Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 222
  • 653
  •   1
Отговори
# 345
  • В центъра на моретата
Дани, еърфеаера си е еърфраер - за печене, пържене, грил... Комбинираният уред е тенджера под налягане с различни функции, която има втори капак играещ ролята на еърфраер - за пържене и печене.

# 346
Zaek, а каква е разликата между инстант пот и аерфрайер ? Аз имам фурничка, но искам Нинджа.
Инстант пот е мултикукър, не че не изкараха и тяхна си марка еърфраери де. Но е тенджера по принцип, като вече някои модели са комбинирани с още един капак който го превръща в еърфраер като се сложи вътре и една кошница. Или пък да запечеш нещо което си вече сготвила в съда.
Не е лошо но мен не можа да ме привлече, особено както вече си имах еърфраер - не ми харесват тия маневри с капаците, освен и че във вид на тенджера и във вид на еърфраер събира различно количество храна. За мен е по-добре голям еърфраер и по-малка тенджера отколкото обратното Grinning

# 347
Тук неведнъж е имало изследвания, а и по другите теми на хора с обременяване и нямат ир, нямат диабет и въпреки изпитата гадна глюкоза кз не им скача, също и инсулина.
Да вдигаш от плодове до 10 е индикация за огромен проблем.
Не си правите услуга да си завирате главата в пясъка и да викате - то е нормално, то е нормално.
Да, за вашия повреден метаболизъм е нормално.
Точно така. На мен кръвната ми захар е под 4.5 при натоварване и на трите мерения. Инсулинът ми беше 35 на първи час де, аз си имам ИР. Но с кръвна захар 10, това си е диабет.

# 348
Има значение дали човек който е на НВ хранене се е наял инцидентно с нещо което вдига КЗ повечко - тялото се е адаптирало и му трябва повече време да отдели достатъчно инсулин по принцип, ако човекът е добре адаптиран към ниските въглехидрати де. И да, тогава КЗ се качва повече, нормално е.
Виж ако човек на общо хранене вдигне КЗ до 10 след храна или след глюкозата значи нещата не са весели. С инсулина, ако се мери само КЗ, няма как да се знае какво се случва. Висок ли е, нисък ли е, само с изследване се установява.

# 349
  • на острова на мечтите
Благодаря ви, момичета! Аз фурничката я ползвам доста, но ме дразни, че трябва да обръщам всичко. Купих я без да я проуча как и какво прави и избързах. Сега ще трябва да я изхвърля и това ме спира да направя нова покъпка.Ще потърся повече инфо този път.

# 350
Те са малко еърфраерите в които не трябва да обръщаш нищо, има вече модели които греят и отдолу но са тук-там по някой. И лично аз съм скептична че наистина в тях е "истината", щом и обикновените модели не спират да се произвеждат и продават Grinning
Хич не ми е да обърна веднъж няколко кюфтета или там пилешки бутчета, нали е за секунди работа и аз и без това съм наоколо че то бързо става всичко в него.
За някой на нашия режим си е супер уред да го имаш, независимо какъв тип - кошница, фурничка или друго че знам ли вече още какви измислиха. От всичко пробвано, единствено картофи не смятам че прави добре, но точно ние в тая тема ще си замълчим и ще погледнем отвисоко тези дето са търсили "пържени картофки без мазнина" и ще си боднем още по едно кюфте Joy Ама съм пробвала де, нали трябва да се види кое и как, любопитна съм си иначе Grinning

# 351
  • В центъра на моретата
Абе, добри картофи прави моя. ММ е много нещастен, че вече не правя картофи. Каза, че вече нямало смисъл от еърфраера - само място заемал Joy

# 352
Добри стават цели изпечени с корите, чак на мен ми харесаха че изядох и аз един да не остана назад да видя какво съм направила Grinning Точно "като пържени" не съм виждала някой да докара. Може би тези на Тефал дето са с една перка вътре да ги бърка постоянно и отъркалва в мазнината.
Скрит текст:
Но така цели пак бих направила когато ми трябват за гарнитура да сложа - одобриха ги много, работата им е близо до 0 също, което ми е важно защото за едната гарнитура не мога да се разправям аз, то да не е мръвка че да си играя с желание Grinning Ръгнеш ги по 5-6 пъти с вилицата, малко олио и сол и един шут по посока на фраера и стига толкоз работа, след 45-50 минути вадиш и обираш аплодисментите като ги разрежеш на две и сложиш масло - повечето хора рядко ще си направят такова нещо вкъщи и се радват ако друг им направи Grinning А и вкусно си става. От мен да мине, може и да ги обърна веднъж ако съм ги нагъчкала... ако не забравя де.
Трябва да пробвам дали няма да стане добре нещо друго пак така цяло да метна. Някоя ряпа може би?

# 353
Благодаря ви много, ще изчакам и Гущера да каже коя Нинджа има и ще се изстрелям да си купя машинката, че гладна ще остана Joy
Освен че съм свикнала да имам стъкло, моят беше 11 л, с горен и долен реотан, 1800 w, кошницата му за картофи/зеленчуци беше с бъркалка. Още се предлага за около 200 лв, но както казах, покритието на тавите му се повреди много бързо и само заради това не искам да поръчвам пак него. Иначе 5 г работи без забележка и още 2 г с 2/3  работещ горен реотан - със сигурност си изкара инвестираните 250 лв в него Simple Smile

# 354
И аз докарвам доста хубави картофи във фрайърите (но зависи и от сорта на картофите). Цели с кожата картофи, парчета алабаш и т.н. също стават добре.

# 355
Алабаш рядко попадам хубав и го изяждам свеж, няма кой да го дундурка и за готвене чак Grinning Вкусен е, няма спор, пробвала съм. Но и с него както с карфиола - ще го изям половината само докато го режа. Моите хора са ми се чудили - хваща Натка ножа и почва да реже, ама си е примъкнала и солницата до нея - то ми е ясно че ще почна и да си пъхам в устата, само на тях не им е ясно от преди това Joy
Нещо друго ще е да пробвам аз така цяло или на много големи парчета, ще измисля какво все някога.
Сега съм на вълна марули и не ми и хрумва да пека зеленчуци, репичките знам че стават добре но и тях ги изяждам преди да стигнат до печене.

# 356
Хора, в gymbeam има промоции и на някои неща са добри.
МСТ ми е на свършване и все се канех.
Уж само това и като се почна Joy
маслото не е намалено, ама магнезия, ластиците и колагена си заслужават определено. Почти 50 % са им.

Оф, бая ластици имам, ама баш такива нямам и ще видя как ще са тренировките и какво мога да правя с тях.

# 357
Да, Натка, вкусно ставят зеленчуци на едри парчета. Алабаш и аз действително рядко пека, но е вкусен и печен, и сготвен.

# 358
https://danysgame.com/multikukar-ninja-foodi-max-op500eu-75l-p698654

Ей такъв модел е моят. Ама е втора ръка от OLX. Там и сега се предлагат доста.

# 359
Вили е пуснала рецепта за кето козунак. Знам, че имаше съфорумки, които искаха да пробват. Тя си казва да не се очаква нещо на конци де, по-скоро е като празничен кекс Grinning
https://www.vilistime.com/bg/recepta-velikdenski-kozunak-bez-mesene/

Общи условия

Активация на акаунт