Термин Декември 2025 👶

• 40 323
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Мен ме е обзела паниката, че от 2 дни нямам никакви симптоми, само леко ме наболява корема. Знам, че може да е и нормално, но много съм се притеснила. Утре съм на преглед, за първи път при този лекар, който избрах да ми води ЖК. Дано е адекватен и да види, ако има проблем.

# 196
Мен ме е обзела паниката, че от 2 дни нямам никакви симптоми, само леко ме наболява корема. Знам, че може да е и нормално, но много съм се притеснила. Утре съм на преглед, за първи път при този лекар, който избрах да ми води ЖК. Дано е адекватен и да види, ако има проблем.

Стискам палци и да пишеш след това!
Нямам търпение да е средста на юни, да ни е минала на всички феталната, да сме се поуспокоили вече. То ще е напрежение до края може би, но поне малко.

# 197
Здравейте и от мен,аз бях на втори преглед в момента съм в 9+2 гс ,обаче се разболях жестоко като парцал съм,единствено лукчета,чай и топло мляко пия за гърло..
Имам и температура, която овладяват с оцет но ме боли и цялото тяло,от днес обаче имам лошо предчувствие, дано да греша..
Имам настрочена фетална морфология на 10ти Юни в Щерев ,сега когато съм болна не усещам симптоми  освен болки в кръста и разтягане на матката..

При кой лекар си се записала в Щерев? И аз съм там на фетална морфология на 5-ти юни.

При Калев,Чавеева няма да пуска скоро график,а при него съм ходила също и е страхотен.

# 198
Добро утро .
От вчера вечерта съм с кафяво зацапване и днес пратих снимка по мейл на доктора (така ме хвана срам хахахха).
Обади се и каза да лежа да си пия Дуфастона ,ако стане кръв  или не е минало до утре ще ходя на преглед ,но за сега не мисли че има нужда от преглед .
Вчера вдигнах синът ми да го кача по стъпала към детската ,а той тежи и се чудя дали си навредих ,днес пак го закарах до яслата ,но въпреки истерията се наложи сам да се качи.
Миналата седмица му обяснявам че ще навредим на бебето и той (на две години и половина е ) ми пипа корема и казва "Вече няма бебе мамо" ,сладура малък .
Стискайте ми палци Heart
Желая спокойствие и на вас Heart

# 199
Ние бяхме на преглед, записахме се на ЖК, всичко е наред. Чухме отново пулса на малкия Blue Heart
За щастие нямаме проблеми от сорта на кървене и такива, но МЖ изобщо не се пази. За нея да вдига "максимум 2-3 килограма" е някакъв майтап и си мисли, че може да вдига досегашните по 5-10 кг без никакъв проблем. Вече е 11 г.с. и само се надявам да се задържи бебето с нейния начин на живот.

# 200
И аз не се пазя изобщо Sad Просто забравям... дъщеря ми е 16 кг и на няколко пъти я вдигах, имам болки от време на време. Освен това тя носи разни вирусчета от детската градина и аз като се грижа за нея ги прихващам, но не мога да се изолирам, тя също има нужда от мен, защото си е мъничка... дано всичко да е наред с всички.

# 201
Мина ми прегледът днес. 10 г.с., всичко изглежда нормално. Регистрирах се за ЖК, пуснаха ми изследвания. Поуспокоих се и след 10 дни чакам с нетърпение феталната. Така се бях стреснала, че нямам симптоми, оказа се, че не е проблем. А и както изпих една чаша вода на гладно и гаденето ми се завърна Grinning

# 202
Момичета , прилагам снимка от ФМ днес (12г.с.)и VISION тест(11г,с.) ,на ФМ няма нищо притеснително(за Даун) , но днес ми го отчете 1:491, като в коментар е написал ,, Повишен риск от синдром на Даун “.
Измери нахална транслуценция 2,89мм, което каза че е на границата и го притеснява, това било единственото притеснително, доста ме напрегна, та може ли мнение ?

# 203
МисКрис, на Вижън теста няма ли някъде заключение? Струва ми се, че това са само резултатите относно точността на изследването. Не съм правила при тях, но в cell genetics имаш допълнително positive/negative отнисно конкретната мутация.
Това от ФМ ми изглежда просто статистика.
Според мен, ако Вижън теста е отрицателен, то трябва да си по-спокойна. Измерванията с апаратура все пак дават отклонение, плюс че е казал, че е на границата, а не че е сигурен. Хората имаме различни структури на лицето.

the_true_flower, пази се максимално. Избягвай да вдигаш детето колкото можеш, пък нищо няма да му стане ако нещата не стават винаги по неговият начин.
Аз почти изобщо не вдигам детето ми. Той е към 13кг. Даже сам се качва в стола в колата. Пък ако се тръшне, просто сядам на земята и го гушкам и разсейвам.

# 204

Ако е това?

# 205
Да, това са резултатите. Няма открити аномалии и имаш хубав процент фракция, което е важно за точността на изследването.
Честито момче! Голям купон са!

# 206
Michelle0089 Благодаря ти за бързото включване , както и успокоението , което ми вдъхна! Иии да купон ще е 😁❤

# 207
Michelle0089 Благодаря ще се пазя повече , дано и този път всичко е наред Sad Sad

# 208
МисКрис, на моя БХ също Даун беше 1:400 (възраст 32 години), но транснухалната беше малка, 1 и нещо. Правихме пренатален тест в CellGenetics и всичко беше наред. Детето се роди абсолютно здраво. Ти също имаш пренатален и там щом пише, че няма Даун, значи няма Даун.
Сега нали правихме пренатален и на жена ми, и следящия каза изобщо да не прави БХ (това е с процентите от типа 1:400 за Даун), а само феталната морфология.
Това БХ е много излишно и стресира бъдещите майки.

# 209
Честито, МисКрис! Всичко изглежда супер на теста!
И аз утре ще си правя пренаталния в cell genetics и се надявам всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт