Хеликобактер пилори - трета тема

• 4 589
  • 157
  •   2
Отговори
# 90
Имам въпрос-от дамите, пишещи в темата, има ли излекувани?

Лекувана съм 1997 г. по старата схема с три АБ за 21 дена. Тъй като имам други стомашни проблеми през 4-5 г. ми правят гастроскопия. Отрицателна съм всеки път. ММ лекуван две години след мен по същата схема,  правиха с децата дихателен тест преди година и половина , за всеки случай. Продължава да е отрицателен.

# 91
Уфф, дано се разгара тая гадост. Не смея да си целуна детето.
Аз пих два антибиотика януари. После април  правих горна и долна скопия и биопсията показа пак бактерия. Минах пак курс с два антибиотика. И сега след месец ще пусна нови изследвания.

# 92
  • гр.София
Налага се често да правя гастроскопии.
Последно, през март, бактерията я нямаше. За последните 5 години два пъти се наложи да се лекувам.

# 93
Здравейте, бях писала малко по назад в темата, че имам хеликобактер във фецес доказано. Единствените ми симптоми са кашаво изхождане и често (понякога разстройство). 5-6 гастроентеролози ми казаха, че не можело от това да е проблема с честите позиви за голяма нужда и не ми изписваха лечение (имам колоноскопия - няма друг проблем). МИналата седмица се консултирах онлайн с лекар от СОфия (аз съм от Пловдив). Докторката каза, не разбирам защо колегите така неглижират хеликобактера - изписа рецепта - Оспамокс 2x1 и Фромилид 2x1 едновременно за 7 дни + нексиум и пробиотик. Въпроса ми е има ли лекували се с тази схема - страх ме е да не получа още по голямо разстройсто от антибиотиците. ДА пия ли лопедиум например.Ох много ми е притеснено. Искам вече да свърши този кошмар - кой където, аз все съм в тоалетната.

# 94
МИналата седмица се консултирах онлайн с лекар от СОфия (аз съм от Пловдив). Докторката каза, не разбирам защо колегите така неглижират хеликобактера - изписа рецепта - Оспамокс 2x1 и Фромилид 2x1 едновременно за 7 дни + нексиум и пробиотик. Въпроса ми е има ли лекували се с тази схема - страх ме е да не получа още по голямо разстройсто от антибиотиците. ДА пия ли лопедиум например.Ох много ми е притеснено. Искам вече да свърши този кошмар - кой където, аз все съм в тоалетната.

Моята схема беше: Оспамокс 2х1 5 дни, после 7 дни Кларимед + Флагил заедно. Изпих ги, но ми беше много зле. Не съм имала разстройство, пиех успоредно пробиотик.

# 95
Здравейте, аз съм на5 ти ден от антибиотиците, но имам ужасни газове постоянно ( от много време съм така), но въпроса че няма промяна - дали въобще действат лекарствата? И друго - лекарката каза,че ако мъжа ми има хеликобактер , пак ще ми ги предаде.а той няма никакво намерение да се изследва, камо ли да пие нещо като е без симптоми.

# 96
Здравейте, аз съм на5 ти ден от антибиотиците, но имам ужасни газове постоянно ( от много време съм така), но въпроса че няма промяна - дали въобще действат лекарствата? И друго - лекарката каза,че ако мъжа ми има хеликобактер , пак ще ми ги предаде.а той няма никакво намерение да се изследва, камо ли да пие нещо като е без симптоми.

- щом имате газове от преди,  може би не са от АБ
- подобрение може и да нямате като усещане, просто няма да имате ХБ ако го изтрепете. Може и да имате подобрение на състоянието все пак, но не и за 5 дена, организмът ви ще се чисти още време (измерва се в месеци)
- ако се излекувате ( проба с име - ХБ отрицателен , а не намалена популация) вероятността за презаразяемост и много малка

# 97
Членовете на семейството трябва да се изследват. Иначе, само ще си прехвърляте бактерията. Това е сериозно.

# 98
Привет, чета, че четката за зъби трябва да се смени, а пък аз не съм. Вече изпих антибиотиците, мога ли да се презаразя от четката? Вече се побърках тотално

# 99
Здравейте, и аз съм във филма Хеликобактер от м.Януари😞 Трети тест фецес положителен .. Може ли някой да ми обясни какво означават стойностите от тестовете. Правя количествен. Първи път- 25, втори тест-29., трети тест - 8.49. Все е положителен но ккаво точно означава стойността, доктора не ми го обясни на разбираем език 😛 Благодаря

# 100
Здравейте, и аз съм във филма Хеликобактер от м.Януари😞 Трети тест фецес положителен .. Може ли някой да ми обясни какво означават стойностите от тестовете. Правя количествен. Първи път- 25, втори тест-29., трети тест - 8.49. Все е положителен но ккаво точно означава стойността, доктора не ми го обясни на разбираем език 😛 Благодаря

А лечение имаше ли?

# 101

А лечение имаше ли?

Да , първо с 2 АБ Оспамокс и Левофлоксацин,, след тях стойността беше дори по-голяма, после пух 1 месец Улкамед , след него вече е 8.5. Сега ми назначи  схема с 3 АБ - пак Оспамокс, Лекоклар и Метронидазол . Но направих алергична реакция , та сега ще правя кожни тестове да видим дали е от АБ.

# 102
Не знам, да смените лекаря.
Много неприятна ситуация.
Тялото ви не издържа на тия гадории.
Принципно тая гад си я имат почти всички хора. Въпроса е, че от имунитета зависи количеството.
А защо 1 месец улкамед, не го разбирам това.
Опитайте с някакви други методи.
Дъвчете мастикс, пийте пробиотиците точно за тази бактерия ударно поне два месеца.
Вижте и други природни методи.
Аб тотално са ви прецакали червата и имунитета.
Пихте ли някакви пробиотици по време на лечението с аб? А след това?
Това е много важно.

# 103
По време на лечението с антибиотици пих пробиотик биосън спор и малко след тях, докато свърши опаковката.След това докторката каза да пия един месец прохелико по 1, но пък на опаковката пише 2*1 и за 2-3 месеца? Дали може да включа и друг пробиотик или само този е достатъчен?

# 104
Мария, въпросът ми беше към другата потребителка.
Но пробиотици много дълго време трябва да се приемат.
И да се сменят дори.
Про комбо бих препоръчала поне 2 месеца. Това да пиеш по време на аб и малко след това е слаба ракия, много слаба, нищо не се оправя.
И пробиотични храни.
Кефирът също е хубаво нещо да се пие.

Прохелико ако ще профилактика само 1 на ден.
Иначе ако искаш лечебен курс бяха 2 пъти на ден по 1 на гладно мисля. Поне два месеца и дъвчене на мастикс.

Общи условия

Активация на акаунт