Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 225
  • 653
  •   1
Отговори
# 330
Ендокринолог ми е казвал, че 2-рия час след хранене е важен. За 1-вия е нормално да бъде по-висок. За контрол на храните как влияят върху КЗ е добре да се мери преди ядене и след това на 2-рия час.

# 331
С ИР не е само КЗ важна, а инсулинът не е известен какъв е...

# 332
Да, така е, инсулинът е важен, но в случая се коментираше нивото на КЗ 1 час след ядене. Преди да получа тази информация за КЗ от ендокринолога и аз се "шашках" при големи стойности. /А един път ядох череши и си премервам захарта - над 10, изпаднах в шок, но..... не си бях измила ръцете добре и явно е имало останала сладост върху тях/.

# 333
Тук неведнъж е имало изследвания, а и по другите теми на хора с обременяване и нямат ир, нямат диабет и въпреки изпитата гадна глюкоза кз не им скача, също и инсулина.
Да вдигаш от плодове до 10 е индикация за огромен проблем.
Не си правите услуга да си завирате главата в пясъка и да викате - то е нормално, то е нормално.
Да, за вашия повреден метаболизъм е нормално.

# 334
Идвам да се оплача, че фраерът ми вчера се пенсионира окончателно, та съм в търсене на нов.
Малко ще тсане като отчет на фраерите, но кой какво ползва и доволен ли е? С марка и модел моля Kissing Heart
П.с. не обичам да готвя (всички знаете това), та ще ми спестите време и мъки с отговорите си Relaxed

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 15:35 от beki8

# 335
Аз минах на фурничка, на предния с кошница много бързо му разказах играта на незалепващото покритие а сега тия стоменени решетки не ги мисля хич. Е, не е незалепващо но няма пълно щастие... Има опция да работи и като дехидратор, въртящ се шиш за цяло пиле ако не е много голямо, някои имат и поставка за шишчета която също е страхотна - слагаш ги и не ги пипваш до края, май 700-800 грама месо слагам на моите, с по някое парче лук или гъбка между тях. Харесва ми и че мога да надничам без да го отварям, то има и лампа вътре както на фурна - мога да виждам термометъра за месо ако съм сложила да правя шунка и съм го боднала Grinning

# 336
Нати, давай марка и модел - моят също беше с прозорец и съм свикнала да виждам вътре какво се случва.
Дописвам- не искам да поръчвам отново същия, защото много бързо падна покритието на тавичката.

# 337
Имам Ninja, но Instant Pot ми хвана окото и това ще ми е следващия... някой ден.

Този креатин дето го взех е нещо извънземно.
Разтварям 5 грама, пия половината... и почвам да загрявам. Правя си  сериите с дъмбелите, после решавам да приключа, излягам се и почвам да се разтягам и почивам, че като ми дойде мерака за още... ставам и 5-6 серии по 10 от раз без да се уморя и без болка, не знам откъде дойде тоя пауър! Спрях, че се уплаших да не се повредя, ударих другата половина от разтвора и седнах да обядвам.
И апетита си е на мястото, и енергията... доволен съм.
Сега си приемам допълнителния протеин под формата на сладолед.

Намерих му цаката Simple Smile
Обаче креатина е извънземен... или просто съм влязал във форма, позабравена от едно време...

# 338
Моята е на Финлукс, те нямат много модели фурнички а май един само. Изчакай Долче май хвалеше нейнота нова че хем повече събирала май, хем по-мощна даже.
Не че имам оплаквания от моята и аз, но пък ако има и още по-добър вариант - защо не?
Мисля че и нейната е без долен реотан, т.е. не пече особено различно от фраер с кошница.
Но за някой на нашия режим хич не ми дали може да пече кекс Grinning

# 339
Нави, от креатина е - топ добавка е това и я препоръчват също за мозъка Simple Smile
Коя Нинджа имаш?
Ще допиша горе да говорим с марка и модел, да не питам всеки поотделно Grinning

# 340
Беки, това е моят уред, много съм доволна:
https://www.adler.com.pl/index.php/en/Main/Produkt/ad_6309
https://www.alleop.bg/frityurnik-furna-bez-maznina-air-fryer-adl … cheren-srebrist/p
Като аксесоари има всичко от снимките, но тавичката отдолу е емайлирана черна (няма сива незалепваща) и няма "плоска" мрежеста скаричка (т.е. има една грил скара и една мрежеста квадратна кошница, въртяща се мрежеста кошница, шишчета за грил). Отложеният старт още не съм се сетила за какво да го използвам.🤔

# 341
Беки, тъкмо онзи ден поръчах за сестра ми, да и го подаря за Цветница.
Моят модел е този и много приятно се изненадах като видях, че са го пуснали пак след 3 години, тъй като след него има следващи модели. Аз го ползвам вече 4 години всяка вечер и не ме е предал нито веднъж.
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-star-light-airfr … 0bl/pd/DHD79YMBM/
Това, което гледах тогава е: да е мощен /над 1800 вата и да е с по-голям обем/. Този е 2000 вата /5 литра.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 16:03 от sharpy

# 342
  • В центъра на моретата
Беки, моят е на Инстант Пот  https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-versazone/ .                                        
Отделно имам и https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-pro-crisp-air-fryer-7-6l/  
И от двата съм много доволна. В еърфраера мога да сложа две различни неща да приготвям -има две зони, но може да се ползва и като едnа зона (да се сдвоят двете зони в една).

Неви, трябва да пиеш доста вода с креатина, иначе бъбреците ще ти пострадат. На 3 гр креатин, около 4 л вода. Освен това имай предвид, че мускулите се пълнят с вода, като се взема креатин, т.е. има опция за задържането й  в тялото. При някои спортуващи, които приемат креатин се вдига кръвното. И има схема при приема му.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 17:05 от zaek

# 343
  • на острова на мечтите
Zaek, а каква е разликата между инстант пот и аерфрайер ? Аз имам фурничка, но искам Нинджа.
А креатин защо се приема?
Аз ще огранича интеграторите. Само Омега 3, вит. Д3 и магнезий.

# 344
  • Dublin
Беки, аз имам този от миналото лято, всеки ден го ползвам. Най-често като еърфраер, но и под налягане и за печене на мръвки. Чуден е и ми прави живота много по-лесен. Този е 6л, за нашето семейство от 2ма е идеален, иначе има и по-голям уред, обем 7.5 л.

https://ninjakitchen.co.uk/product/ninja-foodi-11-in-1-smartlid- … l550uk-zidOL550UK

Общи условия

Активация на акаунт