Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 210
  • 653
  •   1
Отговори
# 390
  • на острова на мечтите
GoSSipSs, според Гугъл агнешкото се води " бяло " месо, защото е от младо животно. Защо не е подходящо?
Вчера обрах разни брашна е направих едни сурови бонбони. В рецептата пишеше 30 гр. еритритол, аз сложих 15 гр. кафява захар със стевия( това имах) и ми се сториха много сладки.
Кой ще прави козунак?

# 391
Това за отслабването си работи както трябва, но за да вляза в нужната енергийна рамка с правилните пропорции макронутриенти виждам голям зор Simple Smile
Трябва да ям повече, отколкото мога да понеса за две яденета на ден. Трябват ми нужните здравословни 2200-2300 калории тотал, като повече от 30 грама протеин на прах не е добре да вземам, а другите 90 не влизат лесно хе хе хе
А три хапвания ще ме изкарат от чудесното 18:6 дето си му свикнах и си го влача месеци вече... а под 70 кг не трябва да падам Sad
Нави, зарежи го тоя фаст. Аз писах тук за Питър Атия, който беше най-големият поддръжник на фастовете. Как след 10 години с фастовете постепенно е качил 12% мазнини. При положение, че той е полу-професионален атлет и тренира сериозно.
Аз започнах сериозно да свалям сантиметри и да качвам мускул след като започнах да ям стабилно. А съм в перименопауза, хормоните ми са all over the shop. Трябва да се целиш в минимум 45гр протеин на ядене, не 30. И да е животински.
Има доста сериозни две мета-анализа в последните две години, които намират сходни нива на автофагия при трикратно хранене като се тегли чертата след 6 месеца. Знам че много се таи фастинга в тая тема, защото приоритетът  е ИР. Обаче ти твърдиш, че нямаш ИР, нямаш и за отслабване. Според мен, от това което пишеш, си skinny fat. Направи си един dexa scan, само 100лв е, да си видиш процента на мазнините. Щото може да си слаб, но ако си under muscled и с над 18% мазнини, за мъж директно падаш в skinny fat категорията 😊👍

# 392
GoSSipSs, според Гугъл агнешкото се води " бяло " месо, защото е от младо животно. Защо не е подходящо?
Вчера обрах разни брашна е направих едни сурови бонбони. В рецептата пишеше 30 гр. еритритол, аз сложих 15 гр. кафява захар със стевия( това имах) и ми се сториха много сладки.
Кой ще прави козунак?
Защото е с чувствителен стомах, завишени чернодробни показатели, защото е по-мазно и след консумация неможе да излезе от тоалетната и на този етап му е забранено. Ще яде ципура, телешки шол и пилешко филе. Има категорична забрана от лекаря за друго, докато не мине предстоящата операция, да се стабилизира и да отслабне.

# 393
Това за отслабването си работи както трябва, но за да вляза в нужната енергийна рамка с правилните пропорции макронутриенти виждам голям зор Simple Smile
Трябва да ям повече, отколкото мога да понеса за две яденета на ден. Трябват ми нужните здравословни 2200-2300 калории тотал, като повече от 30 грама протеин на прах не е добре да вземам, а другите 90 не влизат лесно хе хе хе
А три хапвания ще ме изкарат от чудесното 18:6 дето си му свикнах и си го влача месеци вече... а под 70 кг не трябва да падам Sad
Нави, зарежи го тоя фаст.

+1
Който иска да качи мускул и няма да сваля мазнини, фастовете са противопоказни. Особено пък за поднормени от към тегло съвсем. И не, няма опастност да се натрупат прекалено много мазнини, стига диетата да е подходяща.
Моят кантар, който мери разни показатели, освен тегло, откакто ям повече ми свали индекса на висцеларни мазнини от 5 на 3 като до 9 се води нормално.

# 394
Кой ще прави козунак?
Опитай кокосова захар.
Аз ще правя, ама кето.
И снимка ще дам утре.

Само да сте посмели да кажете, че ми  е глетав tooth

# 395
  • на острова на мечтите
Елора, 👏
Аз няма да правя козунак. И нямам вече никакви подсладители. ММ си купува от тукашните великденски colombe ( имат форма на гълъб, ако имаш голямо въображение), но аз не обичам. Има и страшно много шоколадови яйца. Ще ви пусна една снимка да видите какво изобилие по витрините на кафенетата.

А в ъгъла на снимката се мъдрят малки canoli
GoSSipSs, не разбрах, че е лична забрана. Успех ви желая ❤️

# 396
Брей, какви  красотички.
А тия яйца с пълнеж ли са?

# 397
Хмм, преди няколко месеца предизвиках доста вълнения в групата,  твърдейки, че  Фънг е дебел. Не в абсолютна стойност на теглото, а по-скоро fat/muscle ratio.
Особено пък за жени 40+ с близко до нормалното тегло фастинга   е абсолютна глупост.
Нави, аз също бих те посъветвала да експериментираш със закуска.  Доста бързо ще усетиш ползите.

Елора, традицията повелява козунакът, който не е козунак да бъде доволно оплют. Laughing

# 398
Знаех си, че фастът не е за мен 🤣🤣. 40++ даже с поднормено тегло.
Дани, метни няколко canoli и ще пропусна козунаците 😀
Още се чудя дали да правя козунак, ама май ще пропусна, че много изяждам.

# 399
Фастинга си има здравословни ползи, не е само до загуба на мазнини.
Аз мисля, че започнах да толерирам В много повече след като включих фастове.
Фънг не е дебел.
Да ти метна ли снимки на дебели хора Joy

Ох, канолите.
Ами ядох скоро, колко скоро, зимата около мц.
Нищо особено.
Може би тези в Италия са по-вкусни.

# 400
  • на острова на мечтите
Елора, канолите не са тези в Италия, а тези в Сицилия 😂Който е дошъл тук за Великден или Коледа, после е платил свръх багаж на връщане 😜
Cygnus_ i, 😂Няма да плюем козунака на Елора, че после може и да почерпи! Чакам снимки.
Каноли бих донесла, ама тези от Ryanair  ще ми ги конфискуват гадините.
В момента правя артишоци. Тук са традиция по Великден. Пекат се на жарава, огънят се прави направо върху земята, където се полузаравят артишоците ,и след като се омажеш като коминочистач и си изгориш пръстите си зачел обичая.

# 401
Момичета да ви разкажа с баба какво се случи. Приеха я в събота в билница с много видоко кръвно. Тя е хипохонфрик на лекарства, диабет тип 2 има от 15 години, но за него вече не пие лекарства, захарта й е в норма, тя е слаба на 80години е. От годините отслабна никога не е спазвала диети, освен малко миналия месец понеже й махнаха жлъчката. Та приемат я в събота беше, минава по спешност, скенер, ямр кардиограма, ехограф, пълни изследвания. И първо ми казват лек инсулт. Тя е в съзнание, ходи говори, но няма координация и й се вие свят, тогава. Излизат по-късно изследванията всичко в норма, освен витамин Б12, той 0. Лекарката ми обясни, че понеже Б12 липсва, някаква аминокиселина-лоша, забравих й името нещо с Х.. се увеличава и диабета, и високото кръвно, и годинките и веднага инсулт. Слава на бога лек и без последици, та тази седмица й биха 2 инжекции Б12, сега ще й слагат 4 седмици по 1. И след това всеки месец по 1, докато не се повиши. Следобед ще я изписват и ще ида да си я взема и нея. Иначе, милата си говори, ходи, излиза вън на разходки, ходи до магазинчето на болницата, единствено става по-бавно за да не й се върти свят, но това според лекарката ще е до следващата или най-много по следващата инжекция.
Та аз във вторник съм на изследвания и това ще е първото нещо дето ще си пусна...

# 402
За хомоцистеин става въпрос. Повишаването му зависи не само от дефицита на В12, но и от дефицит на В6 и В9.
Тоест може и тях да пуснеш, въпреки, че не съм фен на постоянното суплементиране на В6. Иначе фолат пия почти постоянно, както и В12. Държа ги на горната граница на нормата.

# 403
Б6 и Б9 също са й понижени, но не много. Но Б12 беше на 0, преди тия две инжекции. Ще ги следим сега, слава богу, че няма поражения. Пък тия каквото трябва ще правим.
Просто кошмарна седмица ми беше..

# 404
Аз няма да правя козунаци (освен ако внезапно не размисля, но едва ли😂).
Фастовете си имат своите ползи и могат да бъдат чудесен "инструмент". Все пак, добре е човек да се съобразява със своята си ситуация, ако реши да ги прилага. И аз не виждам нужда човек, който е с тегло близко до поднормено и който желае да качва мускул и да тренира засилено, да спазва ежедневни дълги фастове. Особено пък, ако и твърди, че не може да изяжда достатъчно храна.🙂
На Питър Атия не знам какъв му е бил "зорът" да тренира по много и да прави фастове, ама по спомен в храната му си имаше и бая вгх, т.е. либералното му ВМ-НВХ не е ясно също
колко му е било от полза.
GoSSipSs, съжалявам за премеждията! Важното е, че за момента са овладяни нещата и с ТМ, и с баба ти. А вие не бяхте ли във Франция или нещо се бъркам?
Хората с онкологични заболявания знам, че трябва да внимават със суплементирането с Б12 и мисля и с фолиевата киселина. За щастие, не ми се е налагало да се сблъсквам отблизо с подобни ситуации и се надявам така да си остане!
Не съм чела много назад, но бях в движение тези дни.🤗
Аз си продължавам с  яйцата на едното хранене и вечер месо или риба и салата. Никакви проблеми нямам с набавяне на достатъчно протеин на едно хранене.😁 Намалила съм малко мазнините, но в момента така ми се хапва.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 16:04 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт