"Селски" номера и пинизи - тема 3

• 59 390
  • 780
  •   1
Отговори
# 765
За ЮЗ България не знам, но аквапаркът в Приморско винаги е бил на този принцип- храна и напитки отвън не може, както и откритите басейни в София, както каза Aisha.

# 766
Минерален плаж в Югозападна България. Ремонтиран, обновен, чист, всичко точно. Но ме подразни как персоналът следи избирателно за спазването на правилата. А правилата са изразени чрез картинки, на които е ясно показано какво може и какво не в комплекса. Едни от забраните са  за пушене, скокове и сега внимание: забранено е внасянето на храни и напитки. Подразни ме, че се следи стриктно за това дали някой не си е донесъл сандвич или плод от вкъщи, а никой не прави забележки на пушачите и на хвърлящите се във водата. Като се налагат правила, трябва да се спазват всички, а не само някои.
Това с храната и напитките им е по-важно, защото ако си носиш, няма да им направиш оборот на техните барчета, където цените са трикратно завишени най-вероятно.
И аз отдавна спрях да посещавам един басейн около моя град именно заради тази практика. Една вода да не можеш да си донесеш. За храната да не говорим. Ако не ядеш кебапчета и пържени картофи, трябва цял ден да стоиш гладен. А цените за вход, ако отидете цялото семейство ще ви излязат по-скъпо, отколкото ако отидете за ден на морето.

# 767
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Освен, че храната на бара към басейна е на доста висока цена, със съмнително качество, и трябва да стоиш на опашка, ако все пак се прежалиш... Безумно е да чакам някого, за да ми вземе парите.

# 768
Аз наскоро разбрах за един плаж в Гърция, където винаги ходим, понеже входът е евтин, за всеки клиент има шезлонг,  масичка и чадър, цените за консумация от заведението са нормални, чисти тоалетни и душове с топла вода има достатъчно, постоянно обикалят хора да чистят боклуците... че бил за социално слаби гръцки граждани.

# 769
  • here and now
Аз наскоро разбрах за един плаж в Гърция, където винаги ходим, понеже входът е евтин, за всеки клиент има шезлонг,  масичка и чадър, цените за консумация от заведението са нормални, чисти тоалетни и душове с топла вода има достатъчно, постоянно обикалят хора да чистят боклуците... че бил за социално слаби гръцки граждани.
Вероятно някой се е пошегувал. Кой е плажът?

# 770
Вероятно някой се е пошегувал. Кой е плажът?

В Александруполис. Не, и по медиите имаше някакви новини, че гърците били недоволни, че българите ползвали техните общински плажове за социално слаби.

# 771
Те са недоволни, не че ги ползват, а че туроператори ги водят там на групи, целенасочено да изкарват пари.

# 772
Те са недоволни, не че ги ползват, а че туроператори ги водят там на групи, целенасочено да изкарват пари.
Това е в цяла Северна Гърция, по селцата идва автобуса, спира близо до плажа, има много свободни зони, изсипват се с чадъри, хладилни чанти, плажуват, и вечерта ги извозват.

# 773

Недоволни са, защото се поддържат с общински пари за персонал и останалите разходи при предвидени Х социално слаби гърци, но от години редовно им се изсипват и У българи. Чудесно е направено, евтино за ползвателите, чистичко, прави са си сигурно хората, ама защо и при нас няма такива, че да не ходим там. Да, туроператорите изкарват пари от това, но те нищо не виждат от тези пари.

# 774
  • Пловдив
Ако не нарушават правила, какъв е проблемът?
Да вземат да напишат "само за гърци", да е ясно.
Аз лично заради отношението на гърците към нас не бих стъпила там ни на почивка, ни на нищо, но ние все себе си да изкараме криви.
Ако има нарушено правило, е друг въпрос.

# 775
Някои от тия постове са ми много забавни...
Значи, всеки иска да отиде че му харесвало, но не му харесва че и още много други искат, понеже вече не било същото с всичките тях Grinning
И как ще се разберете кой ще се откаже,че на който все пак отиде да продължи да му харесва? Grinning
Навсякъде където се пълни с туристи, настъпват промени, неизбежно е. Нагажда се и местната икономика, и инфраструктурата, и манталитетът, като започне такъв бизнес да преобладава.
България им е съсед - пълни се с българи. Ако друга държава беше до тях - от там щяха да ходят повече. Само за това не бяхме ставали виновни "ние българите" и манталитетът ни, каквото и да значи последното...

# 776

На море в Гърция не ходя, но ми е интересно в колко часа сутрин се става, за да се отиде на плаж в Беломорието и после в колко се прибирате вечер?

Зависи къде. Щото Гърция не е Тасос. Или Халкидики.
Ставаме, като се наспим и излизаме, като решим. Прибираме се, като се уморим. Ако сме на плаж - денят ни минава по един начин. Ако сме на риболов - по друг. И мястото ще е различно. И таверните ще са други.
Няма прост отговор на този въпрос.

# 777

На море в Гърция не ходя, но ми е интересно в колко часа сутрин се става, за да се отиде на плаж в Беломорието и после в колко се прибирате вечер?

Зависи къде. Щото Гърция не е Тасос. Или Халкидики.
Ставаме, като се наспим и излизаме, като решим. Прибираме се, като се уморим. Ако сме на плаж - денят ни минава по един начин. Ако сме на риболов - по друг. И мястото ще е различно. И таверните ще са други.
Няма прост отговор на този въпрос.
Мисля, че си зависи от навиците на семейството.
 Ние спим до когато ни се спи, търсим си пекарна, пием кафе, може между 10 и 12-13 часа да минем през плажа, после баня, почивка или някъде на сянка, следобед пак може да се иде на плаж, след 16 часа някъде.
Ако има нещо интересно в района, и имаме желание, го посещаваме.
Почивката не е да ставам специално за да ходя на плаж, нито прекарваме по цял ден там.

# 778
В хотела, в който бяхме се практикуваше хавлия-резервация. Естествено, казах нещо. Мениджърът обясни, че обясняват, обясняват, но няма как наистина да вземат мерки. Сложили допълнителни кресла и пак не са достатъчно. А миналата година станал бой между две семейства по тоя повод. Викали полиция, едната фамилия отишла в друг хотел....

# 779
  • Sofia
Моля, спазвайте правилата и се придържайте към темата.Тя не е "Почивка в Гърция".
Време е някой да стартира поредна нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт