Отговори
# 195
Наемат, щот няма кой да им работи. И на 6 часа, и се съобразяват с твоите изисквания. И смени по твое желание. В К. работя от доста време и имам доста колежки с малки деца и гъвкаво за тях работно време.
Е, тя авторката и пет бона заплата сигурно иска, ама няма.

# 196
Зависи за кой град става дума - в провинцията тези магазини са едни от най-желаните работодатели и определено няма недостиг на кандидати.

# 197
И тука непрекъснато търсят персонал, за да им напускат значи има нещо, никой не бяга от хубаво.

# 198
Сега ако кажеш че и в Кауфланд си пробвала, темата за мен е пързалка.
Не не съм. Няма как да работя втори смени. Почасово неможе да е само до около 17.00.

# 199
Тогава може би е време и таткото да се замисли за смяна на работата, за да може да се сменяте при грижите за детето и ти да си намериш работа.
С толкова ограничения стана много сложно.
Или намерете някоя комшийка да го взема след градина и да стои с него 2 часа, за да разшириш обхвата на търсене.

# 200
Тогава може би е време и таткото да се замисли за смяна на работата, за да може да се сменяте при грижите за детето и ти да си намериш работа.
С толкова ограничения стана много сложно.
Или намерете някоя комшийка да го взема след градина и да стои с него 2 часа, за да разшириш обхвата на търсене.
Знам,затова така се случва при мен за жалост. Бащата е със хубав пост и заплата и е рисковано да сменя работата,въпреки че и това мислехме.Той е единственият източник на доходи към момента,аз имах обещетение което приключи. Надявам се все нещо да излезе. За хигиенист съм кандидаствала,за какво ли не,но към момента нищо.

# 201
В бюрото по труда опита ли?

# 202
В бюрото по труда опита ли?
[/quote
Даа,записана съм и ходя на подпис. Пращат ме по бензиностанциите само. Търся и при тях обаждам се по техни обяви,но на повечето ми казват,че е заета вече позицията или не е актуална. Питам за някой от обявените от тях,но често попадам на изтрити вече обяви. Незнам аз я виждам в сайта на бюрото,обаждам се за телефон за връзка и ми се казва,че е изтрита обявата при тях. Но като цяло там редовна също много трудно.  Има много шивачки,леяри,ковачи и т.н. в бюрото редовна,но за мен не става.

# 203
Бащата щом работи, не сте притиснати от нужда, родителите и те да подават, ще го изгледате.

# 204
Бащата щом работи, не сте притиснати от нужда, родителите и те да подават, ще го изгледате.
[/quote
Не е точно така. Осезателно се усеща липсата на втората заплата. Трима човека с една заплата си е доста трудно. А и аз не искам това. Работила съм си сега почти без прекъсване. Този проблем ми е като воденичен камък,буца в сърцето. Аз цял живот съм работила и разчитала на себе си,изкарвала съм средства. Била съм сред хора,в големи колективи. Откачам,искам да работя толкова много,че ми е идело да се моля за работа. То пък толкова да не става, незнам направо.

# 205
10-20 лева, за да прибира детето от градина, когато се наложи, на някоя свободна пенсионерка. Даже ще ти е по-добре, ако си на смени, и не е всеки ден прибирането и плащането, ако когато имаш нужда. Ама все пак градините работят до 19 часа, не знам защо държиш до 17 часа да ти е работата. 2 часа път ли имаш до градината?

# 206
10-20 лева, за да прибира детето от градина, когато се наложи, на някоя свободна пенсионерка. Даже ще ти е по-добре, ако си на смени, и не е всеки ден прибирането и плащането, ако когато имаш нужда. Ама все пак градините работят до 19 часа, не знам защо държиш до 17 часа да ти е работата. 2 часа път ли имаш до градината?
Да,но зависи в коя част на града е работното място и съответно градината. Аз живея буквално в края на града. Разбира се,че може да работя до 18,но засега такава позиция не ми е предлагана. Пенсионери нямаме е блока.Мислила съм и за това. Има само много стари възрастни хора около 80+. Пътя си е проблем понякога. Ако е от единия до другия край на града и точно в 17.30/18ч. Аз съм пътувала в следобедните часове без да има толкова движение и малко повече от час например от Тракия до Филипово във Пловдив.

# 207
Ами и от съседен блок да е. Като сложиш бележка на твоя вход, че търсиш, ще я видят хора, които живеят наблизо

# 208
Аз пак да кажа, макар че писах, ама това с градините е доста оправдателно също.
Извън града работя, повечето ми колеги са с деца в градинска/училищна възраст и трябва да си ги прибират... Ами прибират си ги и ги водят сутрин. 7:10-15 ги оставят, 18:00 ги прибират. Не знам какви са тия придвижвания в рамките на града, ама намери си нещо по-алтернативно, като не става съвсем стандартно...

Общи условия

Активация на акаунт