КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 21 392
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
ХРИСТОС  ВОСКРЕСЕ!   Hands Pray
Нека във всеки дом да има здраве, любов и благополучие!
 Flowers Four Leaf Clover

# 646
Танитка, напоследък много телеграфно.... Добре ли си, наред ли е всичко около теб? 🤔 😘

# 647
  • в сърцата на любимите ми хора
Това се канех да попитам и аз Танита. Дано всичко да е наред и да се видим в Златоград.

# 648
  • Варна
КАСС, МАМСИ, не знам какво да пиша- с подаграта се справих с диета и лекарства, но със седалищните проблеми и крампите не мога! Костите не ме болят, но..... Не искам да се оплаквам за това не пиша.
Седем месеца в къщи, в къщи, в къщи....... намразих  си стаята, телевизора, лаптопа, телефона........................
Къщата ни е построена на баир, на скат, навремето през 1973 г. един "луд архитект" реши Търновски стил във Варна да налага, с много стълби, слизането до улицата бива, но изкачването е страшно, 83 стъпала, болки, болки..... на мускулите на ръцете я карам!!! Да видим до кога!!! Като строихме бях на 24 години, кой да мисли за старост!
Дископатия, това ми е диагнозата. Не съм човек за затваряне в къщи, но това е положението!
Спирам! Пиша и плача! Уж на Коледа и на Великден ставали чудеса!!!
Съжалявам, че излъгах Янчето, че ще спим в Златоград двечките!   Disappointed Relieved

# 649
  • София
Момичета, зарязвам стоматологията! Разтревожена съм. Няма хляб в това поприще. Язък за толкова учене и половин век работа.
Учени от King's College London са отгледали зъби в лабораторни условия. Използвали са човешки клетки. Сбогом на пломбите и имплантите. Представям си как ще правя разсад  в пластмасови кофички ще отглеждам по желание на клиентите кътници, резци, кучешки зъби - кой от каквито има нужда. Ще се преквалифицирам в агроном. Stuck Out Tongue Winking Eye
Цял следобяд мързелувам. Малко поработих за Касата, колкото де се каже и после събирах слънчеви лъчи на терасата.
А вие как изкарахте днешния почивник?
Къде сте момичета? Да не ви изброявам по домова книга. Stuck Out Tongue Winking Eye

Дописвам. Първо публикувах, а после четох.
ТАНЧЕ, натъжиха ме думите ти. От последното изречение да разбирам ли, че се отказваш от Златоград??? Ех, миличка, има още време. Дано пък нашите пожелания да те стигнат. Най-искрено ти желая да можеш да дойдеш. Дано, дано, дано!!!

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 18:59 от Flo 51

# 650
Спукахме се от работа тези дни, няма Великден. Няма друго време. Но има резултат, останаха ми кътчета-крайчеат да изкусурявам.  "Детето" се вихри и аз край него. Но ми олекна като половината е превалена  и повече.
 Мислих да предложа на Танитка да замени, /може с някоя от щерките даже, ако имат малко жилище/продаде  имота на върха, за някакъв на земята ,но осъзнах , че това трудно става ,ДС ще реве  първи ,тя след него. По-лесно е да направят асансьор,   има за жилищни сгради някакви, но от къде и пари иска тази идея.
  И си рекох, да не остарява човек.
 Имам плюс ,че съм на земята, има паяци и стоножки влизат понякога, но  ... изплатила съм си правото с труд десетилетия. Иначе не сме строили ,то  не можах да навия. После стана късно с болежки и гадости.
 Съчувствам, ама ...  и рев не помага ,отпушва за кратко.

Нищо не съм казала/по Ениса/ но съм   ок тези дни. Пак прилягвам, но и работя.

# 651
  • Вила Великула
Танитка, толкова много съжалявам. Много ми е приятна твоята компания. Знам за решението ти от няколко дни, но оставям една вратичка, ако в последния момент промениш рещението си. Иначе не се притеснявай за компания на Янчето. Има вариант да не е сама, но това ще го уточним допълнително. Ти само се оправяй.

# 652

"Щастие ... е когато не те боли...
Щастие ... когато децата са здрави...
Щастие ... когато има на кого да разкажеш съня си...
Щастие ... когато има за кого да мислиш, когато си сам...
Щастие ... когато има кой да мисли за теб...
Щастие ... когато има дом, в който искаш да се върнеш...
Щастие ... когато душата ти е в мир...
Щастие ... когато децата ти са пораснали и са станали достойни хора...
Щастие ... когато имаш сутрин...
Щастие ... когато получиш телефонно обаждане без причина...
Щастие ... е просто липса на нещастие...
Щастие ... наистина са толкова много неща и всички го чакаме... без да знаем, че го имаме!" Heart

Фло, малко матРиал за следващата ти лекция - колко простичко е казано и колко е истинско Heart
Танче, не се отчайвай - тепърва започва топлото време. Дископатията никак не "обича" студ и влага, както и резките промени на времето. Слагай лепенки, мажи с мазила, пий колаген - все нещо ще те облекчи Hands Plus1
Яжка, какво стана с твоето рамо - отпусна ли хватката? Почна пак да щъкаш из градината - "вятъра" отлетя ли вече?
Пипи, поне една рибка за котките не са ли хванали Simple Smile
КАГ, и аз така не мога да устоя на изкушения - миналите дни покрай другото пазаруване ММ сложи в количката любимите ми боббони LIND. Е, познайте - казвам си "Ще ям по един", какво ти един - по 2-3 ...
Кассс, много хубава бригада сте направили и добра работа сте свършили.
Борянка, и вие добре сте се справили - изпълни се желанието ти, и помощ си имала - чудесно!

И ние днес го "ударихме" на почивка - поизморихме се и имахме нужда. От утре пак ще сме "на педали", но само да сме здрави.
Сега една шегичка /Фло, отново нищо лично - по повод на "безработицата", която те очаква Smirk /
Скрит текст:

Спокойна вечер момичета

# 653

В началото на Светлата седмица ви желая много здраве и слънчеви дни, мили момичета!

# 654
  • София
Ето съм!
Фло, не се ядосвай - изкарала си трудовия стаж като традиционен стоматолог. Сега с новите технологии и съобразно с ЕГНто науката те улеснява. Колко му е докато почиваш на терасата да боднеш 2 -3 кофички предни и кътници. То и за пациентите сигурно ще е по-безболезнено. Ама имам опасения как ще се отрази на портмонето. По въпроса за мрънчоците - от вчера на обяд не са при нас. Наспаха се, чукахме се, опитаха козунак с шоколад, ходиха да играят с мамка си докато пекох агнешкото, рязах салата  и готвих поредните кюфтета с бял сос. После дойде баща им и стана страшно. От вратата - няма поздрави и  пожелания, давай да ядем бързо, че закъсняват, успал се. Скара им се и ги наказа, че не искат агнешко и дроб сърма, кюфтета имало и в ДГ. Бил обещал да са в Люлин при дементните прадядо и баба в 13.00 ч. , закъснявал. После и при другата прабаба трябвало да отидат, после и при братовчеда....Нахрани се доволно, награби децата полуоблечени, майка им помъкна 109 торби, той с ръце в джобовете и се омъглиха. Явно не му е приятно да хапне с нас за празника, ОК.
Днес сигурно си ги гледа, не се е обаждал, ние също. Мамка им е на работа.
Иначе преди дни ми обясни къде и какъв апартамент да им купя.  Защото той имал много наследствени, ще ги получи един ден, нали родът му е много богат. Не, че се впечатлих от изискванията. След като на гаджето му не и пречи това поведение - коя съм аз да го сваля на земята. Но и това ще стане, когато не го очаква.
Съжалявам, че Пл. никога няма да се навие по празниците да си резервираме хотел някъде само за нас двамата. А който си има деца да си създава традиции.
Танита, с годините все по-трудно ще става. На твое място бих продала къщата и ще си купя нещо ново, кухньохол и 2 спални. Да си хъркате на воля с ДС. Майната им и на земя, и на реколта, и на натрупани мебели. Каквото и да си говорим малко години остават - трябва да ги изживеем удобно. Това е моето схващане за имотите - те са за да ни служат.
Да, знам как възрастните хора се хващат за имота и натуриите. Но ако това ги спира за качествен живот - защо да се ограничават.

# 655
  • някъде другаде
Днес и аз само сготвих. Нищо друго. Почивах и четох книга.
Фло , ако нямаш къде да ги отглеждаш , давай ще помагаме , двора е голям.

# 656
Пък аз засадих два реда домати в парника. Браво на мен! Не бях планирала това, но добре стана, че отметнах тази работа. Другите два реда ще са по-нататък, че разсадът за тях е още малък.
Фло, предлагам си услугите, ако имаш проблеми с площ за отглеждане на зъбаци. Имам парник, имам градинарски опит - проблеми няма
Утре ще съм в София при кардиоложката да ми слага холтер. Ще видим какво ще установи. От миналата седмица на два пъти пих кисело мляко с канела, щото ми беше високо кръвното, на два пъти, пък,  пих солен айрян, защото ми беше много ниско. Шашава работа.
Да послушаме хубава песничка. Музиката е балсам за душата.

Спокойни сънища на всички!

За Гъбката

# 657

"Душата добива цвета в който са обагрени мислите!"

Добро утро!

Започва работната седмица - за който е на работа. Празници, празници, но има и делници Simple Smile
Тони, успешно завръщане на работа - не се презорвай от първите дни.
Тану, успех с кардиоложката - много е важно да се подберат добре лекарствата и правилно да се дозират.
Айша, не му се връзвай на зетя - на тази възраст не можеш да го промениш. карай както ти си знаеш и това е ...
Лунно цвете, радвам се, че пишеш Simple Smile
Очакваме следпразнични новини за Гъбката.

Щастлив ден на всички и спорна работа 🍀

# 658
  • някъде другаде
Добро утро!
Макавели , има натрупана работа , но няма да си давам много зор.
Тану , и аз и предложих на Фло , че място имам. Нямам опит , като градинар , но ти ще даваш съвети. Успех днес при кардиоложката. Дано назначи адекватно лечение.
Айша , съжалявам , че зетя е развалил празника. Не му обръщай внимание , не се ядосвай.

# 659
  • София
Добро утро!
Не успях да се наспя и тази нощ. Новото лекарство не ми се отразява добре, а трябва да ги пия най-малко 6 месеца.
Фло, не се притеснявай. Тази технология с отглеждането на зъбите докато започне да се прилага масово и синът ти ще се пенсионира като традиционен зъболекар!
Айше, ужас, много нагъл човек е зет ти! Ти мълчиш ли му? Не ми се вярва!
Боряна, сега сте могли, сега сте стегнали къщата. И моя мъж позами два прозореца, колкото да не без хич. Когато можем. А отделно от това още парното работи, принципно е правилно да го спрат и тогава да започваме с миенето на прозорците.
Танита, съжалявам да прочета за твоето състояние. Не ти ли предлагат операция? Може би има лек и за теб. Търси правилния лекар! Стискам палци да се подобриш!
Тази сутрин не видях щъркелите. Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт