Термин Декември 2025 👶

• 40 291
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
А колко ви бяха шийките?
Моята в 15гс беше 29мм и обсъждаме серклаж или песар, обаче още нямам чиста микробиология и не са ме приели в болница. Другата седмица съм на преглед и се надявам да не е мръднала шийката.
За сега съм само с прогестерон, магнезий и но-шпа.

Незнам не са ми казали, казаха ми.че е препоръчително да се направи
В момента съм на Дофастон,Магнерот.и Утрогестан-нагинално но ми е притеснено

# 421
Моята е 25 мм поради предходни манипулации. Предната бременност АГ реши да “опита” да изкараме без серклаж и беше грешка да му се водя по акъла.

# 422
Моята е 25 мм поради предходни манипулации. Предната бременност АГ реши да “опита” да изкараме без серклаж и беше грешка да му се водя по акъла.

# 423
Здравейте момичета, с какво се мажете  аз се мажа с олиото на мустела,но коремчето почва да ме сърби бая ,при първата бременност се мажех с други олиа, но сега това,май не е много подходящо.
Имам рожден ден и ви черпя макар и виртуално, с каквото обичате да хапвате в този период! 🎉

# 424
Здравейте момичета, с какво се мажете  аз се мажа с олиото на мустела,но коремчето почва да ме сърби бая ,при първата бременност се мажех с други олиа, но сега това,май не е много подходящо.
Имам рожден ден и ви черпя макар и виртуално, с каквото обичате да хапвате в този период! 🎉

Честита да си! С пожелание за най-вече здраве. 🍀
Аз се мажа с Palmers, много ни харесва аромата и на допир.

Въпрос: избрали ли сте вече при кого и къде ще раждате? Аз съм в голяма чуденка. Следя се по ЗК и на частно, но след четене, май няма да избера нито единия за раждане при него, по -скоро заради болниците, в които работят и съм много объркана, тъй като скоро влизам в 5 месец и е хубаво може би вече да се запиша да ме следи, този при който ще раждам.

# 425
Честит рожден ден, Valen! Бъди много спокойна, здрава и щастлива.

Аз се мажа с Липобаза. Предната бременност нямах нито една стрия и си мисля, че ми е помогнал. За това и сега съм с него. Тогава направих много силна алергична реакция към естествени масла (лекувах повече от месец и стигнах до кортикостероиди), та бих ви посъветвала каквото и да ползвате да е медицинска козметика, аптекарско, дето е минало тестове при бременни.

Аз се следя при този, при който ще раждам от самото начало. Според мен е важно да е наясно със случаят ми от-до, защото така ще му е по-лесно да взима преценки при критични ситуации.

# 426
Благодаря Ви!
Аз също се следя от самото начало при моя Аг ,който следи първата ми бременност и раждах при него,сега ще е същото следя се и ще раждам при Певтичев в Щерев,просто на друг АГ нямам доверие на този етап,с при него видях ,че и в критични ситуации винаги е спокоен, изслушва какво искам аз и взимаме заедно решения,никога не е поставил неговото мнение над моето,макар че е лекар .

# 427

Честит рожден ден жива и здрава бъди пожелавам ти успешна бременност и само хубави моменти със любимите хора

# 428
Ние ще сме при доктора от първото бебе, доволни сме Grinning

# 429
Здравейте! Първа бременност ми е, предна плацента, 18 седмица. От няколко дни усещам едно странно усещане като почукване на едно и също място, не е гъделичкане, както повечето описвате. Дали е възможно да е бебето? Докторката ми каза, че ще усетя вероятно към 20 седмица. Ако не е бебето, трябва да е някое миниатюрно мускулче. Защото пък и на едно и също място.. не знам. Интересно ми е, споделете мнения Simple Smile

# 430
Здравейте, може ли някоя от вас да ми каже какви изследвания си правихте за тромбофилия ?
Явно ще трябва да си ги пусна на своя воля. Бях при моя АГ, но той беше в дълъг отпуск и се наложи да отида и при друг за преглед. Питах и двамата, казват ми едно и също : няма нужда, нямала съм симптоми, да не търся проблеми.
На мен въпреки всичко ми е притеснено като чета колко проблеми може да създаде това.
Моля, кажете ми какво точно сте пускали, в някаква комбинация с други изследвания ли е ?

Благодаря Simple Smile

# 431
Здравейте, може ли някоя от вас да ми каже какви изследвания си правихте за тромбофилия ?
Явно ще трябва да си ги пусна на своя воля. Бях при моя АГ, но той беше в дълъг отпуск и се наложи да отида и при друг за преглед. Питах и двамата, казват ми едно и също : няма нужда, нямала съм симптоми, да не търся проблеми.
На мен въпреки всичко ми е притеснено като чета колко проблеми може да създаде това.
Моля, кажете ми какво точно сте пускали, в някаква комбинация с други изследвания ли е ?

Благодаря Simple Smile

Ако е само профилактично, на първо време може да пуснеш основния пакет за вродени тромбофилии в Геника. Панелът включва: Фактор V Leiden (R506Q), Протромбин (20210G>А), PAI (4G/5G), MTHFR (677C>T).
Ако евентуално излезе мутация по някой показател, може да се консултираш с хематолог и да ти каже допълнителни фактори, които да пуснеш. Отделно в БХС ако рискът ти от прееклампсия е нисък, това е добре. Коагулацията на кръвта също трябва да се следи регулярно : Фибриноген, APTT, D dimers и Анти Ха при наличие на мутация.

# 432
Според мен ако е на едно и също място е вероятно да са газове. Двете усещания много си приличат в тези седмици.
Ако плацентата ти е все още ниска, може разбира се и да е бебето. Обаче е вярно, че с предна се усеща доста по-късно, защото си е бариера между матката и коремната стена/мускулатура.
Аз сега съм със задна и вече ги усещам осезаемо - 17г.с. Предната бременност бях с предна и усетих към 21г.с. За протокола - слаба съм и нямам много коремни мазнини, казват че и това е определящо.

Здравейте! Първа бременност ми е, предна плацента, 18 седмица. От няколко дни усещам едно странно усещане като почукване на едно и също място, не е гъделичкане, както повечето описвате. Дали е възможно да е бебето? Докторката ми каза, че ще усетя вероятно към 20 седмица. Ако не е бебето, трябва да е някое миниатюрно мускулче. Защото пък и на едно и също място.. не знам. Интересно ми е, споделете мнения Simple Smile

# 433
Момичета как сте?
Аз съм в 16+1 и се чувствам ужасно на тази жега,изморена съм ,боли ме главата седя си вкъщи днес си взех за първи път болничен.
С килограмите също как вървите ?

# 434
И на мен ми е жега. По-изморена съм. Аз мисля да поработя малко обаче, понеже мога от вкъщи, а в тази жега така или иначе няма какво да правя денем. Ама ако не ми се получи пак ще си взема болничен. 😀

Общи условия

Активация на акаунт