Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 18 530
  • 653
  •   1
Отговори
# 15
Днес усетих порочният кръг на "лошата храна" Simple Smile

На обяд ударих като десерт 2-3 парчета ябълков щтрудел, домашно производство, но там с нормалните мед, захар, тестени и т.н.

Цял следобед ми се яде нещо, просто в устата ми е някакво лудо състояние дето ми се гризе я солети, я някой фафла, я друг боклук, просто ми се яде бе хора ха ха ха...

Е такава грешка отново няма да направя... хубаво си ми беше месеци наред, без дори да се обърна ако минавам покрай щандове със захаросани печива, ама нищо не ми трепваше дори... а сега цял ден, хора, цял ден устата ми се слюнчи и ми се тъпче нещо!
Ебаси стреса! Ми няма ...

# 16
Хаха така си е, а на мен ми се смеят като кажа че съм се разглезила да не ме бърка и се мръщя ако направя като теб - то после все търся и все не съм доволна, хваща ме мързел след такава храна, оглупявам направо че ме мързи и да мисля Grinning
Аз няма наистина тръгна все да ям, ама аз скоро ще ударя 7 години на режим, а пък и от преди това си ми беше навик да почвам с храната за деня към обяд по-скоро. Ама е дразнещо усещането че нещо не ти е наред, а като се огледаш - наоколо масово са буквално заробени от храната, ама как така няма да ям нищо по няколко часа?? За мен е освобождаващо че съм се оттървала от това и ми е смешно като някой се изкаже че съм се тормозела и че гладувам. Аз, дето още никой не е посмял да се изкаже че ям твърде малко и изобщо - подай и онова кюфте ако ти не го искаш, обаче не се присвивам от глад когато не ми е време за ядене и все съм добре Grinning На фона на хора които са зависими от това да ядат като бебета на 2-3 часа и пак все са гладни, нямат енергия или чак им прималява.

# 17
Ами, разглезващо си е да не робуваш на храна през 2-3 часа и да не се чудиш с какво да си доядеш.🙂 Хем аз и преди режима да не съм налитала на чипсове, сокове и тем подобни "залъгалки".

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 20:21 от dolce miele

# 18
Да бе, ама си даваш сметка чак като ти отпадне тоя дерт, че то като гледам околните си е дерт направо - те си знаят и си планират да имат и да ядат незнамсиколко пъти, то дето не е добре ами и те още се самонавиват как няма да им е добре иначе. Докато си и ти на същата въртележка, не се забелязва толкова, обаче като се оттървеш и изглежда много фрапираща разликата. На сладко и аз не съм налитала както някои "трябва" да ядат или да пият нещо сладко че не можели те иначе.
И после казват че това нашето не било нормално...

# 19
Аз преди режима даже робувах на веруюто, че трябва да се яде по 4-5 пъти, "често по малко", защото иначе метаболизмът се забавял, не било здравословно, КЗ не била стабилна...😅 А, и на това, че не трябвало да се чака да огладнееш, за да ядеш, не трябва да пропускаш хранене (защото иначе много страшно😝), както и че трябва да спреш да се храниш, докато си "все още леко гладен"...Голям проблем ми беше, че аз през повечето време ядях по навик и изобщо не можех да усетя какво значи да се чувстваш сит (както често и какво е истински глад). Планиране какво ще ядеш, кога...ясно ми е всичко. Добре че не съм била пристрастена към храни тип боклуци, само това ме е спасило от още по-големи щети.🙄

# 20
Ох и на мен ми е кеф да не съм все гладна. 🤣 Въпреки че, имам някакви моменти на желание за десертче. Следобед хапвам ядки, но това е преди МЦ, че тогава мога и тир да изям. 🤣

Благодаря за новата тема!

Да ви попитам кейл как може да си го приготвя. Купих си, ама нещо не мога да го измисля. 😬

# 21
При мен става нещо страшно. Постоянно ми се яде след Турция. Там не успях да спазвам режима и сега постоянно ми се яде и ми е лошо.

LieToMe, кейла най-много ми харесва в супа като спанак. Иначе в интернет четох за чипс от него, но не ми хареса.

Майка прави козунаци за цялото семейство. Но доскоро имах замразен козунак от 2024. Само аз исках да го ям, а останалите в къщи отказваха и го замразих, за да не ме изкушава.

# 22
Аз харесвам кейла като чипс, но трябва да се наблюдава внимателно, защото много бързо изгаря.

# 23
Даже не знам какво е туй нещо кейл Joy

# 24
Кейл и аз не знам какво  е .Иначе при мен нищо особено за 6 месеца 9-10 килограма съм свалих.Трябва да пусна инсолин да видя докъде съм се докарала.Преди 10 години за по малко време свалих 15 кл.и вкарах всичко в норма сега ми е трудно много.На 47 съм

# 25
Кейл е една жилава трева, която не знам кой е набедил за полезна. Общо взето храна за козички.
Запис Simple Smile

# 26
На мен ми е като фураж, хем харесвам зелении по принцип. Ама точно това не бих го яла по собствен избор.

# 27
Е то за 6 месеца до 12 килограма корекция си е в рамките на здравословното и приятното Simple Smile Не повече от 2 килограма на месец... при мен така, от 82 на 71 за 5-6 месеца Wink без зор и драми...

Сега на дневен /няколко месечен/ ред идва покачване на мускулна маса, защото под 70 кг няма да е никък добре Simple Smile

Но с КЕТО няма да ми е никък удобно... ще видим Simple Smile
То другият момент е, че аз повече от година не съм си пускал никакви изследвания. Чувствам се чудесно... ама май трябва, да видя накъде съм...

# 28
Аз само на чипс съм ял кейл, не помня някога да съм го готвила.🤔 Та на чипс не е никак жилав. Но аз пък не търся чипсове (и техни заместители) по принцип, та кейл е попадал вкъщи съвсем инцидентно.

# 29
10 кила за половин година поне на мен не ми звучат като много бавно сваляне а като съвсем нормална скорост. Особено пък за някой който щом пише тук, предполагам че е с ИР.
Е то за 6 месеца до 12 килограма корекция си е в рамките на здравословното и приятното Simple Smile Не повече от 2 килограма на месец... при мен така, от 82 на 71 за 5-6 месеца Wink без зор и драми...

Сега на дневен /няколко месечен/ ред идва покачване на мускулна маса, защото под 70 кг няма да е никък добре Simple Smile

Но с КЕТО няма да ми е никък удобно... ще видим Simple Smile
То другият момент е, че аз повече от година не съм си пускал никакви изследвания. Чувствам се чудесно... ама май трябва, да видя накъде съм...
Ти си мъж, не се сравнявай изобщо с жена и то такава в преходна възраст дето и хормоните ти правят каквото си искат Grinning
Вдигай протеина и гледай да ядеш достатъчно по принцип, щом искаш да качваш мускул, при вас и това е по-лесно че ние през повечето време нямаме кой знае колко тестостерон. 70 кила за мъж ми звучат доста малко наистина, освен ако не си доста дребен.
Изследванията бива поне за дефицити да си провериш - най-малкото на витамин Д и прочие, пък друго вече ако си имаш нещо конкретно дето си следиш.

За кейла все ми е пред очите Дейв Аспрей, той нали все се изказва и за шоуто така да звучи впечатляващо. Та той, като отрекъл се веган суровоядец, явно много го е намразил тоя кейл, ама много Grinning Едно че разправя че бил направо вреден и че от това дето го е пасъл с години, още имал да изхвърля натрупани оксалати. Ами и се беше изцепил как във фермата където се гледат прасетата му, ако дадяли на тия прасета кейл, хайваните го избутвали и ядяли друго каквото има но не и кейла Grinning

Общи условия

Активация на акаунт