Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 30 319
  • 511
  •   1
Отговори
# 210
Видях и аз . Не ми е най любимият сериал , но не е толкова лош . Чакам да видя какво са измислили и се надявам действието да се развива малко по далече от затвора този път .

# 211
На мен Порталът много ми хареса. Той ми е в топ три от любимите  български сериали след Дървото на живота и Дяволското гърло, първия сезон.

# 212
На мен Порталът много ми хареса. Той ми е в топ три от любимите  български сериали след Дървото на живота и Дяволското гърло, първия сезон.
"Дяволското гърло" ми е един от топ сериалите . Първият сезон беше страхотен. . Вторият беше средна работя . " Порталът " съм го гледала също , Хубав сериал които се гледа доста леко и е много приятен.  Велислав Павлов е доста добър актьор . Надявам се отново да го видя в главна роля . Радвам се че го видях и във ретро епизодите на " Вина " .

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 16:26 от Жасмина 94

# 213
  • София
Някой да иска един билет за София Самър Фест за "Клас 90" в четвъртък на 07.08?
Онлайн е и го подарявам.

# 214
  • Галифрей
Отново гледах Гунди: Легенда за любовта (2024)

Перфектен за лятото.

Сега вече като го гледам отново и виждам детайли и неща които преди не ги бях забелязала преди. Символиката от началото до краят. Уникален филм от А до Я, не случайно би всички рекорди. Гледах си го с голямо удовоствие и толкова е емоционално. Любимите ми сцени са много, но най-любимите ми моменти с Лита каква хубава чиста красива любов, въпреки неприятната епоха и как Георги отказаше на Милан и да става агент въпреки,че го стискаха като лимонче. Не се предаде 💙  
Като мине време пак ще си го гледам и няма ми омръзне. Прекрасен филм от всякъде.

PS: Никой не ми е плащал за това. Обичам си го този филм искрено. Срещала съм лично двамата главни актьори, прекрасни земни хора ❤

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 16:15 от Диана Бишоп

# 215
При мен ще има лятно кино във събота и мисля да отида да го гледам .

# 216
в Благоевград: На 21, 22 и 23 август парк „Македония“ ще се превърне в кино под открито небе : 21.08 "Гунди - легенда за любовта",  22,08 "Без крила, 23 "Моралът е доброто".
Прожекциите започват в 20:30 часа.

В първата вечер зрителите ще се докоснат до историята на един от най-обичаните български футболисти Георги Аспарухов - Гунди. Биографичната драма „Гунди – Легенда за любовта“ (2024) на режисьора Димитър Димитров разказва за живота и кариерата на легендата, изигран от Павел Иванов, и за отношенията му с Величка Маркова – Лита, в чиято роля влиза Александра Свиленова. Филмът се превръща в касов рекордьор и е признат за най-гледан български филм след 1989 година.

Втората прожекция ще представи „Без крила“ - биографична спортна драма, режисирана от Ники Илиев. В главната роля е Наум Шопов-младши, който се превъплъщава в параолимпийския шампион Михаил Христов. Сюжетът проследява живота на Михаил Христов от момента на трагичния инцидент, довел до загуба на двете му ръце, през трудностите и вътрешните му борби, до триумфа му като шампион, изобретател на протези и вдъхновяващ лектор.

Финалната вечер е посветена на Кристиан Таков – юрист, преподавател, доктор по право и един от най-светлите умове на съвременна България. Документалният филм „Моралът е доброто“ съчетава интервюта, архивни кадри и лични разкази от колеги, приятели и студенти. Лентата изгражда портрет на човек с непреклонни принципи и силна обществена позиция, оставил дълбока следа в правната и обществената мисъл у нас.

Лятното кино се организира от Община Благоевград.

Входът е свободен!

# 217
Е то в много градове има, но пишеш Благоевград, понеже си оттам вероятно (съдейки по никнейма).
И в Банкя например има лятно кино.

Програмата на „Лятно кино в Банкя: София-Запад Фест 2025“:
• 2 август - "Гунди" (2025)
• 9 август – „Без крила“ (2024)
• 16 август – „Не затваряй очи“ (2025)
• 23 август – „Специалист по всичко“ (1962) и „Бон шанс, инспекторе!“ (1983) – 100 години от рождението на Георги Калоянчев

Предполага се, че за Гунди се прави турне в цялата страна. Аз го имам свален на лаптопа от половин година и още не съм го гледал Grinning

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 01:21 от diziler

# 218
  • Галифрей
Прави да и в големите кина сега  в Лондон го излъчват. Ми гледайте го ще ви хареса.

# 219
Отново гледах Гунди: Легенда за любовта (2024)

Перфектен за лятото.

Сега вече като го гледам отново и виждам детайли и неща които преди не ги бях забелязала преди. Символиката от началото до краят. Уникален филм от А до Я, не случайно би всички рекорди. Гледах си го с голямо удовоствие и толкова е емоционално. Любимите ми сцени са много, но най-любимите ми моменти с Лита каква хубава чиста красива любов, въпреки неприятната епоха и как Георги отказаше на Милан и да става агент въпреки,че го стискаха като лимонче. Не се предаде 💙  
Като мине време пак ще си го гледам и няма ми омръзне. Прекрасен филм от всякъде.

PS: Никой не ми е плащал за това. Обичам си го този филм искрено. Срещала съм лично двамата главни актьори, прекрасни земни хора ❤
Филм който ще остане във времето според мен . Прекрасно пресъздаден филм . Павел и Александра бяха повече от страхотни . Със сигурност ще ходя да го гледам в събота отново. Да има го и аз изтеглен на лаптопа  . Но на кино е съвсем друго . 😉😉 Емоцията на големият екран е съвсем друга . Още си спомням как хората излязоха разплакани от кино салона когато го гледах за първи път . Такова нещо не бях виждала , не само на чужда продукция , а на български филм изобщо. Нареждам го със " Сърцето на машината " за най добри български съвременни филми .

# 220
  • Враца
Някой, засичал ли го е някъде по телевизиите ?

# 221
Все още не . Но до колкото си спомням имаше изказване от Иван и Андрей че най вероятно за 2025 година ще го пуснат и във ефира на Нова ТВ . Дано си изпълнят обещанието. Но мисля че още ще го въртят някъде по летните кина . Така че ако не сте го гледали повечето отидете и го вижте.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 13:03 от Жасмина 94

# 222
  • Галифрей

Онлайн го има в А1, Neterra.tv и още други платформи.

# 223
  • България
Аз не бързам да гледам Гунди, даже бих казала, че нямам интерес. Нито тематиката ми е интересна, нито искам да гледам художествени измислици.

# 224
  • Галифрей
Аз не бързам да гледам Гунди, даже бих казала, че нямам интерес. Нито тематиката ми е интересна, нито искам да гледам художествени измислици.
Никой не ви кара на сила. Не е художествена измислица а е базиран на истински истории лично от самата Величка Маркова. Жената е дала пълното си  съгласие е била консултант по сценарият. Няма никой да знае по-добре от самата нея.  От както тръгна филмът се започнаха да се измислят някакви долни лъжи главно от тролове от фейсбук. Така, че не вярвайте на всичко от интернет. Има  документални филми и книги за животът на Георги Аспарухов, филмът напълно си съвпада с неговият живот.

Общи условия

Активация на акаунт