Фраза, която мразя - 2

• 19 504
  • 692
  •   1
Отговори
# 645
Точно префърцуненост. Пожелание за годишнина на небезизвестни лекари в Пловдив.

# 646
  • SF
Все съм чела изчанчени пожелания, но това "обра точките". Joy

"Искам да знаеш, че те виждам, че ценя всичко,  което правиш за " ние", че те живея и не спирам да те избирам, за да продължаваме да се разказваме заедно!"

Laughing Български език за напреднали.

# 647
Така е, аз примерно много назаднала се чувствам, четейки такива виртуозни излияния... Trollface

# 648
Мразя изразите "тея" или "онея", вместо "тези" или "онези". Даже "тия" или "ония", които пак ме дразнят са ми по-приемливи. Или другото, което често засичам тук, във форума, е например: "мъжът е", вместо "мъжът й" (на нея, нейният мъж).

# 649
Това май е диалект някакъв. Както и ниЯ и виЯ. Даже и интелигентни хора говорят така. От кой край на България е този говор?

# 650
Точно диалект е.

# 651
Туй и онуй. Макар, че има израз "туй то!".

# 652
  • SF
Аз понякога се лигавя, използвайки "туй то!", туй и онуй. Не е от неграмотност, а заради някаква шеговитост, омаловажаване и цвят. И даже във форума мога да напиша "тая па!". И ей такива неща.

# 653
  • София
Аз понякога се лигавя, използвайки "туй то!", туй и онуй. Не е от неграмотност, а заради някаква шеговитост, омаловажаване и цвят. И даже във форума мога да напиша "тая па!". И ей такива неща.
Личи си кога грамотен човек се лигави. Само като прочета "тея" - сваля оценката за написалия го. Като Рафаело - говори повече от хиляди думи.

А Бурканите къде точно бяха? Хем помня името, хем визуално не се сещам, а съм работила 2 години в НДК-то на културата (ММ го нарича така, чул го отнякъде)

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 18:12 от Cuckoo

# 654
Бурканите бяха до НДК, откъм "Фритьоф Нансен" - като идваш от "Евлоги и Христо Георгиеви" - вдясно.
Как го обясних и аз. 🤭

# 655
Не знам как ще изтраем "Ти да видиш" в новата реклама на A1. Ще има да цикли сума месеци.

# 656
Пак ли? Толкова я мразя тази фраза и силно се надявах постепенно да потъне в небитието...

# 657
  • Пловдив
Пак ли? Толкова я мразя тази фраза и силно се надявах постепенно да потъне в небитието...

И аз. Голяма досада е това "ти да видиш".

# 658
Какво е това "синко", употребявано в 3 л. ед.ч., а не като обръщение? Шопски диалект ли е, нещо като мъжО?

# 659
  • Пловдив
Според мен никакъв диалект не е, а нова мода.

Общи условия

Активация на акаунт