Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 229
  • 653
  •   1
Отговори
# 315
  • В центъра на моретата
О, грахов протеин е голяма грешка - директно отиде в коша.
Хуск ползвам понякога, но не повече от лъжица - две. Ползвам го основно, ако се налага да сгъстявам нещо.

# 316
Май не се сещам поне на прима виста нещо дето съм изпробвала да ми е било чак неприятно и да съм го изхвърлила. Но е факт че има доста които не съм купила втори път. Кокосово масло май два пъти купувах но аз не съм фен на тази миризма, мирише ми на нещо сладко и бързо го зарязах за готвене. Мисля че и двата пъти измазах буркана върху кожата си зимно време. А може и втория да съм го дала почти пълен на сестра ми, тя го харесва.
Тия брашна и прочие - повечето са ми по веднъж, да пробвам аз че да не изтърва пък нещо ако е хубаво Grinning Обикновен имам пакет бадемово ама стои в хладилника че не се знае кога ще му посегна. Малък пакет кокосово, то също мирише но по малко количество в гофрети не го усещам. И до там. Освен желатина, който последно взех даже не половин, ами цяло кило пакет Joy На Метро собстената марка се оказа много добър и много изгоден, за който го ползва повечко.
Туйто. Яйца и мръвки е истината, с там какъвто зарзават или туршия хвана,спрямо сезона. Малко млечни, по хубава шепа маслини и повече от това не мога да го мисля в ежедневието. От време на време по някоя глезотия но за еднократни неща няма да се напълня с пакети из къщи да ги подмятам само. А и глезотията понякога си е разврат, а не режимна Grinning И после пак обичайните неща.

# 317
  • на острова на мечтите
Аз купувам от любопитство. Току виж съм се гътнала и няма да съм опитала брашно от шипки 😂 Протеинът от коноп  го мярнах, докато изчаквах ред във фирменото магазинче, за да купя конопено олио за една близка. Еми реших, че ще пробвам. Аз и шоколад от рожков щях да купя, ама 100 гр. 5 евро, сецнах се. Засега ще го преживея.
Междудругото мъфини от брашно от коприва се оказаха изненадващо вкусни. Направих шест броя, но на ядене, и то не всеки път, ям най много едно.
Тази вечер барбекю с пилешки крилца и бутчета. И малко червено цвекло.

# 318
И аз по принцип не ги мятам в коша нещата, които не са ми уау. Аз не можах да свикна с обезмирисеното кокосово масло, все едно е мас, ама не съвсем...На яйца съм добавяла, но ги предпочитам с масло, даже с мас. Пробутвам го в тортите, тук-там в гофрети, палачинки, шоколадови лави, но много мъка. Бяхме взели два или три големи буркана и още има.🤣 От друга страна, обикновеното кокосово масло с аромат на кокос ми е любимо и него мога навсякъде да го сложа. Е, в солените манджи не, освен в пиле с кокос.
Не съм чак такава експериментаторка аз с брашната. Ще преживея, ако не опитам някое.🙂 Предпочитам по-скоро да повтарям някоя вече изпробвана рецепта. Май около Коледа и НГ последно правих сладкиш.🤔

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 00:46 от dolce miele

# 319
Да, тия дни си викам Долче скоро нищо не е правила.
Спретни някоя торта.
Даже може по еконт да я пратиш tooth

# 320
Обезмирисеното кокосово наистина е странно. Хем прилича на мас, хем не е, навява ми асоциация с растителен shortening а това недоразумение не бих го пипнала Grinning Но аз нямам нищо против маста, така че си ползвам нея, когато изобщо ползвам някаква мазнина при готвене дето да не е краве масло.
Отначало по-често купувах по някакво шантаво брашно, нали изпробвах рецепти. Те и рецептите повечето не бяха повторени, да не мислите че само брашната Grinning Ама знаете как е в началото - иска малко време докато човек дойде на тоя акъл че не му е зор да замества неща а просто да си яде протеин и салата и да не си усложнява живота. Пък и обичам експерименти, поне беше забавно с повечето. Даже ставаха и за ядене повечето неща, въпреки че ми отиваха в графа "Оти се занимаваш с глупости, а не нахапеш 2-3 кюфтета, Натке??" Grinning
От всичките такива режимни щуротии, ми останаха едни гофрети дето стават прилични и дозата е тъкмо колкото да се наядеш стабилно като ги и гарнираш с нещо, 90 секундното хлебче и последните година-две желатиновата баница дето от тук я научих. Нея всъщност най-често я правя, другите две са вече при голяма скука.
А най-голямото ми правене на десерти беше след като пробвах да желирам кефира на парфе, с каквото там още ми скимне да метна в него. Зимата не ми се пие толкова и предпочитах да си го ям с вилица, пък и още малко колаген да вкарам Grinning Като се стопли още, ще го подкарам пак на айрян и до тук беше и това сигурно.

# 321
Такива желирани неща, чийзкейкове много обичам. Но много продължи това студено време и все още ми е студено за охладени желирани неща.☺️
И на мен обезмирисеното кокосово масло ми прилича на нещо такова. В шоколадовите лави, покрай другите съставки и аромати, минава. Но в омлет ми е все едно съм разтопила някой маргарин....😀
Елора, не ми се занимава.😂 И шоколад не ми се яде, да съм яла броени пъти тази година. Омръзна ми да ми е студено.🤨

# 322
До възприятие си е, зимата не ми пречи че е студено а ми допада повече че е нещо солидно, пък и аз малки порции изяждам от това. На студена напитка не ме привлича толкова когато е студено времето, докато храната не държа да ми е топла винаги. И солени желета правих - пак кефира желиран но като Снежанка с краставички, орехи и чесън или пък бульон желиран дето май го показвах тук. Абе забавлявам се, хич да не е Grinning
То и другото е че и с това пробиотичното, си изяждам към половин чаша всеки ден и от него, та на кефира не му налитам толкова. Обичам млечни но ако метна и чаша кефир и ще съм се наяла само с тия неща, а това не ме устройва Grinning Но за сега не се отказвам нито от едното де, даже и в момента ми се мъти поредната партида, сутринта ще е готова. Най-много да взема да ги редувам или едното, или другото да са ми за деня. И без това установих че бях на гости за 3 нощувки поред и съответно тогава не съм го яла това, но пак си спя хубаво, значи мога вече и да не е всеки ден.

# 323
Моят кефир "спи" в хладилника с вода поне от седмица. Беше свършило прясното мляко и го прибрах. Ще изчакам още някой ден да видя ще се позатопли ли, няма ли...😅
Не държа да ми е топла храната, на стайна температура да е ми е напълно ок. Но в студено време и охладена от хладилника храна не ми допада. За последно пускахме климатиците обаче в края на февруари. Ок ми е така като температура, но ми става студено, ако ям нещо охладено от хладилника.🙂

# 324
  • Sofia
Мерих си кръвната захар 1 час след 250 г ягоди и беше 7. Май е много и трябва да намаля ягодите или съвсем да ги спра. Frowning1

# 325
А знаеш ли колко е била КЗ и преди това? Можеш да пробваш да намалиш ягодите, да. И най-добре да не ги ядеш "чисти", а в комбинация с друго.
Според Cronometer в това количество ягоди има към 20 грама вгх, към 14,5 грама от тях нетни. Това само за ориентир го пиша.

# 326
Мерих си кръвната захар 1 час след 250 г ягоди и беше 7. Май е много и трябва да намаля ягодите или съвсем да ги спра. Frowning1

На гладно ли бяха ягодите или след храна?

# 327
  • Sofia
Преди тях хапнах 3 пилешки дробчета, уж да не е на гладно.
На втория час 5.5.

# 328
И на мен ягодите са ми любим плод. Нещо не устисквам, но и не меря. Уж по малко след ядене, ама като дойде време да изхвърлям дръжките, събрала се една шепа.... Малко да поевтинеят, па и да станат по-хубави, взимам 3-4 кила, насвинвам се до наакване и закривам сезона.

# 329
Сещаш ме че миналата година така се олеждах да станат по-хубави че да си взема 1-2 пъти... и май така си и остана Grinning Но аз и друг път съм споделяла че не съм много по плодовете, поне не по сладките де, домати и краставици не отказвам. Но със сладките предимно ям по 1-2 пъти като са в сезон и са най-хубави, ей тъй да не изтърва аз Grinning Щото като им мине сезонът, после и да ми се прияде - те вече не са същите. Та да си се "разпиша" аз, докато мога.
За момента още не ме блазнят ягодите като че ли, ще ги чакам още.

Общи условия

Активация на акаунт