КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 21 397
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
  • в сърцата на любимите ми хора
Христос возкресе! Мир и благоденствие за семействата ви.
Ние сутринта се чукнахме с яйцата и хапнахме козунак. Децата търсиха шоколадови яйца и получиха подаръци от
Великденския заек. След това ходихме до Пазарджик, имат един парк на остров в Марица. Много красив, с детски площадки, атракции и доста богат зоопарк - има тигри, лъвове, понита, различни птици, вълци, зайци, лами, еноти, лемури и доста други
екзотични животни. Разходихме се добре, времето беше чудесно. Върнахме се преди малко и вече съм се прикреватила, уморена, но доволна.

# 631
  • София
И нашите деца се пръснаха след обяда. Не бързахме, направихме дъълъг обяд. Всичко беше много вкусно.
ПИПИ, преди време увивах плънката в було, на сармички, но така става още по-блажно и затова се отказах.
ЯНЕ, в "нашата"месарница - було колкото искаш, само дето аз не исках. Grinning
Имаше и шегички. Внучките боядисали едно неварено яйце и леко го пробутаха на вуйчо си. Изобщо не съм знаела какви ги вършат. И естествено - счупиха го, разтече се, после бърсаха, смяха се. Уж са големи, а все още правят щуротии.
След обяда - синът се върна на село, а съседките си отидоха в тяхната къщичка. Ние се прикреватихме - за заслужена почивка след приготовленията.
Днес времето беше в унисон с настроението ни, с празника. От утре - 3 дни дъжд и гръмотевици. Ще видим дали синоптиците познават.
КРАСИВА БЕЛЛА, жалко за измитите прозорци. Grinning Браво на момчетата ти! Поздрави ги.
ЯЖКЕ и аз ви видях. Колко много са пораснали момчетата! И личи, колко си щастлива.
ТЕТКЕ, пазете татко ти от вълнения. Дано бързо се възстанови. Моята поща не се отваря и не мога да ти изпратя обещаното. Във вторник ще търся специализирана помощ.
ЯН и аз се радвам за вас, че ще сте заедно с юначето. А на теб какво ти ремонтираха? Дано да си добре. Hug
ЕНИСА, останаха ли здрави яйца у вас? Stuck Out Tongue Winking Eye
КАГ и аз го гледах Владко Мурдаров. На църковнославянски поздравът е Христос воСкресе. И отговорът - Во истину воскресе ( по старобългарски) Наблегна, че думите са три, а не двете да са сляти "воистину" Правилно е също и Во истина воскресе. Така е по-съвременно.  Издал е няколко книги и след празниците ще ги потърся и ще си ги купя. Четейки в други теми ми прави впечатление, колко неграмотно пишат по-младите хора. Жалко е. Ние бабите яко държим фронта! Ура за бабите! Grinning
И още нещо - 40 дни след Великден, хората се поздравяват не с Добър ден, а  с Христос воскресе.
Стигат ми емоции за днес, май ще се прикреватя трайно. Grinning

# 632
  • някъде другаде
Еха , добре сте си изкарали с децата и внуците.
Аз след църквата се разходих и като се прибрах отидох на двора и на шега на майтап уж да не правя нищо , че е празник , оплевих цветните лехи , изкорених 2 изсъхнали рози и изметох пътеките.
След обяд поспах и четох книга.

# 633
Добра вечер, май всички сме се прикреватили или придиванили след днешното шетане, та и аз така. Но беше хубаво, смях и приказки.
Фло,  човекът си дойде подготвен. Чука се с всички и ако му счупиш яйцето, бърка в джоба, вади онова специалното яйце,  приключва те бързо и минава на следващия Stuck Out Tongue Winking Eye

# 634
  • София
Христос воскресе!
Да сте живи и  здрави всички!
Ако имаме именици - и за тях здраве.
Радвам се, че сте изкарали весело празника.

# 635
Мамси, на острова в Пазарджик съм залесявала фиданки като ученичка. Всички училища взеха участие. После като абитуриенти в един ресторант пак там близо до езерото ни беше прощалната вечер на курса. Балът на всички абитуриенти беше общ в Младежкия дом. Имаше 3 зали с живи оркестри и певци. Можехме да сменяме залите.  Ех, спомени!!! Да ме пита човек защо не си останах там?! Ама нашите ме натиснаха да съм била при брат ми и сестра ми. Но пък тук срещнах мъжа на живота ми. Дето се казва, тук ми бил късметът.
Днес на обяда бях много внимателна с яденето, после се разходих доста добре, но на вечеря ядох сладкиш от моя и 2 от турските баклавички. Пих и чаша кока кола. Затова се наложи да правя 40 минути домашно кардио.  Ами като нямах воля, трябваше да го правя.
Сега вече ще мина през банята и ще  си лягам. Рано е за спане, ама ще се хоризонтирам да гледам ТВ, може да почета и после  Сънчо.
Лека нощ на всички!!.

# 636
Честит Великден!

Гостите ми изпратени - едни по-рано, други - по-късно. Каквото остана от трапезата - настанено в кутии и кой каквото иска - взима. Къщата - ошетана. Баба Тану - опънала морни кокали на диванчето.
Със сигурност ще отмъркам рано-рано, че нощес не се наспах. Пекох месото на бавен огън, но ставах на два пъти да го проверявам. Следващия път ще си имам по-голямо доверие.
Сладки сънища ви пожелавам!

# 637
  • някъде другаде
Добро утро!
Станах и пия кафе.
Аз снощи също легнах рано , но четох книга.
Днес последен ден от болничния. Само ще направя един булгур с пиле и спанак и мисля да почивам. От вчерашната работа в градината имам мускулна треска и ме болят кръста и ръцете.
Днес при нас има пазар ( има всеки понеделник) ще отида и после ще си направя ежедневната разходка.

# 638

Никой не може да ти даде рецепта за щастие...
 Не забравяй! Готвачът си ти. Когато се захванеш с приготвянето на вкусен живот, не забравяй да добавиш най-важните съставки.. .Добро сърце, чиста любов и искрено приятелство...🌞🌷💐

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Душата ми жадува за кафе и аромата му. В момента не искам нищо друго - тиха утрин, градът все още е утихнал след вчерашния празник, всеки от близките ни се е прибрал в дома си ...
Явно героите сме уморени - и тук е затишие Simple Smile Ще си почиваме днес - със сигурност няма да се готви, а останалото кой както си го подреди.

Спокоен и усмихнат ден от мен! И по-лежерно днес Simple Smile

# 639
  • Вила Великула
Добро утро, момичета.
Май наистина героите са уморени. Никакви ви няма. Аз поспах добре до 8,30ч., а Вики и дядо и станаха рано и отидоха на близкия язовир, за да я учи дядо и как се лови риба. Да де, ама риба няма, така че остават само емоциите.
Днес следобят трябва татко и да дойде да си я вземе. От утре започва нормалното ежедневие. Работа, работа и работа.
Позволих си тези 2-3 дни да не работя и ще ми излезе през носа, ама.....
След малко като се върнат дядо и внучка, отивам да ми мият колата, че не прилича на нищо и после с Вики ще прескочим до Перник. Имам ядене за обяд, а за вечеря само аз и дядото, не мисля да правим велики трапези. Една салата и варени яйца на мен са ми достатъчно. Той също яде като мишка, така че няма да се зоря. Козунаците свършиха, дояждаме последния. Личи си, че 12 броя са ни малко. То 10 подарих де, а един изядахме с гостите в събота още. Агнешкото както ММ казваше, че е много - нищо не остана. Наистина беше много хубаво.
Хайде, за сега ви оставям да си мързелувате, а аз да си допия кафето и да се приготвям за излизане.

# 640
  • София
Добро утро!
И аз пия кафе сега при вас.Малко съм закъсняла,не знам остана ли някой в нашето кафене.Станах към 8ч,но отидох да отворя оранжерията и после се захванах  да скубя едни треви,а те нямат край.Имам една градинка с цветя,започнах да я плевя,после ще я окопая.Но първо да си изпия кафето,че без него не мога сутрин.Боли ме лявото рамо.Тази нощ се чудех дали е рамото или сърцето.но реших,че в крайна сметка ще се разбере.Днес ще го лекувам на принципа клин-клин избива и ще ви кажа какво се е получило след като се раздвижа по двора.
   Пожелавам на всички един хубав,спокоен поччивен ден!

# 641
  • София
Христос возкресе според каноните. А иначе - привет, дружки. Hug
ТОНИ, снощи и аз рано се паркирах, но като теб и аз почетох, пописах. Готвя си лекцията за сряда.
МАКАВЕЛИ, Ще си препиша рецептата за щастието. Предстои ми такава лекция за щастието и благополучието в късна зряла възраст.
ПИПИ, приятна разходка с внучката и поздрави на моя роден град.
ЯЖКЕ, от нас двете ще сглобят една читава, с две здрави рамена. Клин клин избива, но все един остава. Stuck Out Tongue Winking Eye
МАМСИ, интересно занимание сте намерили за децата, даже не бях чувала за този парк.
АЙША, как са внучетата? Май още преди празника видяха сметката на яйчицата. Grinning
И аз днес няма да готвя, остана храна за дояждане. И яйца има още. Да дойде пИятеля, да им види сметката с
онова, специалното яйце. Stuck Out Tongue Winking Eye
Мисля да подхващам Касата, че ей го - идва края на месеца. Да не мрънкам после. След обяд, ако не завали, може и да се разходим, а ако завали, може и да поспим. Още по-добре.
Почивайте си, помързелувайте, полегнете на диваната, с книжка или филм времето минава неусетно. Утре ще оправям прасарника. Grinning

# 642
Офф! Пустата ми лакомия! След един месец без нищо сладко, без безалкохолни, защо ми трябваше снощи да ям сиропиран сладкиш + баклава. Не беше огромно количество, но цяла нощ ме боля стомах. Имам камъни в жлъчката и винаги в такива случаи имам проблеми. Знам си го, ама не устоях. И кардиото не помогна. Затова днес без своеволия в менюто. Единственото, което свърших от "сабаале" е, че си поогледах  одеждите. Зимните ще изпера и прибера в тяхното гардеробно място, летните ще изпера и ще окача  за ползване. Някои дрехи ще пенсионирам. Дано само не разваля времето!
Иначе ще мързелувам. Времето е повече от прекрасно и е за навън.  Сега ще седна в градината да почета. После 1 яйце със салата маруля, после филм, интернет, книга, след тях излизам да ходя, после ще видим.
И на вас приятен обяд и още по-приятен следобед!

# 643
  • в сърцата на любимите ми хора
От сутринта, уж станах, пих кафе, закусих, а ми е едно такова поспаливо и почти не съм станала от леглото. За след час имаме уговорка с дружка за по едно кафе и трябва да се стегна. Тя ще е с внучката на 1 годинка и ще падне гушкане. Само дано не завали. Моят прасарник е почистен, та няма да се наложи да чистя. Хапване има, удрям го на целодневен мързел 😉

# 644
Здравейте момичета! 🌹
Днес навсякъде по лежерно и разтоварващо. У нас пак много храна. Уж снощи щяхме да сложим край тържествата и всеки у тях, но като започнахме да разтребвали, ми то много нещо. Та днес на обяд пак бяхме всички и пак има още. А този път наистина пазарувах малки количества и по обрано, но явно трябва още да намалявам. От друга страна добре стана, че няма да се готви и направихме бригада. Двора е изчистен, офрезен и след малко отиваме да ръснем новия райграс. Понеже увеличихме мястото на тревата, а старата от строежа вече в много окаяно състояние, та се реши всичко фрезим, изравнява се и слагаме нова трева. Доволна съм Simple Smile
Ей такива неща около мен.
Желая ви  спокоен и лежерен остатък от деня! Чаф 🤗

Общи условия

Активация на акаунт