Хеликобактер пилори - трета тема

• 8 186
  • 241
  •   1
Отговори
# 195
Ох, благодаря ти, бях се филмирала. Имам чувството, че ще се отровя от химията. После ще проуча как да си направя едно прочистване от нея.

# 196
Важно е да се отрови бактерията.

# 197
Аз започнах лечението, по-горе съм писала каква е схемата. Обаче след прием на лекарствата се появява ужасен горчив вкус в устата,чак настръхвам. Питането ми е, дали е нормално?
Да,горчи до последния ден !Аз свикнах и не ми прави впечатление...
Аз имах и един обрив,но мина с мазане с дермодрин
Нов очакван проблем обаче-вече след изпитите антибиотици май се сдобих д гъбички...,очаквано ,след като не ми изписаха противогъбичен препарат!Ще ходя на гинеколог,но предполагам,че трябва лечението  да е и с хапче за пиене ,освен познатите мехлеми за мазане ?Понеже най-вероятно според мен имам гъбички и по червата ,така четох

# 198
Ох, благодаря ти, бях се филмирала. Имам чувството, че ще се отровя от химията. После ще проуча как да си направя едно прочистване от нея.

То пък как ще се прочистиш от това?
Тялото ще си се изчисти.
Иначе пробиотици дълго време ще си пиеш.
То обриви, то гадене, то виене на свят, то сърбежи по тялото.
Че и тъпите гъбички.
Био култ кандеа за гъбички ми помогна много. Ама от 60 броя взех, но имах ефект още в  началото.
Хаповете за гъби, не ми помогнаха особено.
Само ми беше от тях още по-зле.

# 199

То пък как ще се прочистиш от това?
Тялото ще си се изчисти.
Иначе пробиотици дълго време ще си пиеш.
То обриви, то гадене, то виене на свят, то сърбежи по тялото.
Че и тъпите гъбички.
Био култ кандеа за гъбички ми помогна много. Ама от 60 броя взех, но имах ефект още в  началото.
Хаповете за гъби, не ми помогнаха особено.
Само ми беше от тях още по-зле.
Елора ,кажи ми моля те за био култ кандера ,ти как го приема?Мразя листовки на които пише -"2капсули дневно по време на основното хранене "-ама без пояснение два пъти разделено или двете наведнъж....???
Аз приключих с антибиотиците и пак ме почнаха киселините въпреки Панпразола -чудя се ,не е ли малко само по една капсула дневно    ,рефлукса и леко оригване също се върнаха-храната не се смила лесно ,не огладнявам  Почвам да си мисля,че нямаше файда от цялото тровене !Взех си сега Прохелико,мастиха ,истински прополис и иберогаст ,кефир остава да купя и повече от това не мога да измисля!Тест мога да направя чак януари и то към края ,защото ще пия Панпразола до 19-ти декември.
Стиснете едни палци за успех ,че се измъчих вече половин година !

# 200
Ами или две след едно хранене или по 1 сутрин и вечер или там когато ядеш.
Аз така направих.
Колко време след аб пиеше хапа за стомаха?
Даже се дава месец след това да се пие, после се спира плавно и намалява дозата.

Обърни внимание на хрането си и какво може да те дразни. Коригирай.
Гастритола също е хубава тинктура.
Чайчета мед и лайка също помагат, много неща.

Иначе аб си преебават отделно стомаха.
Време си трябва след това доста.
Има хора бързо им минават драмите, на други като мен много дълго.

# 201
Ами или две след едно хранене или по 1 сутрин и вечер или там когато ядеш.
Аз така направих.
Колко време след аб пиеше хапа за стомаха?
Даже се дава месец след това да се пие, после се спира плавно и намалява дозата.

Обърни внимание на хрането си и какво може да те дразни. Коригирай.
Гастритола също е хубава тинктура.
Чайчета мед и лайка също помагат, много неща.

Иначе аб си преебават отделно стомаха.
Време си трябва след това доста.
Има хора бързо им минават драмите, на други като мен много дълго.
Благодаря ти!
Ами пих си схемата така:
Сутрин на гладно към 8-9 ч пиех Панпразол(протектор за стомаха ) 1 хапче е за целия ден ,след около час след това се храня към 10ч и изчаквам и в 12ч двата антибиотика.Чакам да стане 15ч и пиех Линфорте ,докато хапвам ,след това около час по-късно взимах  и един ентерол,вит Д капки и една добавка за стави с глюкозамин (тези неща са ми изписани за ставите и не мога да ги спирам ).В 00ч съответно пиех пак двата антибиотика-това 14дни
Сега продължавам само с Панпразол  сутрин на гладно 1 хапче докато станат общо  45 дни и с Линфорте 1 на ден с храна 45 дни също и контрола с дихателен тест края на януари. С иберогаст се чувствах по-добре ,ще го включа пак и също включих от днес и Хеликопротект два пъти дневно 15 минути преди хранене и от утре почвам на гладно с прополис ,мастиха дъвка на зърна и ще пия кефир
Махнах няколко пъти четките за зъби,махнах и зъбния камък ,старая се във всичко и пак киселини
Аз пак да кажа ,че през 14-те дни ,докато пиех антибиотика се храних с всичко без никакви оплаквания-бяха изчезнали като с магическа пръчка ,и точно един ден след спиране се завърна всичко както беше преди това  Sad

Как се спира постепенно протектора за стомаха ,като той е само едно хапче за деня?
Чакам резултат от микробиология за гъбички,обаче според гинеколожката няма да са само гъбички ...Абе да му е гадно на човек !Моля се да се оправя и да оздравея напълно и да се храня нормално!

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 20:09 от Shampagne

# 202
Ами зависи какво е хапчето и количеството.
Аз бях на нексиум 40, после май на 20 минах.
Но не знаех за плавното спиране, та ми се наложи ту да почвам, ту да спирам.
Е, мина време, оправих се.
Препоръчвам ти храносмилателни ензими.
Даже задължително направо. Предвид, че усещаш как не може да смелиш храната.
Ох, за киселини не мога да ти помогна. Моят гастрит е по-особен. С ниски киселини. Защото съм с хашимото и реално никога нищо не ми е парило.
Иначе лек рефлукс имам. Храна всъщност рядко ми се връща. Просто лек позив,  като оригане.
Лично аз съм много против хаповете за гастрит, не ги смятам хич за полезни, особено за моето състояние.
И си действам с по-природни начини.
Поръчах си го тоя охлюв. Пия, вкусно е, ама сладко, но пия.
Два  пъти на ден го дават, но като съм на работа не мога да го мъкна и това.

Виж сега. И друг път съм качвала това тук. Направих го за един потребител със стомашни проблеми и просто събрах всичко с което съм експериментирала.

https://dox.abv.bg/download?id=dcc120afe1

Впрочем редовно  го допълвам с неща.
Да си имам. Даже сега турих накрая последното което си взех.
Но споко, аз не пия всички тия неща.
Трябва да си избереш някои само.
Ти си преценяваш.

# 203
Ами зависи какво е хапчето и количеството.
Аз бях на нексиум 40, после май на 20 минах.
Но не знаех за плавното спиране, та ми се наложи ту да почвам, ту да спирам.
Е, мина време, оправих се.
Препоръчвам ти храносмилателни ензими.
Даже задължително направо. Предвид, че усещаш как не може да смелиш храната.
Ох, за киселини не мога да ти помогна. Моят гастрит е по-особен. С ниски киселини. Защото съм с хашимото и реално никога нищо не ми е парило.
Иначе лек рефлукс имам. Храна всъщност рядко ми се връща. Просто лек позив,  като оригане.
Лично аз съм много против хаповете за гастрит, не ги смятам хич за полезни, особено за моето състояние.
И си действам с по-природни начини.
Поръчах си го тоя охлюв. Пия, вкусно е, ама сладко, но пия.
Два  пъти на ден го дават, но като съм на работа не мога да го мъкна и това.

Виж сега. И друг път съм качвала това тук. Направих го за един потребител със стомашни проблеми и просто събрах всичко с което съм експериментирала.

https://dox.abv.bg/download?id=dcc120afe1

Впрочем редовно  го допълвам с неща.
Да си имам. Даже сега турих накрая последното което си взех.
Но споко, аз не пия всички тия неща.
Трябва да си избереш някои само.
Ти си преценяваш.
Благодаря!За ензимите -да,ще трябва!
За сиропа с охлюв ,се чудя и аз ,да изчакам ли да спра протектора ,за да може да обгърне по-добре стомашната лигавица...
Благодаря за събраната полезна информация!

# 204
  • In the land of Never Never
Това е рефлукс, не е необичайно да се прояви. При мен също беше така, но аз не издържах. Пречеше ми на съня. Поносимостта е индивидуална. Ако можете, продължавайте с лечението.

# 205
  • In the land of Never Never
Използвайте етерично масло от Канела и етерично масло от карамфил. Продавам се в аптеките и дрогерийте. Активни съставки са канел алдехид в канелата и евгенол в карамфила. Атакуват защитния слой на ХП , проникват в Грам отрицателните бактерии и разрушават клетъчната мембрана от което изтича вътреклетъчното съдържание и бактерията умира. По две капки от маслото в лъжица зехтин се приема няколко дни, сутрин обед и вечер. Успех
А някой пробвал ли го е, или някъде го прочетохте?

# 206
Е, карамфила си има противовъзпалителни свойства доста.
Мисля, че и канелата.
Дали това ще работи, не знам.

# 207
Здравейте,моля ви бихте ли ми препоръчали добър гастроентеролог,който да може да излекува хеликобактер пилори или поне да намали количеството им,спешно е,благодаря ви предварително

# 208
Здравейте, при мен първото  лечението с АБ не стана, така, че пак ще пия АБ, но чаках да мине време/8месеца/ от първия и ще пробвам пак и дано този път да стане.

споделете каква беше неуспешната схема. За да остави тук информационна следа. благодаря!

Това беше комбинацията - Лекоклар 500 2х1, Амоксигама 1000 2х1, Еманери и Пробиотик.- 10 дни
сега ще ходя при друг лекар и дано този път да я изчистя.

# 209
Здравейте, при мен първото  лечението с АБ не стана, така, че пак ще пия АБ, но чаках да мине време/8месеца/ от първия и ще пробвам пак и дано този път да стане.

споделете каква беше неуспешната схема. За да остави тук информационна следа. благодаря!

Това беше комбинацията - Лекоклар 500 2х1, Амоксигама 1000 2х1, Еманери и Пробиотик.- 10 дни
сега ще ходя при друг лекар и дано този път да я изчистя.

Прилагана е стандартна тройна терапия:
• ИПП + Aмоксициклин + C (кларитромицин)

НО - само за 10 дена. Вероятно е трябвало или схемата да е за 14 дена , или да се добави бисмут.

Според статията на професор Коцев
"При установена неуспешна ерадикация на НР се пристъпва към втора линия терапия. Тук се предпочитат:
– бисмут-базираната четворна терапия (4, 5) или
– хинoлон-съдържащата терапия (8, 9, 10 и 11).

При втора линия се прилагат курсове, които съдържат неизползвани в първия курс антибактериални средства. Минималните изисквания са: поне един антибиотик от втория курс да е различен от използваните в първия. Дава се предимство на по-дългите курсове – 2 седмици."

Има и още подробности ето тук

https://gpnews.bg/%D0%B3%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0% … licobacter-pylori

Общи условия

Активация на акаунт