като с вашите симптоми и имам хеликобактер 10 пъти над нормата, но няколкото гастроентеролога, на които ходих да на мнение, че не ми е от това проблема и не ми изписват лечение, само дуспаталин, ензими такива неща....и аз съм в чудене какво да правя
Изследвайте си хранителни непоносимости, ако имате възможност най-пълния, около 270 храни. При мен излезе това, след куп ненужни изследвания, това ми препоръчаха накрая и се оказа че имам няколко.
След това реших да направя и генетичен панел за осем вида непоносимости, и се оказа, че имам проблем с усвояването на лактозата, както и хистаминова непоносимост. Но не е задължително да имате същото, непоносимостта към храните може да е сама за себе си. Това не е алергия, а просто реакция на някои храни.
Ако имате хранителни непоносимости, като ги премахнете, ще изчакате месец-два, вероятно симптомите ще минат.
А вие преди имали ли сте проблем със съответните храни, или в един момент са се появили реакции. Аз допреди вече 3 години ще стане (ужас, не знам как съществувам още), до преди това си пиех и ядях всичко без проблем

# 76
Да , аз имам този проблем. Примерно, в един момент спрях да консумирам прясно мляко, а преди това,всеки ден пиех по чаша мляко. Същото и със стъргано цвекло. Направо съм  ужас след това. В последно време забелязвам че не се спогаждам с бял хляб, но проблем  нямам с хляб с високосъдържание на  ръж.

Отбелязвам че когато има алергии (не само хранителни ) дразненето на организма довежда до реакции към храни, които по принцип не са алергенни за човека или са в слабоалергеннната зона.  И нещата ще се влошават докато не се изключи  основния алерген от обстановка или меню. Може дори да се стигне до алергична реакция към храни към които базово нямате алергия. Алергия не е само обрив. Това са и газове, диария, затрднено дишане. И тогава се преминава към изключително ограничена диета. Само картофи или ориз варени и то не става въпрос за седмица. Като п аралелно се ограничава действието и на базовите за човека алергени. 

Затова в момента трябва да се тествате и да видите от храните кое в коя зона е. Както и да се замислите дали нямате нещо друго, коеъо да не забелязвате. Алергия към домашен прах полени мухъл перушина и т.н.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 08:18 от _re_ge

# 77
Добро видео за тестовете за хранителни непоносимости.

https://www.youtube.com/watch?v=lE2crXleujU&list=PLaZT86TC7aFqZd … tghqR4L5B&index=7

# 78
Нека направим разлика между алергия и непоносимост.

# 79
  • In the land of Never Never
Здравейте,
Дали може да споделите какви симптоми сте имали от Хеликобатер? От няколко месеца имам кашави изпражнения, подут стомах и газове предимно вечер. Посетих гастроентеролог, който каза, че не вижда нищо притеснително. Изписа ми Креон, пробиотик и да намаля стреса.
Калпротектин излезна 57.2, а от микробиология все още чакам резултати.
Чуденката ми е дали на своя глава да си пусна и изследвания за Хеликобактер за всеки случай?
здравейте, аз съм като с вашите симптоми и имам хеликобактер 10 пъти над нормата, но няколкото гастроентеролога, на които ходих да на мнение, че не ми е от това проблема и не ми изписват лечение, само дуспаталин, ензими такива неща....и аз съм в чудене какво да правя
Изследвайте си хранителни непоносимости, ако имате възможност най-пълния, около 270 храни. При мен излезе това, след куп ненужни изследвания, това ми препоръчаха накрая и се оказа че имам няколко.
След това реших да направя и генетичен панел за осем вида непоносимости, и се оказа, че имам проблем с усвояването на лактозата, както и хистаминова непоносимост. Но не е задължително да имате същото, непоносимостта към храните може да е сама за себе си. Това не е алергия, а просто реакция на някои храни.
Ако имате хранителни непоносимости, като ги премахнете, ще изчакате месец-два, вероятно симптомите ще минат.
А вие преди имали ли сте проблем със съответните храни, или в един момент са се появили реакции. Аз допреди вече 3 години ще стане (ужас, не знам как съществувам още), до преди това си пиех и ядях всичко без проблем
Там е работата,  че не съм имала никога непоносимости, даже и алергични реакции. Понякога дразнене и сърбежи по кожата, от препарати, но това не е нещо необичайно, както и лек обрив от някои лекарства.
За лактозата, имах съмнения от години, защото започна да ми се запушва носа, особено през нощта. Т.е.отделя се секрет, с който тялото реагира. Спрях млечните, и стана по-добре. Но това беше преди да получа другите непоносимости.
Гледах видеото, което Елора пусна, може би е така, но мен теста за хранителни непоносимости ми помогна да се ориентирам. Никога не бих се сетила да изключа ядките, защото ям много ядки, обичам, може би защото месо не ям от много години, само риба. И то непоносимост към два вида ядки, макадамия и бразилски орех.
Освен това, установи се непоносимост към яйца, въпреки че рядко ям.
Учудващо беше, че не ми излезе никаква непоносимост към млечните, а аз се ограничавах към лактозата.
Алкохолът не ми понася в смисъл, че вечер ако пия даже и бира, сънят ми се разваля, заспивам, но се събуждам след два-три часа и не мога да заспя повече, т.е. някак си ме напряга. На обяд, нямам проблем от чаша вино или бира със съня, защото явно минава действието до вечерта.
С глутена нямам никакъв проблем, а всички са се побъркали да ядат безглутеново. По принцип, не е лошо, глутенът има известно възпалително действие, но мен безглутеновите храни не ме засищат.
Именно за това реших да направя и генетичното изследване, да видя за алкохола, за лактозата, и понеже два генетични теста по цена бяха горе-долу като панелния тест, реших да си пусна генетичен панел за осем типа непоносимости. Там за огромно учудване, излезе хистаминовата непоносимост, но това обяснява реакцията към алкохола, той има много хистамин.
Наистина, даже и при генетично предразположение, не е задължително да развиеш това състояние, но все пак е предпоставка,  при определено поведение. Също има някакво натрупване през годините, и може би в някакъв етап прекаляване с определени неща, и тогава се отключва.
И се превръща в затворен кръг, псевдоалергичната реакция, в стомаха - подуване,  диария, в лигавиците на тялото - секрет от носа, в устата, дразнене на гърлото, това е възпаление и предизвиква отделяне на  повече хистамин, а хистаминът от своя страна уврежда вътрешните органи, което предизвиква още повече отделяне на хистамин.  И идват и други симптоми, обриви на кожата, възпаление на ставите, сърцебиене, и т.н. Има ги симптомите в темата за хистаминовата непоносимост, който подозира че може да има проблем, да види там. Отдавна не съм писала там, но с перипетиите, които ми се случват, особено ухапването от кърлеж и антибиотиците, които се наложи да вземам, не мога да се заема сериозно да си оправям проблема с хистаминовата непоносимост. Там трябва да се установи главния причинител, от къде тръгва възпалението, да се лекува с добавки, и тогава нещата постепенно могат да се нормализират, реакциите към храни да намалеят, при ограничена консумация, и даже да изчезнат.
Това е темата, ако някой се интересува: https://www.bg-mamma.com/?topic=1574920

# 80
  • In the land of Never Never
В това видео много добре д-р Тошков разяснява за видовете тестове, и защо дихателният тест е най-сигурен.
https://youtu.be/QZForYCGUus?si=BFrwfZjLaysKzb20

# 81
Абсолютно
Прави се пръв
Ако покаже проблеми могат тогава да се огледат лигавичните поражения ако ситуацията е с тежки симптоми

# 82
  • Sofia
Здравейте, не съм писала досега в темата, но ще се радвам да  да получа опит и съвет, защото и това ми дойде до главата 🙄 Успешно и постоянно лекувам  розацея със солантра и метроруборил, при последната консултация с дерматолога си изследвах фецес за хеликобактер, който излезе с положителен резултат, като гледах и четох темата и предишната при вас повечето има референтни стойности при мен пише само положителен с думи. Миналата седмица посетих гастроентеролог, като нямам изменения във вътрешните органи, нямам фамилна обремененост и по принцип нямам проблеми със стомаха. Назначеното лечение е по схема 5 дни антибиотик Оспамокс и Нолпаза 20 мг. сутрин и вечер, и вторите пет дни антибиотик Левокса 500 мг. и Метронидазол 250 мг.по 2 хапчета , Плюс Нолпаза сутрин и вечер, антибиотиците са на 12 часа по 1 левокса, а по 2 метронидазол. На третия ден от този прием на вторите два антибиотика, но в изключително раздразнен стомах и явно реакция преустанових взимането им. Имам изтръпване на крайниците, замаяност и гадене и много силни и остри болки в стомаха, не ми се е случвало до момента. Лекуващия лекар ме увери че това е метода или един от методите след проучване доказан за изчистване от бактерията. Вече над 24 часа дори и след спиране на всичко имам подут корем и общо неразположение не мога и да се храня. Също имам и подуване от предписания пробиотик синкванон. Въпросът ми към вас е дали изобщо съм успяла да направя нещо с този си прием за двата антибиотика само за 3 дни и първите 5 дни с оспамокс който знам че е широкоспектърно лекарство, според вас дали изобщо съм успяла да изчистя нещо? Според лекарката, която нещо не знам защо така като й звъннах сякаш съвсем е очаквала обаждане и много неприятно отговори, че нямала какво да ми каже посъветва а дали да не ми изпише още два антибиотика вместо тези, на което категорично отказах в момента. Каза ми да пускам след 45 дни отново проба за изследване, но да не очаквам никакъв ефект, чудя се как така категорично се изказа... При запитване към втори гастроентеролог и споделяне на схемата, ми беше отговорено че е меко казано най-странната схема за лечение и да потърся друг гастроентеролог. Объркана съм доста, записвам час за след няколко дни ще видя при кого за да получа адекватно лечение ако това не е било такова.
Пак потвърждавам храня се здравословно и добре и нямам никакви проблеми и промени със стомаха , дори за по малко от 3 месеца изчистих розацея която беше в доста лош стадии. Стана дълго наистина, благодаря за разбирането и ще се радвам на мнения.
Хубава събота и неделя 🍀

# 83
При мен от лечението червенините не ми минаха.
Но ми излезе отрицателен теста.

Изключително груба грешка, че си спряла лекарствата.
Много груба. Странични ефекти има. Просто трябваше да си ги изтърпиш.
Но  като ги спреш, ти ставаш резистентна. Не ти. Бактерията.
После като искаш да проведеш лечение. Тия аб няма да ти действат.
И на мен ми се е гадело, виело ми се е свят, отпадналост, крайници не ме държат.
Много неща. Това и от лекарства и от липса на сън през тия 14 дни.
Но си го издържах. Защото не искам язва, не искам рак на стомах, хранопровод и още купища неща.
Как пък реши точно, че от пробиотик се подуваш не ми е ясно при пиенето на толкова неща.
Съжалявам, но за 3 дни нищо не си изчистила Joy
За три дни ти си направила бактерията супер стабилна точно защото си спряла хаповете.
И ако искаш да проведеш лечение като нормален човек за 14 дни и го направиш, има огромна вероятност да не успееш. Просто защото на бактерията няма да и дреме от аб който взимаш.
Не се прави така.

# 84
  • Sofia
Доста крайно мнение, но благодаря за бързината в отговора, предполагам всеки знае прага си на издръжливост и при преценка, че не се случват точно странични реакции, а нещо много по-рядко, за моя организъм конкретно и страшно за мен и при невъзможност да си взема отпуск за да прекарам на легло останалите 2 дни... При мен не е назначен антибиотик за 14 дни.
Ще посетя и друг гастроентеролог и ще преценя къде точно е истината, въпроса ми беше такъв тип схема с тези АБ някой правил ли е и ако е спирал самостоятелно и безотговорно по своя воля има ли смисъл да се надява нещо да е изчистено, като пак уточнявам няма данни от пробата в референтни стойности, а само положителен резултат.

# 85
Мнението въобще не крайно и нещата стоят точно именно така.
Просто изложеното, че не ви гали по главата и това не ви се харесва.
Ако имате време прелистете темата малко по-назад , там всичко си е написано за протоколи за лечение, за това кой как спира по-рано и се оказва там където е бил та и по-назад даже ... просто желание трябва да се прочете.

За три дена не сте направили нищо освен да затворите врата на тази схема за лечение и АБ от тази група. По причини описани от Елора. Бактерията не е нежна деликатна душа която се гътва за три дена. Нея сме я трепали трепали, Елора 14 дена, аз 21 по старата процедура и сме оцелели. Този пък който ви е предписал АБ за 5 дена просто не мога да го коментирам. Това лечение не лежи в никой международен протокол а свободно съчинение на медицинското лице. На ваш гръб.

# 86
Крайно, ама друг път.
Това са факти.
Аз пък бях на работа. Болнични за това не са ми давали.
А и нямаше как, друг човек беше в болнични два месеца, трябваше аз да се гърча.
Издържах, нямах избор.
Ако сте на химиотерапия, ще спрете ли хаповете заради странични ефекти?
Дайте малко по-сериозно.

Дано други хора, които четат да прочетат това и да не спират самосиндикално аб.
Че после ще си чукат главата в стената.

# 87
Антибиотиците и на мен ми се отразиха много зле, едва издържах!  И аз ходех на работа. Сега пия добавки за да оправя пораженията. Изследвания ми казаха да направя два месеца след антибиотика.

# 88
Малко са хората където нищо им няма от тях.
Чак им завиждам.
Ужас беше, ужас.
Но изтърпях.
Обмислям профилактично с пробиотици да правя ей тъй за разнообразие, за всеки случай.
Пробиотика за хелико и мастикс вечер.

# 89
Имам въпрос-от дамите, пишещи в темата, има ли излекувани?
След месец ще направя изследване, за да видя до къде съм я докарала. Но от началото на годината се занимавам с антибиотици, добавки и пробиотици и почнах да се сдухвам.

Общи условия

Активация на акаунт