Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 267
  • 653
  •   1
Отговори
# 180
Смешно ми е леко... Колаген с високо съдържание на протеини било. Колагенът е протеин сам по себе си, той друго освен протеин не съдържа. Аман значи, това като да напишат на пържола изрично че е кето Grinning

# 181
Невър, другия вариант е това
https://healthstore.bg/myprotein-collagen-protein-1000-g-vanilla
Имало и неовкусен.
Но не пише типа колаген.
Иначе от сайта май протеин няма да поръчвам, не ми се рискува.

# 182
Интересно ми е това...

Нкои тук пишат "ние, които сме с ИР" и след това тези хора са няколко години на КЕТО или здравословно хранене и тук се замислям...

... нали ИР е обратимо състояние и след определено време вече НЕ си с инсулинова резистентност. Тогава защо го казват това, се са с ИР?

# 183
Елора, този ли и първия?

Второто си е протеин на прах, не колаген и това че бил с високо съдържание на колаген, нищо не ми говори като няма таблица с аминокиселинитие и от коя по колко.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 19:59 от Nevermoresleep

# 184
Обратимо е в смисъл на ремисия, вече кой каква степен на ремисия е постигнал - всеки сам си знае. Аз не считам че някога бих могла да се върна към "стандартно" хранене без последици за здравето ми, ако и сега да мога да си позволя повече отколкото преди няколко години и да съм се оттървала от куп оплаквания с които започнах.
Но и писах "ние" по-скоро в смисъл на общо тези които пишем тук, а това хич не сме само хора на режим от години. И не, не всички са на КЕТО, разберете че не всяко що-годе нисковъглехидратно хранене е кето диета.

# 185
Е аз написах КЕТО или друго здравословно хранене...

# 186
Нави, нещо като придобита алергия си го представи, при която дозата на алергена води до симптоми. Ако си в ремисия и не приемаш от алергена или е в доза, която не ти дава симптоми си стоиш в ремисия, но винаги ще си с алергия, просто не се проявява заради адекватния начин на адресиране на симптомите.

# 187
Да, обратимо е Нави, но нали разбираш, че няма как да се оправиш и да почнеш пак по старому да живееш и нищо да ти няма.
ИР не  е баш болест, то е състояние на тялото.

Да Невър, това  е първия.
Та се чудя.
То и във втория ще си има колаген.

Интересно е, че втория обаче го няма в английския сайт.

# 188
Абе аз себе си не считам за болна в момента. Но считам за нужно да се съобразявам, за да си остана на това положение. Иначе какво ми е -  сега нито съм все изморена, нито имам високото кръвно което бях започнала да държа, нито мигрените, нито кожата като на пубер, нито талията ми е само спомен от младините, нито болежки от възпалени стави имам както бях преди... и мога още да изреждам. И това е при положение че се хранех сравнително здравословно и преди това. Ами не, не стига това явно. Добре съм си така, без да изпадам в крайности и без да си имам дертове заради храненето ми.

# 189
Супер си, Нати Simple Smile

Ей тва ми излезе сега у фейсо... подслушват нихната...

# 190
Иначе в сила бг пише
Хидролизиран колагенов пептид (100%)
Демек пак си е колаген уж.
https://www.silabg.com/bg/28867-myprotein-collagen-protein.html

Нави, ще опитам пак да обясня.
Аз съм с дискова херния  и сколиоза. В момента не ме боли нищо. Тия дни не ме боли нищо.
Но правя ежедневно гимнастика и за това.
И пак се случва да пострадам.
Тоест съм взела превантивни мерки.
Няма как да правя гимнастика само като съм зле.
Това като го опитах, не помогна.
Същото и  с Ир. Под контрол е.
Но дали ако почна с глупостите всеки ден или през ден, ще е така.
Даже нали наскоро това и направих. То не беше ли Коледа, НГ, имен ден, после оттук си вземеш солетка, после айде баничка и някак си целия януари ми беше слят в един празник.
И да, имах чисти дни, но резултата е 5  кг.
Като сложиш отказване от цигари от което винаги си пълнея.
Плюс и лечението с аб, там също ми повлия.

# 191
Да, обратимо е Нави, но нали разбираш, че няма как да се оправиш и да почнеш пак по старому да живееш и нищо да ти няма.
ИР не  е баш болест, то е състояние на тялото.

Да Невър, това  е първия.
Та се чудя.
То и във втория ще си има колаген.

Интересно е, че втория обаче го няма в английския сайт.
Точно това - ИР не е болест а състояние на организма в отговор на средата в която е поставено.

Елора, аз бих взела едното, пробвам известно време и сменям с другото.

# 192
Дали съм супер не знам, но за мен си съм си добре. Тук се навъртам повече защото ми харесва компанията, а и често се получава полезна дискусия че сме се намерили все такива любопитни Grinning
Основните положения са ни ясни на повечето отдавна, но тук си е приятно. Освен и че поне на мен ми харесва да съм около хора които не ме считат за луда задето не ям едно или друго, но пък не се "пазя" от яйца и от пържоли Grinning

# 193
Ми Невър, то второто е по-изгодно сякаш, не знам и аз.

# 194
Е ми избери едното. То като няма аминокиселинен профил нито на едното нито на другото е трудно да се прецени по-обективно.

Общи условия

Активация на акаунт