Лишаване от наследство

• 3 500
  • 87
  •   1
Отговори
# 15
Срещу гледане май може да се развали, ако докажеш, че дареният не полага грижи и не осигурява издръжка. И може би и покупко-продажба можеш да оспориш, ако е под данъчната оценка, пазарната цена е ясно, че е далеч по-висока. 5 имота с фиктивна продажба, не само облагодетелствания ще получи много имоти, но и продавачът ще трябва да плати данъци, т.е ще се набута. Мисля, че има значение и кой е наследодателят. Едно е това да е родител, друго е да са баба/ дядо/ чичо, братовчед... Питай адвокат при кое наследство има запазена част и при кое няма.

# 16
  • София
5 апартамента са 5 сделки с бая занимавка и бая данъци и такси. Аз лично не мога да го повярвам, докато не го видя черно на бяло.

Иначе, ако се филмираш и сериал може да си разиграеш.

# 17
  • София
Наследодателя е пряк роднина-баща ,има пари в излишък и въобще не му дреме колко данъци и такси ще плати . Ама въобще

# 18
  • Далечният изток
Издръжка и гледане НЕ е дарение.

Продажба под данъчна оценка може. Няма никакъв проблем. Нотариалните такси и данък придобиване се изчисляват върху по-високата сума.

Продавачът ще плаща данък печалба, само ако между придобиването на имотите и продажбата им са минали по-малко от 5 години. И то, ако има печалба все пак, тоест ако ги е продал по-скъпо отколкото ги е купил.

Приключвам с безплатните консултации, и без това е събота Simple Smile

# 19
Значи вариант за гледане и издръжка би бил оспорим, поне в частта издръжка.
А защо бащата ще иска да лиши единия син за сметка на другия? Да подкрепи този в нужда, ясно, ама чак всичко да остави само на единия като избегне запазената част на другия е доста странно, след като не говорим за един имот, а за 5.
А този наследодателя няма ли си и съпруга, защото май и тя е наследник със запазена част дори и да не е съсобственик?

# 20
  • София
А защо бащата ще иска да лиши единия син за сметка на другия? Да подкрепи този в нужда, ясно, ама чак всичко да остави само на единия като избегне запазената част на другия е доста странно, след като не говорим за един имот, а за 5.
А този наследодателя няма ли си и съпруга, защото май и тя е наследник със запазена част дори и да не е съсобственик?
Имотите са даже повече ,но не е тема на обсъждане защо единия за сметка на другия . Има си лични причини за тези неща

# 21
  • София
Представи си наркоман, хазартоман, пройдоха. То все едно да си изхвърли парите през прозореца.
Вече другите варианти няма какво да ги обсъждаме, те са селска класика – дете от първи брак, нелюбимо дете и прочее. Но човекът е здрав и прав, може и по много други начини да не остави нищо на никого. Не е длъжен.

# 22
  • София
Бащата може да му продаде и на ниска цена (много под данъчната оценка, защото законът не забранява да продаваш на загуба), не е задължително да в по пазарна.
Издръжка и дарение могат да се оспорват, но и трудно се доказва, пък и човекът трябва да е починал, а той още е жив и здрав, та не се знае кой и кога.
Може до смъртта му да не е останало наследство.
Всеки може приживе да прави каквото иска със собствеността си.

# 23
Ощетеният наследник винаги може да води дело за симулативна продажба и че сумата не е платена. Но какво ще стане е божа работа. Все пак продавачът може и за по 100 лв да продаде всеки имот, стига да плати данъците и таксите върху данъчната оценка.
Иначе продавачът може да си продаде имотите и на трети лица и да дари сумата на единия си син. Тогава вече няма какво да се съдите.

# 24
Аз мисля, че е неморално да се оспорва решението на родителите. Никой не е длъжен да осигури наследство. Това е тяхно и вие нямате право да се ядосвате и да протестирате. Завистта разболява.

# 25
Не е въпрос на завист. Не е длъжен да остави по равно, но поне запазената част на единия да не дава на другия, че залага едно отчуждение и вражда между двамата братя и техните наследници в бъдеще, а това е много кофти наследство. За мен това говори и за отношение любим-нелюбим син. Само да не остави всичко на любимия приживе и да опре после до нелюбимия да го гледа.
Майката/ майките на тези синове не са ли също наследници?

# 26
  • София
Не е въпрос на завист. Не е длъжен да остави по равно, но поне запазената част на единия да не дава на другия, че залага едно отчуждение и вражда между двамата братя и техните наследници в бъдеще, а това е много кофти наследство. За мен това говори и за отношение любим-нелюбим син. Само да не остави всичко на любимия приживе и да опре после до нелюбимия да го гледа.
Майката/ майките на тези синове не са ли също наследници?
Нелюбимия няма да го гледа даже и на снимка. Нелюбимия не е нито наркоман ,нито е играл хазарт някога,даже и не пуши. Нито е алкохолик. Просто не е любим. Майките са мъртви отдавна

# 27
  • София

Нелюбимия няма да го гледа даже и на снимка. Нелюбимия не е нито наркоман ,нито е играл хазарт някога,даже и не пуши. Нито е алкохолик. Просто не е любим. Майките са мъртви отдавна
Щом сте от две майки е класиката с омраза към майката и в резултат нелюбим син. Можеш да поделиш с него наследството, ако доживеете да го получите. Или пък не. Зависи от твоите възгледи и морал. Виждала съм облагодетелстваното дете да разделя полученото с другото, защото го намира правилно и враждата на баща и дете не се е пренесла върху другото дете.

# 28
  • Далечният изток
Той е детето, което няма да получи нищо.

# 29
  • София

Щом сте от две майки е класиката с омраза към майката и в резултат нелюбим син. Можеш да поделиш с него наследството, ако доживеете да го получите. Или пък не. Зависи от твоите възгледи и морал. Виждала съм облагодетелстваното дете да разделя полученото с другото, защото го намира правилно и враждата на баща и дете не се е пренесла върху другото дете.
Аз не съм облагодетелствания в случая

Общи условия

Активация на акаунт