"Селски" номера и пинизи - тема 3

• 58 832
  • 780
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Зависи от сестрата. Едната минаваше първо и питаше "Искате ли" и след това разнасяше, закуската я разделяше на две. От санитарки се чу, че каквото останело се прибирало за вкъщи.
Другата жена слагаше храна на шкафчето на всеки без да пита, без да се интересува в стаята ли си или не.
Иначе храната беше учудващо вкусна, но малки порции ( предвид след какви упойки бяха хората, беше достатъчно ) и вече си дояждаш от личните запаси.

# 736
Сетих се за още един потрес в болницата. Питам какво слагат на детето, отговор. "каквото трябва".

# 737
  • Пловдив
Да, това е онова отношение - "откъде накъде ще ти се обяснявам за собственото ти здраве, като не ти харесва - пътя".

# 738
Това отношение е свързано с пълното подценяване на пациентите и нагласата "какво да ти обяснявам на тебе, да не би да си медицинско лице и да можеш да разбереш". А всъщност те имат задължението да обясняват разбираемо и пациентът е в правото си да знае. Това, както и нагласата "това е болница, не е курорт" са причините човек като го изпишат, да иска да забрави колкото се може по-бързо. Въпросът не е само до мизерията в отделенията и лошата и недостатъчна храна, въпросът е в отношението, то разболява по-ефективно от всичко останало.

# 739
  • Пловдив
Цитат
...въпросът е в отношението, то разболява по-ефективно от всичко останало.
Да. Аз на много мизерно отделение не съм попадала, но имаш насреща си, първо, притеснен от болестта човек, второ - за неговото собствено здраве става дума. И не смяташ, че това е причина да се държиш добре и да даваш информация.
Наистина по-важно е адекватното лечение, но дай да му съсипем психиката на пациента - и без това често му е гадно, защото е болен, тъкмо няма да усети как ще му стане още по-гадно. Sad

# 740
Магдена, съгласна съм с теб, с малкото уточнение, че за мен адекватното лечение Е свързано с психиката на болния. Лошото отношение разболява. А лошото отношение към безпомощен човек (защото пациентът в болница по принцип се чувства безпомощен) разболява още повече. Много хляб имат да ядат медиците ни и въпросът не опира само да ниските заплати.

# 741
  • Пловдив
Не споря, то така или иначе е достатъчно да те вкарат в депресия. Ако пък и разболява физически, за което не мога да се произнеса, толкова по-зле.

# 742
След втория престой в болницата, като знам, че предстои и трети, а при лош късмет - и четвърти, започнах да сънувам кошмари с болници. Ходя недоспала, стресирана, нямам сили за спорт, храня се трудно, но постоянно ми се яде сладко, което при мен е симптом за депресия. Вече усещам сърцебиене от недоспиването и стреса. Та, да, психиката разболява и физически.

# 743
Като не искат пациентите им да ги питат нищо, да са станали ветеринари... Хем всяка болница и клиника е търговско дружество и им се плаща на извършена здравна услуга, хем отказват да осъзнаят някъде че обслужват хора.

# 744
Време е хората да се научат да подават жалби и да инициират дела за страдания, причинени им от действия и бездействия по време на лечение.    Току виж се сетили медицинските заведения и персонал, че дължат човешко отношение  на пациентите си.

# 745
Мен много ме озадачи поведението на персонала в една именита клиника на не по-малко именит доктор докато лежах там за операция. Клиниката е частна, всичко си плащаш като поп. Цената не беше никак ниска. Хубаво, погрижили се санитарка да те придружава до всички кабинети, през които трябва да минеш, преди да те приемат и малко преди да те качи в стаята, протяга ръка като просякиня и ти казва: "Дай ми парички да ти купя вода от барчето!" При което аз занемявам и се питам, толкова ли не можеха да я сметнат тая вода в общата цена, за да не се налага на санитарката да изпада в такова унизително положение?

След това при изписването - лично лекуващият лекар, който ми е направил операцията, ми е казал - изписваме те днес, можеш да се приготвяш. И седя аз и обикалям като чакал почти готова, само абокатът трябва да ми се махне. Минава сестрата, и ауу, ама трябвало да изчакам доктора официално да мине на визитация и да ме калеса, че иначе било неуважаително така да го чакам облечена, а не по нощница, както си му бил редът.

# 746
  • София
Минерален плаж в Югозападна България. Ремонтиран, обновен, чист, всичко точно. Но ме подразни как персоналът следи избирателно за спазването на правилата. А правилата са изразени чрез картинки, на които е ясно показано какво може и какво не в комплекса. Едни от забраните са  за пушене, скокове и сега внимание: забранено е внасянето на храни и напитки. Подразни ме, че се следи стриктно за това дали някой не си е донесъл сандвич или плод от вкъщи, а никой не прави забележки на пушачите и на хвърлящите се във водата. Като се налагат правила, трябва да се спазват всички, а не само някои.

# 747
  • България
Пия си кафето, тръгвам към кухнята с чашата и нещо ми заваля в коридора.
Казвам на МП, качва се на горния етаж.
Оказа се, че съседът ни решил да се разхлади и излял няколко легена вода в коридора на панелката.
Sweat Smile

# 748
  • Deutschland
Шугър, къде се очертава да се храни човек? Там готвят ли? И ако съм с деца не мога да внеса плодове?

# 749
На такива места има заведения и се очаква да вземеш от там, някъде и вода не дават да внесеш.

Общи условия

Активация на акаунт