КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 23 649
  • 722
  •   1
Отговори
# 315
Борянче, готова си с втората стихосбирка! И аз, като Ениса
съм на тази вълна, чета и мисля.
Е, в един момент само чета.
Тук духа студен вятър и се заех
с последния кухненски шкаф.
С колкото повече време разполагаш, толкова повече се размотаваш и отлагаш, но това му
хубавото. Както дойде.
Чакам син2 да стане и направим
пазар. Вечерта сме на театър.
Мамси, коя постановка гледа?
Впечатления...

# 316
  • в сърцата на любимите ми хора
Белла, веднага рапортувам: "Племе" в Армията. Тежка постановка, дава много за размисъл. Ще си позволя да цитирам една рецензия: "Този текст докосва, разсмива, плаши,
огорчава, отблъсква, задълбочава размисъла, разтърсва и пречиства – текст, от който боли."
ЗАФИР РАДЖАБ
На мен много ми хареса. Играта на артистите беше превъзходна.
БОРЯНКА, благодаря за подаръка 🥰.

# 317
  • София
Фло, много хубава история и разказана прекрасно!
Яжка, дано да е правилно лечението! Стискам палците!
КАГ, когато стане ремонта, не го мисли толкова!
Много е студено, зимата не ще да си ходи!
Желая ви слънце!

# 318
  • София
Фло, пак честит професионален празник!
Да си здрава и да са остри борчетата на машинката.
За великденската зима хич не ми се пише - писна ми!
Пазарувахме с Пл., сега си чакаме мрънчоците по някое време.

# 319

"Слънцето е велик майстор на живота. Когато залязва носи спокойствие, а когато изгрява носи надежда!"

Един привечерен поздрав от мен Simple Smile
Получих книжките за мен и Кассс. Благодаря на Фло за изпращането
Борянка, думите са излишни - с отварянета на пакета разтворих книжката и трудно се отлепих от нея. Пак ще кажа, че чувствата облечени в рими са невероятно вълнуващи. Благодаря ти
Кассс, ще се чуем да си уговорим среща - предлагам след почивните дни. Как си, мина ли неразположението ти?
Айша, щом сте пазарували и чакаш внуците, значи си по-добре?
Ениса, спази ли си обещанието да не се товариш днес - надявам се да си по-добре?

и хубава вечер от мен!

# 320
  • София
В цялата суматоха по пазаруване и подготовка за имения ни ден. ( нали всички празнуваме - щерката, двете внучки и аз), та щях да пропусна да почетем Св. Антипа - покровителя на нас, зъбарите, но и на вас - пациентите. Всички да сме живи и здрави. От една страна ние с острите борчета, от другата страна вие с надупчените зъби.
АЙША, да кажем, че вече си читава, щом ходите по магазините с либето, а и внучетата ще ви дойдат.
МЕРИАН, ще, ще, ще си ходи зимата. Не сме се пазарили да стои до лятото, я.Stuck Out Tongue Winking Eye
МАМСИ, заинтригува ме с тази реклама на пиесата в Армията.
КРАСИВА БЕЛА да видим твоите впечатления какви ще са от поредната постановка.
КАССС, получи ли си стихосбирката? Сега ще видиш какво четене ще падне. Ще се пренесеш в друг свят...
БОРЯНЧИЦЕ, нашите мъжОве са ЕнтелЕгентни. Четат стихове. Grinning
МАКАВЕЛИиии, каква красота! "Когато залязва носи спокойствие, а когато изгрява носи надежда!" Hug
ЕНИСА, този хубав живот - на диванаТа с книжка, не омръзва, нали? Ти няма ли да се сдобиеш с внуче тези дни?
ТОНИ, поляхте ли го подобаващо малкия юнак? Stuck Out Tongue Winking Eye Как се държи за сега? Пазете го каката, че и тя самата е още много мъничка, да не реши да го пои и храни.
Градско, ЯЖКЕ, нали знаеш, че 10 дни ще пиеш АБ. След средата на лечението ще започне и подобрението.
КЛЕЧИЦЕ, при теб пак ще настане веселба. Моите внучки няма да мога да ги водя на театро. Утре при съседите ще има купон за рождения ден на Елиа. Ще се съберат половин дузина момичета. Единодушно ме помолиха да им направя тесто за пица и за закуска палачинки. Партито ще е с преспиване. Вчера накупихме от Джъмбо украса, утре сутрин ще украсяват. А, искат и да им посвиря. Включена съм в програмата.
ПИПИ, как си? Винаги съм си мислила, че счетоводството не е никак лесно. Мама беше счетоводителка. Е това не бих могла да го работя. Не бих могла да съм и  в правосъдната система.
ТАНУ има ли новини около теб?
 ТАНИТКА ми се губи, двете ЯНЕТА, МАЯ, ЦВЕТЕАРТ.
ЦВЕТЕТО има извинителна причина и тя е, че скоро щъркел кацна на комина. Как е бебчо? Мама възстанови ли се? А баткото помага ли? Simple Smile
Отивам при милите съседи, да уточним менюто за Цветница.
Пак ще намина. Hug

# 321
Днес ви навестявам  по-рано. 
Приключих!  Колкото успях в това лошо време, толкова.   Останалото след като се стопли.
Опитвам се да  съм по- подробна с коментарите ви. Чета ви подробно и редовно.   Но някак си не мога да обхавана всички и всичко. Поне гледам да  коментирам основното. 
Харесвам мислите, красотите, , творческите постижения, хуморът и музиката, лекциите  за себепознанието, всичко, което показвате и споделяте всички вие за ежедневието, работата ви, менютата, ляковете, които прилагате, споделените болки и  радости, коя къде и на какво културно мероприятие е била, кога идват внуците, с какво те  ни радват и ядосват. Като прочета написаното, все едно съм общувала лично и ползотворно с всяка от вас.  Изобщо пъстрият  живот който блика от темата е зареждащ и знам, че като се сподели и радостта е по- пълна, но и болката е по- поносима.  Затова знайте,че макар и да не коментирам всяка поотделно, аз съм ви отразила в мислите си, а и в сърцето си.
Пожелавам ви приятна вечер! Но до 12 има време. Може пак да намина. Сега отивам да прибера едно пране и няколко саксии, защото пак задуха студен вятър. Унищожиха ми се доста цветя. Дано  спася поне някои. После ще сготвя набързо грах.

# 322
  • Кубрат/ Пишурка
Добра вечер и от мен!
При нас снегът почти се стопи, остана само по покривите. Студено е и си духа яко.
Честит празник, Фло! Явно точно днес е твоят и на синко празник! Да имате държеливи пациенти, които търпят без мрънкане. И как искам да съм близо! И как ме боли един отдолу! И трябва да се извади! Мърда си свободно.

# 323
  • Вила Великула
Да се отчета вечерно, че докато намеря време и деня преминал.
Фло, честит професионален празник.  Да тормозите по-малко пациентите с тъпите борчета.Stuck Out Tongue Winking Eye
КАГ, хубаво си го казала. Тук си ни е като втори дом. Знаеш ли какво каза най-новата и може би една от най-младите ни дружки на срещата? Каза -чета ви отдавна и сте ми много интересни. Пишете толкова увлекателно, все едно чета роман. Нямам какво повече да добавя към казаното от нея.

# 324
  • някъде другаде
Фло , честит празник. Още дълги години да се грижиш за пациентите си.
Боряна , взе да ни глезиш с тези почерпки. Много е хубаво стихотворението.
Почерпката мина чудесно , хапнахме , побъбрихме , но те трябваше и на работа да се върнат.
Утре ще ставам рано ,че в 8 трябва да съм в читалището , нали ще водя лазарска група.
Утре ще изпишат и бебчо , но ние няма да ходим. Малката щерка има изпит , а и приятеля и , който ни вози днес го оперираха. Като се прибере ще отидем. Добре си бях докато си имах другарче , возеше ме на всякъде. И когато има такова хубаво събитие най-много ми липсва.

# 325
Фло, честит професионален празник!

- Обича ме... не ме обича... обича ме... не ме обича...
- Алооо, зъболекаря! Това нещо се прави с маргаритка, а не със зъбите ми!

- Госпожице, когато се усмихвате, в мен се появява голямо желание да ви поканя при мен!
- Аууу... голям Дон Жуан сте Вие...
- Какво говорите? Зъболекар съм...

Жена за пети път се обръща към личния си зъболекар с молба да и намали зъбната протеза.
- Добре, госпожо. Ще я направя по-малка, но за последен път. И да ви кажа честно, не виждам нито една причина, точно тази зъбна протеза да не влиза в устата ви.
- Докторе, устата няма нищо общо в случая. Тя не влиза в чашата.

Eдин мъж влиза при стоматолог и го пита колко ще струва една манипулация.
- С упойка или без упойка? Предупреждавам ви, че ще боли, а с упойка струва и по-скъпо.
- Без упойка!
- Най-сетне един истински мъж!
- Миличка, готово! Говорих със зъболекаря, няма да боли, влизай - казал мъжът.

Зъболекар:
- Приключихме, ето това е Вашият зъб!
Пациент:
- Благодаря, докторе, ето това е ръчката от стола Ви...

Зъболекар след три часа опити да извади зъб на пациент казва:
- По-добре влака да го дръпне.
След седмица среща пациента без зъби въобще.
- Докторе, направих както казахте - вързах зъба си за последния вагон на влака.
- И?
- Три вагона излязоха извън релсите.
- А зъбите къде са?
- Началник - гарата ми ги изби!

Двама мъже разговарят:
- Намирам бокса за прекрасен спорт.
- Защо? Вие боксьор ли сте?
- Не, зъболекар съм.

- Защо си толкова весел и радостен?
- Ходих на зъболекар.
- И какво толкова радосно има в това?
- Ами, зъболекарят не беше на работа...

Разговор между зъболекар и пациент:
- Ох, извинете! Без да искам съм Ви извадил здравия зъб... Опасявам се, че ще се наложи да Ви извадя и болния...
- Нищо, докторе, нищо! Добре, че сте зъболекар, а не очен лекар...

При зъболекаря най-гадното не е болката, а изречението:
- Сега два часа не трябва да ядеш!

# 326
Фло, честит професионален празник - да си жива и здрава да помагаш на страдащите, но намирай време и за почивка Simple Smile
КАГ, и аз така - чета всичко и ми е интересно, но не мога да коментирам всички, макар че се опитвам.
Хубаво ми е с вас Heart
Тони, да ви е хубаво утре и на много хора да дарите хубави пожелания Simple Smile
Тану, как намери толкова смешки за зъболекари Simple Smile

Направих сладкиша - хареса ни. Дори е диетичен - без брашно и захар:
Скрит текст:

Сладкиш с овесени ядки без захар

Необходими продукти:

100 г фини овесени ядки
240 мл прясно мляко (накиснете овесените ядки за 5 минути)
1 сочна ябълка (нарязана на малки парченца)
1 добре узрял банан (намачкан с вилица до пюре)
3 яйца (размер L)
1 ванилия (по желание, за аромат)
1 ч. л. бакпулвер
малко зехтин (за намазване на тавата)
70–80 г черен шоколад (натрошен или на капки)
100 г едро нарязани орехи за поръсване
 Начин на приготвяне:
Накиснете овесените ядки в млякото за около 5 минути.
Прибавете нарязаната ябълка, намачкания банан, шоколада, яйцата, бакпулвера и ванилията. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
Изсипете сместа в предварително намаслена тава (приблизително 15x20 см).
Поръсете отгоре с орехите за неустоим хрупкав завършек.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 минути, или до суха клечка.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=969910485351613&set=a.396230379386296
Спокойна нощ и сладки сънища на всички!

# 327
  • някъде другаде
makaweli , дай рецептата. Изглежда вкусен и пухкав.
Тану , разсмя ме.

# 328
Момичета, всички ви чета с удоволствие и по-често вместо коментар мятам палчета Simple Smile Иначе такива диалози вихря мислено! Надявам се телепатичните ми възможности да се включват в действие Wink
Фло, честит празник и от мен! Утре на патерица ще поздравя и моят зъболекар. Много е свестен и кадърен. Повече от 30 години сме му пациенти.
Тони, как ти се радвам, че ще водиш лазарките! Браво! Като малко момиче и аз съм била лазарка. Имаше моя снимка в един учебник по пеене, на една книга на БАН, записваха ни и от БНР. Хубави традиции и спомени. Миналата година като ни дойдоха лазарките в къщата се разплаках от умиление! Пяха за здраве и за двете ми внучета Heart

# 329
Рецептата е под снимките в скрития текст.

Общи условия

Активация на акаунт