Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 216
  • 653
  •   1
Отговори
# 360
ChatGPT-то подозирам, че чете и тук какво пиша. Оня ден написах, че имам от една година неотворен хуск и вчера получих предложение да слагам по една чаена лъжичка в протеина за намаляване на инсулиновия отговор и увеличаване на ситостта. Stuck Out Tongue Winking Eye Пробвах го днес, малко по-гъсто става, но не е неприятно. Ако не друго, поне да го издумкам.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 10:54 от Гущера

# 361
Ползвай го да панираш нещо, много добре става. Хуск и бадемово брашно, по равно (обем измерен а не грамаж) става чудесна панировка. И шницел можеш да панираш така, и кашкавал съм правила само че там с един слой повече и завършено пак с яйце. В еърфраера действам де, аз и преди мразех да пържа по нормалния начин такива неща. А откакто минах на режим и осъзнах и слънчогледовото олио че не е хубаво, съвсем не посягам.

# 362
Гущер, ама твоя сладък протеин ли е?
Бих пробвала хуск, ама рядко го ползвам, не ми действа добре на стомаха + и за запек нищо не правя.
Ябълковите фибри, които ми  каза Сладко повече действат, а са също фибри.

Да Коста, моя милост, мерси.
Аз нали често се отклонявам от рецепти, ама това  се чудех вчера, да разбия ли яйцата отделно. Мразя да деля, ама ще го направя. И мисля прясно мляко да си ползвам.
Мислех боровинки да търся замразени, но не видях във фф, не ми се ходи до лидл, но и не ми трябва голямо количество.
Иначе ще е готино с боровинки. Освен половината с шоколад да го спретна, да сложа малко бучки.

# 363
Последният ми протеин не е подсладен. Утре, обаче, ще пробвам с този, който ми остана, защото на гъстота е подобно на пудинг, а той е ванилия със сукралоза. Па и трябва и той да се харчи.
Всъщност ChatGPT ми предложи  с най-малък (никакъв) инсулинов отговор протеин от яйчен белтък. Чак след като му написах, че имам още млечен, излезе с предложение за фибри и в частност хуск плюс лъжица зехтин.
Протеин от коноп също е с малък инсулинов отговор, но повече въглехидрати. Мисля, че Беки го спомена и оттам започнах да го разпитвам.

# 364
  • В центъра на моретата
Елора, хускът трябва да се према с много вода през деня, за да има разхлабващ ефект. И обратно, ако не се пие вода, когато се консумира хуск, има затягащ ефект.
Имам глутен, ще пробвам да направя козунак с него тази година.
Иначе, козунаци правя всяка година. Но ги раздавам, не ги ядем.

# 365
Аз ако правя домашни, хапвам по малко, ама до там. То и да искам няма как по много де, аз правя само ако сме се събрали пълна къща, а другите обичат дори повече Grinning
Но за тази година ми отпада правенето, понеже отпадна по-мащабно събиране. Обаче има немалък шанс пак да намажа някой и друг буркан овче кисело мляко - ей това вече си е лакомство! Grinning И торба домашно отгледани марули и съм щастлива като прасе в кална локва, с тях по-лесно ще преглътна и великденските яйца че не съм фен на твърдо сварените иначе.

# 366
Елора, хускът трябва да се према с много вода през деня, за да има разхлабващ ефект. И обратно, ако не се пие вода, когато се консумира хуск, има затягащ ефект.
Имам глутен, ще пробвам да направя козунак с него тази година.
Иначе, козунаци правя всяка година. Но ги раздавам, не ги ядем.
Знам това.
Аз съм човек който си пие вода нас два литра. С хуск повече.
И резултата пак е запек.
Пет литра би било безумно да изпия.

# 367
Не са панацея такива фибри, зависи на кого от какво е запекът че и там причини много.
Ако човек поначало не приема достатъчно фибри - тогава разбирам да помогнат, но ако не му е от това проблемът  не виждам те какво биха подобрили.

# 368
Вчера и днес забърках доза протеин, равна чаена лъжичка хуск и 250 мл. течност (100 кефир, 150 вода). След като престои половин час, става малко по-гъсто от боза. Човек, ако му е кеф и с лъжица може да го яде. От веднъж не могат да се правят изводи, но тази сутрин в тоалетната беше по-добре от вчера. Ще видим натам.

# 369
Може би един от най-силните, най-стегнати, най-кратки и безкомпромисни видеа за Негово Величество Хляба...

Снощи бях на рожден ден. Бяха поръчали пица, че много яко било, от РедХот Пицарията били най-яки...
Имаше и торта. Със салатата наляха и домашна ракия. Няма да се правя на светец, обаче нито слюнки ми потекоха, нито стомаха ми се сви... дори ми беше тежко от миризмата на пица.
Носех си комбуча за наздравицата и протеинов шейк за десерт Simple Smile

Вече никой не ми прави изречения защо не пия алкохол, ами как така няма да опитам пицата,  да не съм луд да не ям торта... нищичко не казаха. Бяха ми необходими близо 6 месеца да отуча роднини и приятели да се правят на загрижени за моето физическо и емоционално благосъстояние.
Е, и новата ми фланелка, прилепнала по тялото помогна за това, никой де не ми държи сметка защо не ям "тези боклуци"...

# 370
А, свикват околните, то с тях си не им се занимава да се вкарат в ред че с теб ли ще им се занимава да те вкарват в техния път за много пък дълго Grinning Кой се примирява, кой просто вече му омръзнало, спират да мрънкат. Има и една част дето виждат че си прав и защо го правиш, разбира се, но при повечето си остават негативните емоции.
Да не говорим че им навираш в очите факта че всъщност нямат оправдание тези които имат нужда от такъв режим, ами сами са си избрали да са така, ей това много подло ги удря...

Ако нямаш нищо против, ще те потормозя на лични малко за пробиотичните млека, че имам малко питанки и да не го обръщаме пак на люпилня тук.

# 371
Много сте писали. Отдавна не съм се вясвала. Нещо не са ок нещата при мен затова.
Бях в България за седмица.  Направих някои изследвания и се хващам за главата. Как тези същите показатели до един са ми в норма в uk , а в България  не са.
Моля за Вашия коментар.
На всички много ❤

# 372
  • В центъра на моретата
Дара, щитовидни, кортизол, витамини, креатин фосфокиназа изследва ли? Имаше доста стресови моменти, както и проблеми с кръвното.
Тези не ми изглеждат ок.

# 373
Дара, щитовидни, кортизол, витамини, креатин фосфокиназа изследва ли? Имаше доста стресови моменти, както и проблеми с кръвното.
Тези не ми изглеждат ок.
Само това съм изследвала.  
В UK всички щитовидни в норма.
Зайче ❤💐
Още боря кръвното аз. Въпреки хапчетата рядко пада под 160 🙄

# 374
Дара20, в тялото ти има някакво възпаление, трябва да се потърси, не може да се каже къде е, само от тези изследвания. C реактивния ти протеин е много завишен  ( ако е вярно изследването). Нещо друго пускала ли си или е само това?
Другите показатели, също са под въпрос, но това възпаление е най- първостепенно да го намериш и лекуваш.
Инсулина на гладно е 13+, колко ли става след храна? Стрес и режим са се объркали.

Общи условия

Активация на акаунт