Априлче 2025г./тема 8/

• 36 457
  • 762
  •   1
Отговори
# 750
Няма да е все така!
Всичко е период!
По същия начин бях аз с първото дете и ето, докато се завъртя,той ще е 1 клас вече...не можах да му се нарадвам.
Опитай с Боуен терапия,но и там е проба - грешка.
Няма какво да навреди,само може да помогне 🙂
Ох мами , има ли някоя от вас да се бори с рефлукс и много силни колики, как издържате, аз направо съм с психическа травма, навсякъде  я чувам как реве , дори да не съм в нас… направо си мисля, че само моето дете е така, а при другите е спокойно и лесно всичко ….

Всички минаваме през това, не си сама… аз си поплаквам даже от време на време, но ще мине, аз спрях да давам каквото и да било защото нищо не помага и като спрях ми се струва, че намаляха коликите.

Толкова съм безсилна, отчаяна и на предела….
Все едно земята ме е притиснала, не мога да си се нарадвам на детето, постоянно е напр ще, плаче, пъне се , реве…изпитвам ужас от нощта , като дойде 17ч изпадам в нервна криза…всичко изкупих от аптеките, не остана нищо което не съм взела…хомеопатия също давам… има дни е една идея по спокойна, а други е страшно…

# 751
Здравейте, вчера не можах да пиша по темата с коликите и болките в стомахчето. При нас е същото, на моменти и аз си мисля, ще съм само аз, но виждам, че не е така. Много ми е мъчно, като започне да плаче и не мога да му помогна особено. Трудно се изхожда също (понякога), напъва се и плаче, докато направи номер 2.
Единственото нещо, което напълно го успокоява е да го сложа в слинга и да се разхождаме из стаята докато заспи (ако пък имаме възможност да е навън- още по- добре). След като заспи, разхлабвам слинга и лягам на дивана да си гледам нещо, докато той си вземе дрямката.
Както прочетох от някои от вас, и това ще мине...❤️

# 752
+1 за " и това ще мине" 
Кураж момичета и сили да се справим с трудностите! Аз не можах да пиша от вчера, все сме на ръце , снощи пак имаше криза, после горе-долу спахме. Сега от сутринта не може да спи, събужда се и се превива. Едвам чакам да стане обяд и да излезем на вън.

# 753
Сила и кураж за всички Heart
Аз забелязах, че ако го храня с абсолютно изправено тяло, не връща толкова.

# 754
Само да споделя, за 4дни посетих 3ма педиатри(истински доктори, от старата школа) една млада лекарка и днес бях на хомеопат ,бях запазила час и за утре за детски гастроентеролог( по настояване на едната докторка е излишно в момента)всички единодушно твърдят колики, след преглед естествено, но аз явно съм паника и все не им вярвам, че е само това…какви са тия колики, това ръмжене, напъване, пищене, плач….наистина си мисля , че е само при мен така…дано минават по бързо. От днес спирам всички капки и бумаги , които и давам и започвам с хомеопатия да видим…моля се да спрат най после и да си видя спокойно детето, почти не се усмихва, все е намръщена и присвита…

# 755
Последната седмица е малко ад с тези колики. За щастие поне през нощта поспива. Пак става на 3 часа да яде, но спи. През деня обаче има случаи да спи общо по 3-4 часа и е мъка за нея и мен.

Днес бяхме при Маринова, която е детски невролог и педиатър. Движенията с очите и устата не я притесняват на този етап. Според нея са от неразвитата и нервна система. Повече я притеснява позицията на главата. Според нея няма какво да чакаме и да започваме с масажи и упражнения, както и да търсим физиотерапевт. Положението ни е средно към тежко. Но за физиотерапията е добре да е над 4кг, каквито ние още нямаме. Показа ни с какви упражнения и масажи да започваме и даде насоки за физиотерапевти. Трябва да видим къде може да ни вземат по-скоро. Ако някой от София вече е правил физиотерапия, моля да даде отзиви къде е бил доволен.

За коликите според нея добър ефект има, ако седнеш с кръстосани крака и сложиш бебето по корем на крака ти. Така да стои 5 мин преди хранене. Не знам колко ще успеем да го приложим, защото про нас както се събужда с рев и иска да яде  …

# 756
Луничке, при Фурлакис ходихте ли? Той мноооого набляга на главата, показва упражнения, вероятно ако има нужда от физиотерапия ще насочи към конкретно място. Има и сайт, в който има възглавници за регулиране на позицията orthopedica.bg

# 757
Да, при него бяхме и каза да пробваме с възглавницата 1 седмица и ако няма резултат да отидем на физиотерапия. Не ни е препоръчал конкретно място за физиотерапия. Каза да я храним на другата страна, за да може да извърта главата на ляво и от дясно да няма нищо интересно. Поръчах възглавницата от anatomica.bg ( той ги внася) и вече правим опити да спи на нея. Казвам прави опити, защото през нощта се свлича и я намирам под възглавницата. Отделно тя пак си върти главата на дясно дори и да спи на възглавницата.

Според Маринова възглавницата не е достатъчна за нейният проблем. Според нея има проблем с мускула и за това не успява да завърти главата на ляво до край. На дясно няма проблем. И докато не започнем да правим упражнения на този мускул няма да се подобрят нещата. А това няма да доведе само до изкривяване на глава, на позицията на едното око, храненето и др. Според нея има плагиоцефалия и е средна към тежка. Може да се подобрят нещата, но само с възглавница няма да се получи.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 14:01 от Пълнолуние

# 758
Само да споделя, за 4дни посетих 3ма педиатри(истински доктори, от старата школа) една млада лекарка и днес бях на хомеопат ,бях запазила час и за утре за детски гастроентеролог( по настояване на едната докторка е излишно в момента)всички единодушно твърдят колики, след преглед естествено, но аз явно съм паника и все не им вярвам, че е само това…какви са тия колики, това ръмжене, напъване, пищене, плач….наистина си мисля , че е само при мен така…дано минават по бързо. От днес спирам всички капки и бумаги , които и давам и започвам с хомеопатия да видим…моля се да спрат най после и да си видя спокойно детето, почти не се усмихва, все е намръщена и присвита…

Мъжът ми е същият, не може да повярва, че това са колики просто или газове в коремчето. Направо, понякога и мен ме притеснява, като започне да се вайка. Аз гледам да запазвам самообладание, въпреки че и аз едва издържам, но просто се доверявам на това, което ми казват и чакам да мине. Всички сме в едно и също положение явно. Аз онзи ден ревах, че бебето никога не се събужда усмихнато. Винаги се събужда или от болки, или от глад, тоест винаги е с плач и на мен душата ми се свива.

# 759
И при нас Радост се събужда с рев за храна Simple Smile от нула до сто за 5 секунди е положението, ха си посмял да не си подготвен!
Няма какво да се очаква от тях на този етап, те спят и ядат, това им е работата.

Иначе и тя грухти, скимти, проплаква и въобще всякакви абсурдни звуци, които не съм подозирала, че бебетата издават. Като малък т-рекс е Simple Smile

Хедра ни препоръча рехабилитатор. Мога да дам контакт. Трудно ми е да я преценя, дойде вкъщи, направи масаж на Радост, доколко е добра, не знам. Каза да правим по 1 час време на корем, което ми се струва много за 6 седмици бебе

# 760
Joss Stone Ще се радвам, ако може да споделиш.

Иначе и Кая си е като кръстоска между прасе и динозавър. Всякакви звуци издава и тези биберони нямаше да са здрави, ако имаше зъби. Виждат зор и тормоз от нейна страна .

# 761
  • София
Моя пуснете тема в Родени 2025 г.
Тази тема ще бъде заключена след 24 часа.

# 762
Моя пуснете тема в Родени 2025 г.
Тази тема ще бъде заключена след 24 часа.
Сега ще я подготвя. 🤗

Заповядайте линк:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1777458.new#new

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 15:45 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт