Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 213
  • 653
  •   1
Отговори
# 375
При това възпаление и такава КЗ на гладно не е за чудене инсулинът според мен...
Дара, много ти стана наистина, ти през какво ли не мина последните месеци.
Страшничко ми звучи това кръвно налягане щом е и с лекарства и не успяват да го свалят повече.
Дано се разбере къде и какъв е проблемът и то скоро, че много се намъчи.

# 376
Дара20, в тялото ти има някакво възпаление, трябва да се потърси, не може да се каже къде е, само от тези изследвания. C реактивния ти протеин е много завишен  ( ако е вярно изследването). Нещо друго пускала ли си или е само това?
Другите показатели, също са под въпрос, но това възпаление е най- първостепенно да го намериш и лекуваш.
Инсулина на гладно е 13+, колко ли става след храна? Стрес и режим са се объркали.

Галина благодаря ти.  
Да. И аз го видях. Само това пуснах .
Ще ги занеса тук да видим ,какво ще кажат, но  седмица две приди да пътувам  ги пусках в uk и как всичко пък беше в норма?!? 🙄
Странно че откъм хранене нямам промяна а показателите в небесата.
natka
Тука много много зор не си давах да търсят причини. Трябва пак аз сама да я търся

# 377
Дара, аз бих отишла  при още някой доктор и бих направила изследванията за 3-ти път.

# 378
Няма как да кажем нещо просто на база на "в норма", ако си ги видяла виж какви са стойностите съответно а не само дали влизат в нормите. Ти ако се загледаш - този инсулин от 13 и кусур и той се води в норма спрямо референтните стойности, нали?
Но нещо има някъде, това поне е очевидно, въпросът е да откриеш какво е.

# 379
Дара, много стрес имаш.
Трябва да намериш начин да отървеш тялото от лоши емоции.
Днес бях при един специалист и ми каза точно това. Отидох заради крампите на краката.
Блокирала съм и за него това идва от емоциите. Това си влияе на физическо ниво.
Първо ми даде насоки за правилна стойка.
И ми каза да медитирам.
Много съм напрегната, цялото тяло ми било напрегнато.
Той ми вика отпусни се, аз не мога, опитвам се, но съм една такава стегната.

# 380
  • на острова на мечтите
Дара, съжалявам че влизаш с не много добри новини!😢
Ох, наистина много перипетии при теб! Кръвното хич не бива да е толкова високо за млада жена! За другите стойности нищо не разбирам.

# 381
Здравейте момичета и момчета, аз не съм влизала скоро, но последните 7-8 дни направо ми минаха като на лента, буквално седях отстрани и се гледах:flushed:
ММ не беше добре, той по принцип е с онкологично заболяване в ремисия е от 5 години, но когато го има всеки по-сериозен здравословен проблем първо се свързва с това. Припадна през нощта, едва го свестих, пооправи се, след около час-два вече бяхме в спешното. Помислихме, че му се е пукнала жлъчката или нещо със жлъчката, понеже си има камъни след химиотерапията преди 5 години и не я е махнал, но до сега не са създавали проблеми. И понеже приеха баба с жлъчна криза преди месец и й я извадиха по спешност, помислихме и двамата, че е от там. Беше много блед, та приеха го в болницата още през нощта му направиха ехография на корем, доктора каза, че не е жлъчка. Направиха му КТ с контраст на корем, таз, гърди, нищо. На другия ден му насрочиха гастроскопия и колоноскопия. По това време излизат и изследванията. Туморни в норма, но хемоглобин 74. Започнаха кръвопреливане и той тогава им казва, за хемороиди. Преляха му в крайна сметка 3 банки кръв, започнаха с една. Една вдига с около 10 макс. Та сега е с хемоглобин 97. Колоноскопия и гастроскопия чисти, слава богу, защото ние с него сме минали вече през лошите новини и онкодиагнозата. Та изписаха го поседя там 5 дена. Сега не е толкова блед пие лекарства и разни добавки и т.н. и след празниците ще отиваме на консултация с хирург да маха хемороидите, понеже ни хемоглобин ще се вдигне, ни нищо ако не ги махне. Сега са се окротили, те му вливаха лекарства венозно. На диета е понеже нестига всичко това, ами и не е и слаб 120кг е и доктора му каза да отслабва, не че не са му го казвали до сега 100 пъти де.. В болницата за 5 дена му дадоха 3 пъти да яде супи-гола вода, та е свалил 4-5 кг, ама със свалените сега е 120.
Та така при нас тая седмица беше много стрес и нерви и много тичане напред назад. Аз дарих кръв за него в понеделник, обаче понеже съм с много ниско кръвно, три дена след това крака, ръце ледени, на всичкото отгоре ден след това ми и дойде, та филма е пълен. А бе кошмарна седмица беше вкъщи, но важното е, че мина.

# 382
Дара, аз бих отишла  при още някой доктор и бих направила изследванията за 3-ти път.
Да ще ходя при GP незнам как ще ги склоня да ги пуснат пак

# 383
Госипс Hug
Попаднах на едно видео, в което обясняват за лекарствата, витамините, органик храната, засягат сърдечните и онко болести и т.н. полезности. На английски е, но си заслужава човек да му отдели време Food Matters
https://www.foodmattersinstitute.com/nutrition-certification/apr … edium=thankyoucta

# 384
Дойде ми колагенчето.
Ама ще го прехвърля в стъклен буркан.
Голяма лъжица сложили. 18 грама. Много ми е това. То хапчетата с колаген са с по-малко, та мисля по-малко да приемам на гладно.

# 385
  • на острова на мечтите
GoSSipSs, 😔❤️ Много позната ситуация. Преди около десет години моят мъж припадаше почти всеки ден и много страшно ми беше тогава. Той най- накрая се отказа от спагети всеки ден, или ги замества със спагети от елда. Но и тях рядко. Свалил е 20 кг, но при мъжете става по- лесно. Аз едвам мърдам надолу . Ядем почти едно и също и той яде като войник, за две минути е опразнил всичко. И ако това в справедливо?!
Дара, успех! 🤗❤️
Аз си взех Krill Oil . И магнезий.

# 386
Това за отслабването си работи както трябва, но за да вляза в нужната енергийна рамка с правилните пропорции макронутриенти виждам голям зор Simple Smile
Трябва да ям повече, отколкото мога да понеса за две яденета на ден. Трябват ми нужните здравословни 2200-2300 калории тотал, като повече от 30 грама протеин на прах не е добре да вземам, а другите 90 не влизат лесно хе хе хе
А три хапвания ще ме изкарат от чудесното 18:6 дето си му свикнах и си го влача месеци вече... а под 70 кг не трябва да падам Sad

# 387
Честно казано, това че не било добре повече от 30 грама наведнъж срещам да го отричат вече че не било така. Е, ако са на прах всичките, там вече не знам, не съм се интересувала че не вземам такива.
Три яденета ако можеш ги вмести пак в интервала дето си наумил - супер. Ако не - преценяваш кое ти е по-важно. Не те знам колко често тренираш но поне в дните с тренировки ако ядеш повече, фастът и да ти избяга и да не е 7 дни в седмицата може и пак да ти е добре.
Под 70 и то за мъж наистина ми звучи малко, освен ако не си хем не от най-високите, хем и с дребна фигура по принцип.

# 388
GoSSipSs, 😔❤️ Много позната ситуация. Преди около десет години моят мъж припадаше почти всеки ден и много страшно ми беше тогава. Той най- накрая се отказа от спагети всеки ден, или ги замества със спагети от елда. Но и тях рядко. Свалил е 20 кг, но при мъжете става по- лесно. Аз едвам мърдам надолу . Ядем почти едно и също и той яде като войник, за две минути е опразнил всичко. И ако това в справедливо?!
Дара, успех! 🤗❤️
Аз си взех Krill Oil . И магнезий.
Оф, той моя доста обича да си хапва, голям е чревоугодник. Вчера ходихме да пазаруваме и аз докато се обърна той сложил в количката 5 вида сирена. По едно време го гледам взел един хамон и го мъкне. Ужас, буквално каквото види. И той обича спагети много и ориз и всичко, даже незнам дали има нещо дето не обича, мисля, мисля и не се сещам такова... Сега на Великден ще сме на риба, иска агне разбира се. Отделно и че работим със всипки животновъди в Пловдивско и не само, та познайте колко обаждания дали иска агнешко получи. Но не! Нашият режим не е подходящ за него за съжаление, той трябва да яде по-постни меса. Ориза и спагетите съм ги заменила с тези от gymbeam, ако искаш виж ги. Вчера направих една голяма поръчка, ползвам им фибрите, имам от там и разни добавки. Онзи ден като давах кръв си пуснах изследвания всичко ми е наред, хемоглобина ми беше 157. Хем съм на режим и то ако седна да сметна с много ниски калории. Даже тая седмица последната съм свалила 3кг, ей така. А онзи ден преди като дарих съм изпила 2 литра айрян, 1 цял шоколад, един пакет Орео и кока кола пих, и такава телешка пържола изядох, дето цял живот не съм докосвала това месо....ама ям, преглъщам, хем ми се гади, хем гледам да не мисля какво ям. И пак вчера гледам кантара надолу. Днес за пръв път ще тренирам след кръводаряването. Сега закусих, ще разходя кучето и отивам.

# 389
GoSSipSs дано мъжът ти да се подобри. И аз съм голям чревоугодник, но се утешавам, че ограниченията са временни. После може да ги нарушава понякога.
Мен ме цепи главата. Бяхме на тайвански ресторант. Изрично предупредих, че имам диабет и не трябва да ям захар и смятам, че нямаше. Беше доста люто.А сега съм като замаяна.

Общи условия

Активация на акаунт