Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 262
  • 653
  •   1
Отговори
# 195
Аз само ще рапортувам, да си знаете, че обогатен КЕФИР вирее най-много 2 партиди...
След това симбиозата на кефирените бактерии и дрожди просто избутва неспецифичните лактобактерии и те престават да съществуват Simple Smile
Ако искаме богата смес... си отваряме и бурканче мицело кляко Simple Smile

Рапорт даден Simple Smile

# 196
Е, ти вкарваш нещо дето по принцип го няма там при съвкупност от бактерии дето си се е развила в симбиоза и трудно оставя "място" за външни за нея неща. Нормално ми се вижда че няма да се намести лесно, нито да остане там трайно. Аз затова и се чудя на тия работи на Дейвис с неговото кисело мляко дето е с три различни пробиотика, ама наведнъж сложени. Хем те даже ако ги квасиш поотделно, не са и на една и съща оптимална температура... по-разумно ми звучи да си ги кваси човек по отделно пък да си ги смесва като ще яде вече. Или там да редува, те особено като вече няма някакви проблеми не е пък нужно чак всеки ден такива дози и от всяко.
Ако се наканя с още някой пробиотик да пробвам, смятам отделно да си го заквасвам него.
Уж посъбрах достатъчно бурканчета да мога два пъти да си зареждам машината ако реша, че отначало ми беше проблем. Оказа се че сестра ми станала фенка на някакво шоколадово без захар на Viki Nuts - малките им бурканчета са ми идеални за целта, съответно забраних да ги изхвърля или дава на някого Grinning Май някой ме беше питал тук за бурканчетата, та да спомена и тези. Освен и една маслинова паста от Лидл от техните марки, те според мен са едни и същи бурканчета.
Оня твоя любимец руснак мернах някакво видео че открил уж как да храни Ройтери в млякото че да станело добре, ама хич не му схванах какво точно че с тоя език... мъка. Не беше инулин, нещо друго беше ама какво точно? Ако си го гледал и си го разбрал по-добре, сподели и тук.

# 197
Май беше с ленено семе... обаче аз мисля, че тоя вече взе да си прави гаргара... не го вземам на сериозно.
Последното му видео е reuteri в пастьоризиран сок от моркови - виреел чудесно. Не знам, мога да си поиграя, но ....

# 198
Мне, нещо протеини беше ама не схванах точно какво че да потърся и някой друг да е говорил за същото. Стигнах само до това че го има в някакво адаптирано мляко за кърмачета на Нестле но тогава нямах време и да се чудя много и така остана.

# 199
Невър спокойно. Costa го изпляска ей така, когато писахме за колагена.                "дебелее се от храна", са и точните думи, който на мен ми прозвучаха обидно. Ние в темата знаем, че обратното също е вярно: отслабва се с храна. Така че, всичко е ок, няма драма.

# 200
Невър спокойно. Costa го изпляска ей така, когато писахме за колагена.                "дебелее се от храна", са и точните думи, който на мен ми прозвучаха обидно. Ние в темата знаем, че обратното също е вярно: отслабва се с храна. Така че, всичко е ок, няма драма.
Съжалявам, че го приемаш като обида. Но е вярно. И себе си включвам в това уравнение. Все пак се бях докарала до 89кг и ИР. Не беше от колаген Joy

# 201
  • Sofia
Да кажем не винаги се дебелее от прекомерни количества храна, а и от неподходящ за състоянието състав.

Заподозрях  че съм с ИР, когато в продължение на 2 месеца се хранех с  до 1 кг череши през деня и салата с пържола вечер. Всичко това надали има 1200 калории, но  качих 5 кг. Здравите хора отслабват при такова хранене.

# 202
Да кажем не винаги се дебелее от прекомерни количества храна, а и от неподходящ за състоянието състав.

Заподозрях  че съм с ИР, когато в продължение на 2 месеца се хранех с  до 1 кг череши през деня и салата с пържола вечер. Всичко това надали има 1200 калории, но  качих 5 кг. Здравите хора отслабват при такова хранене.
Разбира се, че е така. Говорим за едно и също. Дебелее е се от неподходяща храна. Не от колаген.

# 203

Ха, това и аз съм правила с череши. И с банани, ябълки. Не ям цял ден, нали ще отслабвам като дете. А вечер ям.
Ама пържола да беше, рядко. Леща, боб или ориз с хляб. Тоест още В. Може да е имало месце вътре, ама парченца.
А вечер вече ми стържеше, голям глад ме гонеше, познайте защо. И не изяждах една чиния. Къде от инсулин, къде от емоционално хранене.

# 204
При мен остана малко натрупване около кръста и на корема, с което продължавам да се занимавам, защото думата "боря" все още не я възприемам Wink
Не желая вече да съм в калориен дефицит, защото съм заковал точните килограми за моя ръст и индекса ми е по-средата на зеленото...
Обаче имам усещането, че този бекон там се е заинатил, нямам почти никакво развитие последния месец... не спортувам активно, не знам дали това няма да обърне играта в моя полза Simple Smile

# 205
На вас ви е смешно, ама аз дебелея и от въздуха:  когато мина покрай закусвалня + 1 кило; ако погледна натам + 2 кила, а ако ям + 3 минимум LaughingLaughingLaughing
Дебелее се и от лекарства (да не започваме пак - не от самото лекарство, а от състоянието, в което те вкарват) и независимо от усилията кг не мърдат. Играх го 10 г. и знам от опит с хормона, играя го и всеки път, когато съм продължително време на антихистамин и тн и тн.
Ако не си следя количествата си качвам като стой та гледай, нищо че е най-стриктното кето.
Обаче наскоро гледах едно видео за съня и отражението му върху фунцията на мозъка. Та в него казаха, че който има забавен метаболизъм, не трябва да пие кафе, защото можело да се усвои чак след 7-8 часа и да пречи на съня. Стана ми интересно и си го пуснах няколко пъти, че съм любител на кафето, а излезе, че не трябва да пия Confused

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 10:43 от beki8

# 206
Ходих да си взема епикризата. Питам го доктора, какво да правя с гастрита. Лекарства, добавки... Вика - нищо, почти всички хора имат такъв гастрит. Frowning
Е па като е казАл...
С B12, да отида на вторичен при хематолог.

# 207
Е, винаги нещо от моя списък може да избереш Joy

# 208
При мен остана малко натрупване около кръста и на корема, с което продължавам да се занимавам, защото думата "боря" все още не я възприемам Wink
Не желая вече да съм в калориен дефицит, защото съм заковал точните килограми за моя ръст и индекса ми е по-средата на зеленото...
Обаче имам усещането, че този бекон там се е заинатил, нямам почти никакво развитие последния месец... не спортувам активно, не знам дали това няма да обърне играта в моя полза Simple Smile
Нави, не знам на каква възраст си (ако си писал съм пропуснала) но тия точно сланини, след една определена, само със спорт се топят. Тоест рекомпозиция на тялото си трябва, не отслабване. При мъжете е особено подчертано и от по-рато от при жените, макар че и при нас си ги има. С калориен дефицит няма да се махнат, освен ако не станеш освиенциум.

Ае кви са тия лекари ве, почти всеки го имал - начи нормално... то ясно де, не знае какво да прави за това ти казва нищо, щото поне няма да се гътнеш бързо то такова нещо...

# 209
Елорка, пак изчетох това, което ми писа за гастрита. Ти 100 неща си пила. Вземи и ми изпиши една добавка, моля! На хапчета или капсули, която ти се е отразила добре. Аз нямам никакви неразположения от никакви храни и пития та баш не знам кое да хвана. Ама те, нещо да зобя, че да си мисля, че правя нещо! Joy

Общи условия

Активация на акаунт