Фраза, която мразя - 2

• 19 504
  • 692
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
"Човеко" вместо "човекът", например. -О вместо -а или -ът.
("Опати човеко, оти е прос", имаше някакъв такъв не много смешен виц за милиционери.)

# 676
Или за по-кратко он/она/оно

# 677
Обаче сега се замислям, че като кажеш "мъжО" и няма нужда да уточняваш "моя мъж" или "мъжа ми", защото тези притежателни местоимения и те не звучат особено политкоректно в днешния либерастки контекст. Въобще, хитри хора са шопето, знаят как да се нагодят във всяка ситуация ... Wink

# 678
Ако синът е „синко“, дъщерята как е тогава?

„Синко“ ми е същото като „детенце“ – лиготия и опит за оригиналничене.

# 679
  • Пловдив
Такова е и за мен, лиготия и опит за оригиналничене. Но пък то не може на всеки да се угоди, един мрази една фраза, друг - друга.
За дъщерята няма такова явно. "Дъще" не звучи като основна форма на съществително, "синко" звучи. Виж, "братко" може да казва някой за брат си - "братко каза това и това".

Брат ми, когато дъщеря му беше съвсем малка и говореше към нея за майка ни, понякога казваше "бабито". Май че и за майка и казваше "мамито". На мен ми звучеше странно, обаче сега имаме мишка и аз си и казвам "мишито", а като обръщение - "миши".

# 680
За брат се казва братО - "вчера как се нтряскахме с брато".

# 681
  • Пловдив
Брато ясно, то е като мъжо и сино. Ама защо да не може и "братко" като "синко".

# 682
Всичко може, въпрос на конкретика и търсен ефект. "Братко" е само обръщение, докато "брато" може да случи и за указване за някого. 

# 683
  • Пловдив
Ами нали това казвам!
И "синко" изначално е само обръщение, абсолютно същото като "братко", а "синО" служи за указване, обаче започнаха да употребяват от лиготия "синко" в смисъл "синът" - за това е думата.

# 684
  • Пловдив
Това изказване на човек, който е в някой кемп според рисърча, more or less, не знам за коя тема е, но може би за тази.

# 685
  • Down south
Кое точно е мразеното в случая?

# 686
  • Пловдив
Не е фраза, затова казах, че не съм сигурна дали е за тук. Говоренето на български с примесени английски думи на кило.

# 687
  • Down south
Съгласна, но това си е факт при много хора, така пишат и във форума.
Било им по-лесно Flushed

# 688
  • Бургас
Оф, в махленската група във Фейса пак се намери някой, дето не желае да влиза в полемики. Като я прочета тая дума, ми иде да вляза в полемика. Напрао смешни стават в старанието си да изглеждат интелигентни.

# 689
Кемп какво значи?

Общи условия

Активация на акаунт