Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 89 (м. април)

• 19 175
  • 653
  •   1
Отговори
# 480
И на мен в 12 е свършил и се чудех тия дни дали тази форма да не си купя.

# 481
  • В центъра на моретата
Во истина воскресе! Пожелавам преди всичко здраве и светли празници!

Яйцата ги варя от години в яйцеварка. Иначе нямам шанс да ги извадя здрави. Сварени са с полурохкав жълтък. Така ги харесваме най-много. Иначе, сварени и аз не ги обичам особено. Но по Великден ги правя пълнени, настъргани със сирене или котидж, праз и лютиви подправки. Тази година не ходихме никъде, защото от Италия си донесох някакъв вирус.

Дара, тъй като съм дете на соца, практиката при активно спортуващите и тези в спортните училища, беше такава. По лагери в Спортпалас, Белмекен и други държавни спортни бази, понякога ситуациите излизаха от контрол.

# 482
Зайче нямам идея как е било. Аз от 11 годишна съм в UK. Имам база за сравнение единствено оттук.

# 483
Гущер, твоите направо "карамелизирани" са били!😊 Не казваш нищо за вкуса😂, но явно са ставали все пак за ядене...😀
Този продукт изглежда добре, друго е, но е метилкобаламин, което е важното!
Стеличка, не знам къде видя, че е метилкобаламин, аз не можах да го видя. Но предполагам, че си ги използвала и знаеш.
Елора, продължават да се готвят в някаква степен, но не е като да врат и през това време на котлона. Като ги "отвориш", ще видиш как са.
Заек, бързо възстановяване!

# 484
Оо, вярно, за пълнените яйца бях забравила а са добра опция и те за такива много сварени.
С какво смесвате жълтъка като правите такива? Върти ми се в главата майонеза, горчица и там сол и пипер, но май имаше и други варианти? За 3-4 яйца няма да се разходя до магазина за майонеза, а за правене хептен не си струва Grinning

Бързо оздравяване и от мен.
Нещо пак много болни, донякъде и затова ни се размина сбирката че те половината се запряли всеки у тях си, кашля и се черпи с хапове...

# 485
Натка, може да се добавят сирена/кашкавали, извара/крема сирене/котидж, кисели краставички, маринован лук, зелени и други подправки, маслини, пресен лук, накълцана шунка и т.н. С пушен червен пипер стават интересни. На мен лично ми харесват и със сардини, майонеза, кисели краставички и горчица към жълтъците (ама знам, че не ти е опция😅).
П. П. Маринованият лук е много лесен: нарязвам лук на тънко, добавям сол и повечко оцет и накрая малко вода. Затварям буркана и прибирам в хладилника. Държа буркана в хладилника и периодично, като свърши лукът, добавям още лук. Когато преценя и още оцет, сол и вода, ако има нужда.

# 486
  • Sofia
Светли празници! Бъдете здрави и добри!

Великденските яйца у нас са най-вървежни разрязани и заляти със сос от майонеза , сметана, лъжичка горчица, чесън, черен пипер , отгоре стръкчета копър за разкош. Майонеза може да се направи със зехтин или олио от гроздови семки или всякакво без слънчогледово.

# 487
Аз знам че може, но буквално колкото ми трябва за няколко яйца... няма шанс, ще остане неизядена а мразя да хабя храна. Продават едни супер малки кутийки, за 2-3 пъти годишно се прежалвам с тях, те са и толкова консервирани че не им треперя ако не се изяде бързо. Ама така се напасох със салата че днес повече не мръдвам никъде Joy Ако се кандърдисам да си сложа да се кваси ройтерито ще е хубаво, но повече от това - не днес Grinning

# 488
Гущер или ги е забравил или е решил, че агнешко пече Joy

# 489
Има доза майонеза и като за 1-2 пъти. Аз обаче обикновено правя пълна доза и не се разваля в хладилника, преди да се изяде. Хладилникът е настроен на +3 градуса обикновено

# 490
  • В центъра на моретата
Аз ги пълня със сметана, жълтък и чесън или вместо сметана горчица, ама малко, че аз си я правя и става много наситена като аромат и вкус. Към сметаната добавям кисели краставички, маринован джинджър и каквото ми хрумне и имам под ръка.
Иначе, настъргани яйца със натрошено сирене, кашкавал/пармезан, малко сметана и нарязан праз, лют червен пушен пипер, самардала и черен/бял пипер - също се консумират доста у нас.

# 491
Вкусно е така омешани с нещо, аз даже направо с вилица ги намачквам че с рендето не се обичаме Grinning Но при мен е рядкост, че такова все търся да го намажа върху нещо, каквото естествено обикновено нямам. Върху режимна гофрета или от сорта си е много хубаво.
Аз си искам да си захапя храната и да я дъвча, иначе често не се чувствам заситена.
Вярно че и със сметана ставаше, чудех се какво още бях пробвала.
Лют и пушен червен пипер си им отиват много, те често ми влизат в употреба.

# 492
Аз ги пълня със сметана, жълтък и чесън или вместо сметана горчица, ама малко, че аз си я правя и става много наситена като аромат и вкус. Към сметаната добавям кисели краставички, маринован джинджър и каквото ми хрумне и имам под ръка.
Иначе, настъргани яйца със натрошено сирене, кашкавал/пармезан, малко сметана и нарязан праз, лют червен пушен пипер, самардала и черен/бял пипер - също се консумират доста у нас.

Много интересни идеи за разядки с яйца.
Как правиш горчицата Зайче ?

# 493
Христос Воскресе! Здраве, мир и любов във всеки дом ❤️
Давам идея за оползотворяване на яйца.
В масло запържвам 2 червени чушки. Добавям малко доматен сок и задушавам 3 минути. После добавям ситно нарязан бекон и къкри още 2 минути. Правя дупки и слагам наполовина разрязани варени яйца, поръсвам с червен пипер и риган, и отгоре настъргвам кашкавал. Слагам капак и готвя още 5 минути. Става убиец!

# 494
  • В центъра на моретата
Дара, режа наполовина яйцето, вадя жълтъка, намачквам го с вилица, добавям малко горчица, може малко сметана, подправки по вкус и пълня белтъците. Може да се сложат нарязани в чопър маслини, кисели или пресни краставички. Каквото имаш под ръка.

Общи условия

Активация на акаунт