"Селски" номера и пинизи - тема 3

• 59 386
  • 780
  •   1
Отговори
# 60
  • Другата България
Добре де, как ще запомниш на пълна количка всичките цени, които ги е пишело на етикетите?
Аз пък това не разбирам.
Че после да държиш сметка на касата.
Това може да се случи ако си взел макс 10 продукта.
Иначе поне за мен е невъзможно.

# 61
Второто отделение не е ли докато първия прибира там да се слагат покупките на следващия? Поне за това съм виждала да се използва. А за цените постоянно има оплакващи се, че на етикета пише едно, а на касата излиза друго.
Затова са две, да. Единият си прибира нещата на спокойствие, а през това време маркират на следващия и слагат на другото, така че не им ги омешват както до неотдавна масово се случваше да мятат покупките на следващия върху твоите.
В някои магазини наистина не са достатъчно ясно разположени етикетите с цените и има на какво да се почуди човек. Аз също питам ако имам интерес към нещо, но не мога да разбера цената му - не съм си надделяла на масрафа чак да мога да пазарувам без да ми пука кое колко струва... Задължение на магазина е да ми предостави тази информация, по един или друг начин. Като не са я написали ясно, има и други начини, питам си. Ако това не устройва клиента зад мен, според мен трябва на магазина да се сърди а не на мен заради това че няма етикет или е сложен не до стоката. Или че са се сменили промоциите но някой е пропуснал да смени етикет и на касата друго излиза. И много ясно че на касата бих потърсила обяснение ако стане така, къде другаде?

# 62
  • Mediterraneo
Добре де, как ще запомниш на пълна количка всичките цени, които ги е пишело на етикетите?
Аз пък това не разбирам.

Аз помня цените на промоционални продукти, на които съм попаднала. Вчера, например, в един магазин вземам бекон, намалена цена 1,68 от 2,10. Имах доста покупки, но съм се научила да следя какво излиза на касата. И, както може да се предположи- беконът ненамален. Провериха си цената и ми приспаднаха, каквото трябва. Сега, става въпрос за едно евро, но аз заради намалението купувам бекона в случая.

# 63
  • Другата България
Аз пък това не разбирам.

Аз помня цените на промоционални продукти, на които съм попаднала. Вчера, например, в един магазин вземам бекон, намалена цена 1,68 от 2,10. Имах доста покупки, но съм се научила да следя какво излиза на касата. И, както може да се предположи- беконът ненамален. Провериха си цената и ми приспаднаха, каквото трябва. Сега, става въпрос за едно евро, но аз заради намалението купувам бекона в случая.
Да, един продукт. Това казвам.
Ама ако количката е пълна, и половината продукти са с такива цени....
Аз така пазарувам, нямам физическа възможност да ходя по-редовно, и като отида, пълня количката.
Никакъв шанс няма да запомня кое е било на промоционална цена, тоест - каква е била тя.
Редовни продукти да, такива, които редовно купувам, но нещо извънредно - извън възможностите ми е.

Но аз отчитам и като мой личен минус, че нямам навика да си гледам и екрана, докато касиерката маркира, и бележката после.

# 64
  • Mediterraneo
Да, в случая беше един продукт. Но ако ходя в Лидл заради някакви седмични промоции, помня всичко и си следя при все пълната количка. Сега ни сложиха каси на самообслужване, много ми е лесно така.

# 65
Тези дето гледаме и питаме, точно защото от негледане и непитане сме се оказали че сме плащали по повече, та вече знаем Grinning
Те и обикновено не са ми много покупките де, няма опасност до последното да съм забравила първото.
А в Лидл пък как слагат цените при зеленчуците и плодовете, там хептен не можеш се оправи кое на кое е.

# 66
Аз обикновено гледам намаленията онлайн и си набелязвам какво да купя. И понеже пазарувам рядко - на десет дни или две седмици, обикновено имам пълни колички. По никакъв начин не мога да им хвана края на касата. Понякога питам - обикновено, когато във Фантастико са два продукта на цената на един, се осведомявам така ли е. Сигурно кой знае колко пъти са ми сложили друга цена. Естествено, че не купувам без да гледам цените, не съм толкова богата, но на щанда се ориентирам кое да взема и кое - не. Много рядко питам на касата, ако не мога да се ориентирам. Така през лятото бях прибрала 4 маломерни сладоледчета за над 20 лв. Понеже се съмнявам дали съм уцелила намалените, попитах на касата и съответно ги отказах.

# 67
  • София
Най-най-селският номер за мен е предреждането по светофарите..Всички бързат да са първи, сякаш другите, които чакат не бързат 😠 Нагли до безобразие, даже повечето и мигач не дават, направо те засичат и ако ги удариш отзад, ти ще си виновен..
Или тези които спират в активна лента ..уж за малко.. Изобщо всякакви шофьорски тарикатлъци ме вбесяват и няма оправия...

# 68
И паркирането "за малко" по тесни улици + трамвай. На Черни връх през деня по минимум пет спрели на аварийки коли трябва да задмина, карайки по трамвайната линия. Отчаяла съм се с шофирането и аз

# 69
От вчера- при теглене от банкомат не ми пусна парите, отидох на гише и ми казаха, че съм ги дарила, натиснала съм бутона. То няма такъв бутон, за Уницеф е 1 лев дарението, но и него не бях натиснала. Възстановиха ми ги след 2 часа.

# 70
  • ...живея на последния етаж...
Не ми се беше случвало до сега по време на пиеса в театър някой да пуши вейп. Голям късмет извади селянинът, че не беше седнал до мен, а някъде назад. Как обаче тези около него го изтърпяха, не знам.

# 71
Не ми се беше случвало до сега по време на пиеса в театър някой да пуши вейп. Голям късмет извади селянинът, че не беше седнал до мен, а някъде назад. Как обаче тези около него го изтърпяха, не знам.
Разпоредителите са виновни, те трябва да следят за реда в залата. Много често обаче те не правят нищо, нито когато се говори, нито когато се шуми с разни опаковки, щото то, нали, по време на представление не може да не хапнеш някой бонбон. За настаняване на закъснели зрители на балкона или на заден ред, дори не може да се мечтае у нас. Най-тъпото е, че такива изцепки пречат не само на зрителите, ами и на актьорите, ама на кого му пука?

# 72
А какво мислите за бебе на постановка? Бях преди няколко месеца на театър и една жена беше с бебето си в слинг. Седеше на крайно място, то по едно време се размрънка и тя излезе. После не обърнах внимание дали се върна. Разбирам нуждата на майките от култура и социален живот и че може да няма на кого да го остави, но мисля, че все пак има време и място за всичко. Да уточня, че постановката си беше за възрастни, не е куклен театър или нещо за деца.

Не окачествявам това като селски номер, просто стана дума за театът, а на мен ми беше много странно да видя бебе в залата. Друг път не съм попадала на други толкова малки деца.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 13:47 от Морско_момиче

# 73
Ами не виждам голяма драма. За бебето това. Сама казваш, че жената е седяла на крайно място, и че щом бебето се е размрънкало, тя е напуснала. Щеше да е кофти, ако майката е била пълен непукист, и неглижира нуждите на детето си и комфорта на останалите хора, ако беше останала в залата.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 13:53 от SsSa

# 74
Да, за мен нямаше драма, но все пак плач на бебе е доста по-шумен от отваряне на бонбон, а всякакво шумкане по време на постановка не се приема добре.

Общи условия

Активация на акаунт