КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 21 401
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро!
Во истина Воскресе!
Честито Възкресение Христово!

# 616
  • София
ВО ИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!
Да благодарим за всичко, което Бог прави за нас!
Бъдете здрави, бъдете благословени, на многая лета вие, мои приятелки и семействата ви. Светли Великденски празници!

Добро утро, ТОНИ, добро утро КАССС. При нас е слънчево, дано и при вас да е така. Приятно е за разходка.
Във фурната всичко е наред. Simple Smile. Сега следва кафе, после подготовката продължава. Все още не сме се чукнали с яйчицата. Милите съседки навярно още спят.
Хубав ден!

# 617
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Светли празници!

# 618

Христос воскресе!
Бъдете здрави и благословени, вие и всички в семействата ви!
Аз се въртя около печката, чакам си гостите, после ще ви нагледам пак. Хубав ден!

# 619
  • на чист въздух
Христос воскресе. Желая Ви здраве, щастие, мир в сърцето и благодат в живота.
Много време не съм ви чела. Бях малко на ремонт след падането, но сега всичко е наред. Отивам да взема малкия / благодарение на адвоката ми/ . По късно ще  ви прочета. Гушкам ви всички и ви желая хубав празник.

# 620
# 621
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник! Христос Воскресе!
Аз вече съм готова. Яйцата са в специална подложка на масата, баницата е обърната и обикаля нивата, козунакът чака да го нарежа. Остава гостите да дойдат след около час.
А дроб - сърмата наистина се е правела като сърми, но са се овивали в парчета було. Да, ама вече няма було.

# 622
  • Вила Великула
Добро утро.
Христос Воскресе!
Светли празници на всички.
Чета за дроб сармата в було и ми изникна спомен, че от една месарница в Гърция сме купували полуготава ( само да се опече), точно такава в було.

# 623
Честит празник!
Да ви е приятно и вкусно с близките ви хора!

# 624
  • София
Христос воскресе, момичета! И аз съм заета с внуците, гостите, приготовленията!
Радвам се, че сте със семействата си и най- вече за Ян, понеже е успяла в борбата да си вижда внучето! Дано да ви е хубаво и спокойно!
Хубав празник от мен!

# 625
Честито Възкресение Христово! Здраве, мир и благоденствие за вас и близките ви!
Ян, много се радвам за теб! Всичко ще се нареди добре, ще видиш! Желая ви го от сърце!
      Ние сме у дома с татко. Вчера доведох и мама, за да се видят след изписването от болницата. Такава голяма любов са, че ми пълнят душата!
        Днес у дома ще дойдат децата (аз така си наричам дъщерята и зетя) и внучетата ми, за празника и да се видят с татко. Моят дЕдо е наготвил всичко, златни му ръчички. Ще се чукнем с яйцата за здраве!
      Хубав ден на всички!

# 626
  • София
Христос воскресе!
Честито Възкресение Христово!
Светли празници на всички!
     Честит рождени дни на Галена и внука на КАГ! Честито и на имениците!Не съм знаела,че и внучката ми е имала,защото тя празнува през ноември.Благодаря ви заа пожеланията!
      Аз си изпратих гостите още в петък.Сега съм сама,но съм много щастлива,защото видях и двете си деца едновременно.Днес се чудя как да се поглезя,направих си баница със зелении.Козунаците ми станаха много хубави.Замесих 1кг брашно за козунаци и толкова за кифличчки.Внуците много одобриха кифличките,но накрая разпределих вссичко в пликове и изпратих в две посоки.Така сега  нямам ядове  с диабета.Забърках си останалото мляко с ориз и стевия,сложих и канела и това ще ми е десерта.Вместо агне сега си изпекох пиле.Агнешко съм пекла  за Великден,Гергъовден и 24 май,когато ни е събора,за един период от 20г.Свекър ми гледаше овце и за тези дати беше заадължително.Моята рецепта е като на Фло,с тази разлика,че агнето го намазвам с разбъркана сввинска мас с червен пипер.Кожичката става фантастична,а месото-мозък.Агнето се слага върху обелени върбови клонки в тавата,за да не лежи в течността и да се задушава,а не да се вари.През време на печенето няколко пъти го поливам с еднаа лъжица с тази течност от дъното на тавата.

# 627
  • Кубрат/ Пишурка
Изпратих си гостите още по обед. Изпратих баница и козунак на Криско, който си е тръгнал още в петък вечер. Ам тъй де, какво да прави 3 дена с възрастни хора Joy
Ние правехме ярешкото с ориз в една голяяяма тава и се печеше в пещта. Като казвам голяма - метър на 50 см. Дето печаха хляб във фурната. Нали свекърът беше 26 години фурнаджия... В нашия край най - важната подправка за агнешко, или ярешкото е лющян /девисил /. Независимо как се готви. Без него ароматът е различен.
Все пак времето днес е чудесно. В момента е 20 градуса. Но тази сутрин осъмнахме с дъжд. Свекър ми казваше, че всяка капка е жълтица, когато вали на Великден. Сигурно е имало защо да вярват хората в това.
Яге, видях ви във фейса - чудесни сте! А внуците толкова са пораснали! Да са живи и здрави!

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 18:09 от Янче-то

# 628
Отговарям на вас  с Воистину вЪСкресе! И от мен Христос въскресе! ( според Владко Мурдаров, който в събота обясни по БНТ. А можело и вОЗкресе).
Отмина и този празник. Ден след ден, празник след празник, година след година и ние остаряваме бавно ( не съвсем), но сигурно.
Ние бяхме в намален състав. Внукът е на лагер, внучката дойде по-рано, борихме се с яйца, яде набързо и излезе с приятелките на атракциите в парка. Та  само четиримата обядвахме и после всеки отиде да спи. Аз оправих масата, заредих миялната и излязох на раздвижване. Отбих се и   при една позната баба на 93, която си няма никого. Мъжът ѝ отдавна почина. Има една заварена дъщеря, която живее в Свищов и изобщо не я търси. Занесох и от всичко що бях приготвила. Добре,че още е с акъла си и се справя самичка. Живот!
Менюто стана горе долу добре. И да не е добре, ние сме добри прасета.  Има и за  утре. Големите ще са у сватовете, а ние със син 2 ще имаме и за вторник. Утре ще го ударя на почивка от почивката.
И на вас пожелавам същото!
До скоро!

# 629
Христос Воскресе!🙏
Нека има достатъчно щастие, за да станем добри, достатъчно изпитания, за да станем силни, достатъчно тъга, за да останем човечни, достатъчно надежда, за да бъдем щастливи!

Чудесни споделяния и преживявания имаме всички - доволно уморени, но много щастливи Heart
Обичам тези празници, в които семейството се събира около масата, споделят се спомени и преживявания, различна възраст - различни интереси ... И всичко е гарнирано с чиста човешка топлина и обич.
Ние си бяхме на село, големите деца и внуците си дойдоха направо там. Времето беше разкошно - приказка!

за всички, хубава вечер и щастливи мигове!

Общи условия

Активация на акаунт