Азиатска козметика и грим - тема 31

• 67 194
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
Че не е азиатско, не е Wink но по мигновен ефект за стягане на пори от яйчен белтък ИЛИ бази за грим за мазна кожа аз не съм виждала. Съчетани със здрава хидратация, разбира се. Тонери овлажняващи. Може и азиатски.

ПС Аз лично отдавна излязох от фазата "само азиатска козметика". В момента съм във фаза "само работещи средства"

# 706
  • Prismatica Aerie
Здравейте, обръщам се към вас с молба от къде да започна да изградя рутина.
От почистването. И 1-ва страница на темата. Прехвърляне на няколко теми. Simple Smile Набелязване на продукти.
От океана с корейска козметика е адски трудно да се извадят няколко марки и продукта и да се препоръчат.
Щом времето сутрин е ограничено - измиване, антиоксидант(вит.С) и SPF са достатъчни.
За свиване на порите - нежно ексфолиране (AHA/BHA 2 пъти седмично, или PHA всеки ден, в корейските продукти киселините са в доста нисък %  с някои изключения), добра хидратация (когато кожата е добре овлажнена, порите изглеждат по-малки) и SPF (слънцето уврежда колагена, кожата губи еластичност и порите изглеждат по-големи).

Моите пори се свиват видимо (временно естествено) само след лист маска на лицето...
Подобна техника използват корейските гримьори - тонер падове на лицето преди грим, с цел интензивно овлажняване и така порите оптически са по-невидими.
Едни от най-популярните са BENTON Guava 70 Skin Toner Face Mask Pad, огромни и много обилно напоени!
https://youtu.be/UGxP437Ekeo?t=149

От скоро използвам този...Sungboon Editor Green Tomato Pore Lifting Ampoule
Това е страшно хвален от Джеймс Уелш серум.
https://youtu.be/QK4qjSr1JpE?t=1632

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 16:48 от Catalano

# 707
  • София
Привет момичета, имам поръчка от Yesstyle, която е шипната на 30-07-2025 и все още не е дошла.. Последната актуализация е от 13-ти август: Send item abroad (EDI-received) Bulgarian Posts. Писах на съпорта няколко пъти, но ми отговарят дежурно едно и също нещо - We have checked that your order was shipped out from our warehouse on July 30. Your preferred shipping method is by Standard mail service. The delivery period normally takes 12 - 18 business days (excluding weekends). Please note that this is an international shipment and may experience delivery delays due to customs/postal processing.
We have checked, and the shipment can be tracked using the following.
Tracking Number: LR524606337NL
Tracking Link: http://www.postnl.post/
Tracking will be updated once the order reaches the local courier. Please check tracking updates from time to time and kindly wait further if you had not yet received this order. Please reply to this email if you need further help.
От тогава до днес (10.09.2025) – няма нови сканове. Това вече е извън нормалния срок (12–18 работни дни, както са  писали).
За първи път имам такова забавяне. Как да процедирам от тук нататък? Още ли да чакам, дали е загубена пратката някъде?

# 708
FAIRY MUM, последният ъпдейт е от днес, че е пристигнала в България: https://postnl.post/track?barcodes=LR524606337NL,

Като отворя тракинга на БГ Пощи обаче, не излиза нищо ново след 13 август: https://www.bgpost.bg/en/interconnect_eng

# 709
Последните мноооого ми се бавиха точно по трасето Холандия - България. После 4-5 дни стоя в Сф преди да отрази идването и във Варна. Общо 26 дни от поръчването на всичко налично до съобщението, ще мога да си я взема. Ако се притесняваш отиди в пощенската станция. Ако не ти се е изпринтирал целия телефонен номер няма как да си пратят смс. Задължително телефонния номер изписан на второто поле на адреса когато се поръчва от тях. Нюню бележките дето ги пускат в кутиите редовно ми се замотват в някоя рекламна брошура.
да не забравяме че и почивни дни имахме на наша почва

# 710
FAIRY MUM, последният ъпдейт е от днес, че е пристигнала в България: https://postnl.post/track?barcodes=LR524606337NL,

Като отворя тракинга на БГ Пощи обаче, не излиза нищо ново след 13 август: https://www.bgpost.bg/en/interconnect_eng

Преди 2 часа са ъпдейтнали холандските пощи, дай време на нашите да регистрират пратката и да я предвижат към пощенската станция от разпределителния център.
От 13.08 до 10.09 са я движили холандските пощи. От днес нататък са вече нашите и няма как бързо да имаш нещо в тракинга, това ще стане когато я регистрират и после отразяват когато е вече в пощата за взимане.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 15:45 от zari65

# 711
  • софия
Мъка!
Мисля да пробвам stylevana за пръв път до Германия.
Знам, че има съфорумки, които имат такъв опит.
Няколко пъти се опитвах да разбера дали  поръчките от този сайт отиват на немска митница.
Ще бъда признателна, ако ме окуражите или откажете.

# 712
Аз имам две поръчки от https://www.stylevana.com/de_DE/ до Германия. И двете не ходиха на митница, но последната ми поръчка е от миналата година (26.07.2024) и не зная дали информацията ми е актуална към днешна дата. Предполагам ще се включат дамите с повече опит Hug

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 17:06 от Tanya M

# 713
  • Germany
Светулче, аз съм в Германия, но никога не съм поръчвала от stylevana. Мисля до края на септември да ги пробвам, но ти сигурно ще ме превариш, аз още не съм си изяснила какво ще вземам. С митниците също нямам опит, затова и си мълча ☺

# 714
  • софия
Благодаря, дано и някой друг  по-актуален  се обади.
Аз харесвам SV, доста поръчки имах до Англия, но както вече омръзнах да се оплаквам,  кралските митници се активизираха, а и повишиха таксата. Ще  пробвам сигурно,  искам soseo оцета на 107,а в бг сайтовете е на безбожна цена.

# 715
  • Prismatica Aerie
SV не спират на митница в DE.  
Във вторник, 09.09. взех пратка от офис на куриер, поръчана на 13.08, изпратена на 16.08., при превозвача - на 27.08.
Интересни кодове пускат по социалните мрежи, ето настоящите:

Гледайте и първа страница на сайта, там са намаленията на разни брандове и съответните подаръци. Например, подарък сънскрийн, при покупка на серум от марката:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 18:03 от Catalano

# 716
Здравейте.
Аз редовно поръчвам от stylevana до Германия. Последните ми поръчки бяха през август и на стойност до 100 евро. Не са били на митницата в Германия. От там до България пътуват с Габиели.

# 717
  • софия
Искрено благодаря!

# 718
  • София
Мъка!
Мисля да пробвам stylevana за пръв път до Германия.
Знам, че има съфорумки, които имат такъв опит.
Няколко пъти се опитвах да разбера дали  поръчките от този сайт отиват на немска митница.
Ще бъда признателна, ако ме окуражите или откажете.

Над 100 поръчки имам от Стайлвана до Германия, от немския сайт до адрес на ggbg, нито една не е отишла на митница.

# 719
  • Prismatica Aerie
Офтопик съм с настоящия пост, но смятам, че е интересно и полезно в контекста и на азиатската козметика.

Доживях да видя приложение за козметични съставки, което не всява паника и не ужасява драгия потребител със съзвездия от вредности и опасности! 🤓
COSMILE

За разлика от приложения като Yuka, ThinkDirty, INCI BEAUTY, които свеждат оценките до твърде опростени категории като „безопасно“ или „токсично“, приложението COSMILE Europe има съвсем различен подход - то се стреми да предоставя реални знания на потребителите. Вместо да ви казва какво да купувате или да избягвате, то ви дава точна и научно обоснована информация, за да можете сами да вземате информирани решения.
Приложението обяснява функцията на всяка козметична съставка (например овлажнител, консервант или UV филтър) и посочва нейния регулаторен статус в Европа. Вместо да всява паника, то се базира на проверени данни, така че да разбирате какво съдържат продуктите ви и защо тези съставки присъстват в тях. Освен това можете да отбелязвате конкретни съставки -  например ако искате да следите възможен алерген или вещество, което ви интересува.
Една от най-удобните функции е възможността да сканирате QR кодове или дори целия списък със съставки чрез OCR технология. Така приложението извлича текста директно от етикета и веднага ви предоставя информация за съдържанието. Просто, прозрачно и подкрепено от науката! 👩🏼‍🔬
Знам, че звуча като рекламен агент, но не съм. Научих за това приложение от токсиколог, за който съм абонирана в Substack и следвам в IG.

📍Защо не трябва да се ръководим от бюти приложения за безопасност на съставките:
 - Защото всички те пренебрегват основното, което характеризира безопасността на съставките, а именно -  концентрациите им в съответните формули!
 - Зaщото значение има и какво количество от дадено вещество, колко често и как то навлиза в тялото ви. Всички тези елементи са необходими, за да се определи дали нещо е токсично!
 - Защото освен концентрацията, игнорират контекста и формулировката, които в крайна сметка определят безопасността!
 - Защото тези приложения смесват опасност с риск - това не е едно и също нещо!

Добре е да се знае, че зад всеки един продукт стои сложен процес с множество етапи на контрол, както и хора, които работят по строги правила, параметри и тестове за безопасност. Никой няма просто така да набълбука с отрови козметиката ни. Разбира се, не говорим за козметика, произведена на места, където не се спазват установените стандарти и липсва официален контрол или купена от ненадеждни платформи и съмнителни търговци.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 22:52 от Catalano

Общи условия

Активация на акаунт