Термин Декември 2025 👶

• 40 386
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
здравейте, на някоя от вас да са й открили нисък витамин д ?
Вчера си правих изследвания и резултатите ми излязоха 3 пъти под ниската граница. Лекарката каза, че това повишава риска от гестационен диабет и ми изписа 10000 мг витамин Д. Все пак доста се притесних 😕

# 346
Моя не е толкова нисък, на долна граница е и ми изписаха витамин Д. Не се притеснявайте, малко хора имат навика да го следят и суплементират, от витамин Д се нуждаят всички. Бързо ще го наваксате.

# 347
здравейте, на някоя от вас да са й открили нисък витамин д ?
Моят беше нисък, но никой нищо не ми е изписвал. Аз на своя глава си взех Вигантол и си го оправих, и го следих на 2 месеца как върви. Същото с б12, желязото, хемоглобина и фолиевата киселина.

# 348
На мен днес ми излезе изненада с хемоглобина. За един месец доста е паднал, сега вече се води малко под долната граница. Сигурно е заради това, че не мога да ям месо. Ама явно ще трябва да се насилвам. 🙄

# 349
На мен днес ми излезе изненада с хемоглобина. За един месец доста е паднал, сега вече се води малко под долната граница. Сигурно е заради това, че не мога да ям месо. Ама явно ще трябва да се насилвам. 🙄
Не трябва да се насилваш. На повечето бременни им пада хемоглобинът и то доста под долна граница. Яденето на месо няма нищо общо. Аз съм вегетарианка от 15 години и моят хемоглобин беше паднал по-малко от хемоглобина на много момичета, ядящи месо.
Моя приятелка, която е фармацевт (и яде месо), пиеше билкова кръв докато беше бременна преди 2 години, заради нисък хемоглобин. В по-тежки случаи с наистина много нисък хемоглобин тя каза, че се изписва Сорбифер. Аз си харесах един по-вкусен препарат с желязо и си пиех него (Саностол), докато бях бременна миналата година. На жена ми сега давам спрей на BetterYou с желязо за бременни, че тя нито хапчета може да пие, нито сиропи, нито нищо, много е трудна, а спрейчето има вкус на нар, пръскаш си го в устата и то се абсорбира през лигавицата.

# 350
Мами, имам въпрос – при биохимичен скрининг в 14-та седмица могат ли да кажат пола на бебето със 100% сигурност? Или е рано за такова твърдение?

# 351
Мами, имам въпрос – при биохимичен скрининг в 14-та седмица могат ли да кажат пола на бебето със 100% сигурност? Или е рано за такова твърдение?
Могат да,стига бебето да застане в удобна позиция за оглеждане.

# 352

По правило не можели. Но принципно ако е удачно позиционирано бебето може да се види. Има случаи и в 10та седмица да се види на видеозон.

# 353
При мен в 12 седмица при феталната морфология бяха доста категорични за пола, който съвпадна и с пренаталния тест.

# 354
Аз имам снимка в 13г.с. на синът ми ,дупе и малко му мъжество Simple Smile

# 355
Ъпдейтвам, че говорих с моята лекарка и каза, че изборът си е мой. Мога да отида и 20 и 21 и не би трябвало да има проблем. Така че си прецени, ако ти е удобно като час и можеш да отидеш супер, пък ако има нещо толкова, което не може да се види ще ти каже Калев пак да дойдеш
Здравейте, мами, записвам се и аз в темата за декември понеже термина ми е за 27 ноември, но може да влезе и в декември.

Аз също съм се записала за фетална при Калев в 20 седмица и 3 дни, дали ще бъде добро време? Като се има предвид, че дават да се прави 19-23 не би трябвало да е проблем.

# 356

Обясних ви, че при БХС определяне на пола не е възможно - бъркате БХС с фетална морфология, а това са напълно различни неща.

# 357

Обясних ви, че при БХС определяне на пола не е възможно - бъркате БХС с фетална морфология, а това са напълно различни неща.

На този юзър не бяхте обяснила. Wink

Ранния биохимичен скрининг навсякъде се извършва заедно с ранна фетална морфология, на която могат да ви кажат пола със 75-80% сигурност.

# 358
Момичета, така и така сме тръгнали да говорим за пол. Според вас на проследяващ преглед при АГ в 16г.с ще може ли да се види полът на бебето?

# 359
Момичета, така и така сме тръгнали да говорим за пол. Според вас на проследяващ преглед при АГ в 16г.с ще може ли да се види полът на бебето?
Ако е в подходяща поза би трябвало да го види. На мен ми казаха пола на първата ФМ в 12 г.с.. Сега, не е на 100 % сигурно още, но докторката каза, че на 90% ще е момче.

Общи условия

Активация на акаунт