Голяма глава на бебето

• 1 136
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте! С голям страх и пред нервен срив пиша. В 31+4 седмица съм. Досега на всички изследвания всичко е било наред с бебето. Ходила съм на първа и втора фетална, правила съм пренатест. На 24 години съм. Първа бременност ми е, през цялата не съм имала проблеми. Но вчера бях на трета фетална при д-р Марков, който видя, че главата на бебето ми отговаря на 39г.с., а аз съм в почти 32ра. Отделно, видя дупка в сърцето, имам час за кардиолог. И трето, детето получава спазми на лявото ходило, държи го свито и го разпуска. Искам да ви кажа, че умирам отвътре, това е шок за мен и цялото ми семейство. Досега никой нищо не е виждал, всички изследвания са били добре. Моля, споделете ми опит, не знам накъде да хвана, не мога да спя, хиляди мисли ми минават през главата. Моля, ако някой е имал подобен случай да ми каже обективно истината, др Марков каза, че може всичко да е наред, но аз ще се побъркам докато това дете се роди. Изключително много се притеснявам за размера на тази глава, каза, че мозъкът изглежда напълно нормално, но това според мен не означава, че ще функционира правилно

# 1
Вземете час за второ мнение.

# 2
  • София
На първо място се упокойте! Има доста добър кардиолог при д-р Марков в Марковск - д-р Маринов (да не кажа най-добрия).
Според мен искайте поне още едно мнение.

# 3
Второ мнение. Ако трябва и трето. Изобщо не чакайте.

# 4
На първо място се упокойте! Има доста добър кардиолог при д-р Марков в Марковск - д-р Маринов (да не кажа най-добрия).
Според мен искайте поне още едно мнение.
Д-р Марков ми записа час при доктор Василева (кардиолог). Аз съм записала и час при доктор Ивелина Димитрова за още една фетална, но в същата клиника, за да може максимално бързо да ме види и друг специалист, но ако може ми препоръчайте някого, просто не знам накъде да хвана

# 5
  • София
Аз и двете си фетални от първата и втората бременност ги правих при д-р Маркова (съпругата му), но тя не работи в този център.
Третата ми фетална беше при д-р Елена Павлова в Марковск.
За още едно мнение за фетална мисля, че в Щерев имаше добра докторка, но не помня име, дано някой се включи.
За фетална ехокардиография аз бих настоявала за д-р Маринов.

# 6
Маринов за ехокардиография на бебето, а за второ мнение и фетална морфология - Стратиева. Успех, дано всичко е наред

# 7
Как изведнъж ще му порасне главата с 7 седмици напред? По-спокойно. Не съм лекар, но това ми се струва малко странно. И до сега нищо не се е видяло.

# 8
Аз, понеже не съм в София и не познавам лекарите, може ли да попитам тези лекари АГ специалисти ли са?
Моята фатална морфология преди 20г. е правена от специалист по образна диагностика и беше уговорена от мед. генетик наблюдаващ бременността. Ехокардиографията беше извършена от детски кардиолог,  но пак присъства специалиста по образна диагностика.

Пожелавам всичко да завърши със здраво бебе!

# 9
Наистина трябва второ мнение. Ако проблема е в голямата глава и моето бебе беше с голяма глава. Оказа се, че просто е доста голямо бебе и тялото не са могли да го премерят. Задължителна консултация с кардиолог. Не се притеснявайте, тъй като това ще се отрази на бебето. Просто приемете ситуацията и вижте какво може да се направи оттук на татък. Може да се оказе, че всичко е наред, дори и да има някакъв проблем може да има как да се коригира. Само спокойно!

# 10
  • София
Задължително второ мение и трето, при Чачева в Надежда и Чавеева в Щерев, кардиолог задължително при др.Маринов, май повече не преглежда бременни при МарковС, но със сигурност преглежда в надежда. Хубаво е да пуснете и пренатален тест.

# 11
Задължително второ мение и трето, при Чачева в Надежда и Чавеева в Щерев, кардиолог задължително при др.Маринов, май повече не преглежда бременни при МарковС, но със сигурност преглежда в надежда. Хубаво е да пуснете и пренатален тест.
Правила съм пренатален, всичко беше напълно наред…

# 12
  • София
Това е добре, щом сте правила, какъв правихте, какво обхващаше?

# 13
Това е добре, щом сте правила, какъв правихте, какво обхващаше?
Беше базов пакет, Даун, Едуартс, Патау. Но явно сбърках, трябваше най-големия пакет да взема…

# 14
Едно време нямаше такива пакети .. синът ми беше с голяма глава все по ехографи... На 19 г ще става тая година, нищо му няма ..
За щерката разправяха, че й е малка главата и не расте (в 9м)... Вече е на 13г и си е съвсем наред.
Успокой се и иди на нов преглед без да споменаваш настоящия.

Общи условия

Активация на акаунт