"Селски" номера и пинизи - тема 3

• 58 832
  • 780
  •   1
Отговори
# 45
Възрастните дами от селото, дето битува от декада баща ми, имат много стриктни идеи коя захар става за консервиране и коя не
Значиии, луда ме правят докато открия въпросната, дето става, някаква в прозрачен целофан пакет с червени надписи

# 46
Прави са дамите. И моята баба вече дава ясни инструкции. Баща ми и той все за солта намила.

Иначе аз си измрънках в друга тема, но и мен вчера ми вдигнаха кръвното на касата.
Взех си някакви дреболии за офиса и чакам на касата. Изведнъж пред мен застава мъж и си слага водата и лука на лентата. Можело ли да го пусна. Казах не, защото и аз имам 5 неща и съм бърза. Обърна ми гръб и се направи на нечул и неразбрал. Замълчах си, защото реших, че точно този ден не ми се започва със скандал.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 14:23 от Лютиче 2.0

# 47
Лютиче, на твое място щях да му кажа с нетърпящ възражение тон, че не съм му разрешила да ме прережда.

И сега ми стана интересно коя е тази толкова важна захар?

# 48
Кристал.

# 49
Две седмици ме правиха луда калинка банката и магазина за 14 лв. Заинатих се и си ги взех.
Плащам с карта, обаче някакъв бъг става, продавачката казва, че не става, плащам кеш и ми отчита онлайн банкирането.
Идиоти. Селски идиоти.
Това ми се е случвало с няколко стотин лева. И вдигат рамене, че не знаят и не е в тях проблемът. А ти ходиш по банки и пишеш жалби и трошиш нерви.

# 50
Ще я погледна, като имам път натам
Май е на КООП

# 51
И на мен ми прави впечатление, че захарта не е много читава, но понеже потребявам 1-2 кг годишно, не й придирям толкова. Сигурно слагат някакъв пълнител и не е достатъчно сладка. Ако правиш сладка и компоти, може и да ти направи номер. Аз правя по някой сладкиш на месец-два, в повечето случаи с кафява захар и не ме бърка, затова взимам първата, която ми падне. И това е селски номер на производителите, да ти подменят продукта.

# 52
Сега разбирам напълно какви простотии ги е вършил вуйчо ми, братът на майка ми. Разказвали са ми трети лица, как още преди да се изнесе от майка си, веднъж го търсили хора, на които дължал пари, и той се скрил в гардероба. Вярно, бил е още доста млад, но все пак, типична постъпка на български тарикат, да бяга от отговорност. Че дори щели да го съдят за пренос през граница на някакви фалшиви стоки, но баба ми платила глоба и го отървала, и тя самата получила обриви от стрес заради него.
Да не споменавам, как донякъде прилъга родителите ми да работят на Слънчев бряг, и те са му платили немалка сума за това удоволствие, и сега отказва да поеме отговорност. А ние сме в затруднение и би било морално да ни подкрепи. Но той казал небрежно на баща ми, е ти за тези пари ли си, което ме обезпокои. За много по-малко хора са пребивани и убивани. Като цяло, и по мои лични наблюдения, вуйчо ми не е надежден човек, жалко че майка ми сега е заела мястото на баба ми и се трови заради него. Пустата му кръвна връзка. Баща ми дори твърди, че тя поставя брат си  и децата му над него и мен по важност. Честно, огорчена съм. Лично аз пряко не съм видяла лошо от вуйчо ми, помня, че ми е носил подаръци, когато съм била малка, дори направи щедър жест, плащайки за корекция на зрението ми, вследствие на което отдавна съм без очила. Но не съм малко дете вече, давам си сметка за човешките пороци и недостатъци и не мога да гледам позитивно на човек, който явно не умее да се поставя на мястото на другите. От преживелиците на родителите ми научих ценен урок, никога не прави бизнес с роднини. Това ни струва ужасяващо голям кредит, който изплащахме без ничия помощ. Майка ми обаче е най-виновна, само защото й е брат, не му търси сметка за нищо. А освен ако баща ми не измисля или преувеличава, определено има за какво да му търси сметка на вуйчо ми. Накратко, всичко сочи към това, че ни е завлякъл с много пари. Той се държи все едно нищо не е станало, разбира се, продължава да идва вкъщи, защото по стар български обичай, мъжът го дундуркат бабите му, майка му, лели, стринки, а като измрат, който остане, в случая сестра му.
 Той самият, освен всичко друго, се остави да го прилъже една жена, от която има две деца, но тя се оказа недостоен човек, че и с алкохолизъм. Заради това, че е малодушен, доведе я в семейството и като капак на всичко, баща ми бръщолеви как нищо не се знаело и тя можела да се грижи и за вуйчо ми, и за майка ми, като остареели, понеже била селска здрава пръчка. Дори мен включва, заради проблемите, които имам със здравето, но просто няма как да стане. Да се оправят всичките, мен тази жена ще ме гледа точно през крив макарон! Колкото се може по-далече от токсични роднини.

# 53
  • Пловдив
Не знам за вуйчото, може и да ви е завлякъл (не стана съвсем ясно точно как, но сигурно го е направил), ама ако съм на мястото на жена му, така, де, на селската здрава пръчка алкохоличка, дето може един ден да ви гледа префинените граждани, и чуя как говорите за мен - ще заобикалям отдалеч и вас, и къщата ви.

# 54
Ти що се връзваш на нулата?

# 55
За токсичните роднински връзки съм съгласна, наблюдавала съм много такива. Да си правиш сметка кой ще те гледа на стари години е глупаво, най-често излизат криви сметките

# 56
  • France
Ти що се връзваш на нулата?
О, ясно...

# 57
  • USA
За мен пък е селско това постоянно припиране навсякъде. Винаги съм се съобразявала да правя каквото и да е бързо и с най-малко мотаене, но разбирам, че не всеки има тази възможност или дори пък характер. Откакто се върнах в България, това постоянно пъшкане и сумтене, въртене на очи и тн. ме подлудява. Въпреки, че никога не съм била мишената на такова мучене, го виждам постоянно около мен и горният пост ми напомни на това. Всеки в магазина е клиент и има право да се възползва от услугите на магазина. Проверяването на цени и тн. е в твоето право, след като си клиент и им плащаш. Да не говоря за това, че колкото и да харесвам бебета и малки дечица, никой не е длъжен да се съобразява с това, че сте решили да пазарувате с деца. Разбира се, ако решат да Ви помогнат или дадат предимство е символ да уважение и добро възпитание, но не и задължение. Дори бих се съгласила да помолите да побързат по-общиво. Ако бях на касата до Вас и чуя някакво такова грачене, защото някой си прибира продуктите бавно, бих решила, че точно Вие сте невъзпитаната в случая. Та така де, виждала съм страшно грозни случки и изказвания с подобно бързане за никъде си.

# 58
За мен е идиотско, при положение, че на щанда има цена на всяка стока, ти да се осведомяваш на касата, докато опашката чака. Освен това, по цялото протежение на магазина има рафт, на който можеш да си подредиш стоките спокойно, а не да запречваш касата. Можеш да си сложиш нещата в количката и след това да си ги  прибираш и един час на рафта. Дори има и второ отделение отстрани на касата, където също няма да пречи. Но не! Трябва максимално да се пречкаш на всички.

# 59
Второто отделение не е ли докато първия прибира там да се слагат покупките на следващия? Поне за това съм виждала да се използва. А за цените постоянно има оплакващи се, че на етикета пише едно, а на касата излиза друго.

Общи условия

Активация на акаунт