Термин Декември 2025 👶

• 40 323
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Кой ви насочи към тези изследвания? Аз съм в 16 седмица, следя се при двама и никой не е казал да ги правя.
Иначе за тромбофилии имам от преди бременността.

# 406
Аз съм с PAI 4/4 ,с предната бременост бях на фракси в момента съм в 16 г.с. и заради това че бях в чужбина никой не искаше да ми изпише нищо ,на своя глава пусках Д-димер и още няколко и се консултирах с Хематолог онлайн .
Сега очаквам вече да пусна пак и да говорим за терапия евентуално или само следене на кръвта .
Според хематолога съм за Фраксипарин ,но след новите кръвни показатели ще говорим за терапия пак .

Кой ви насочи към тези изследвания? Аз съм в 16 седмица, следя се при двама и никой не е казал да ги правя.

# 407
Как сте със симптомите, момичета?
Не знам какво ми стана днес в 16та седмица съм и си бях добре, днес ми е мега зле гади ми се, лошо ми е. А последните седмици си хапвам всичко, не съм повръщала и се чувствах прекрасно.

# 408
Точно заради тромбофилии аз нямам, първа бременност ми е, но поради някои симптоми се наплаших и попитах АГ-то дали имам нужда. Но ми каза да пусна тези за коагулация и тях ще следим.

# 409
А какви симптоми имате?
Другата седмица съм на лекар, ще попитам и аз.

# 410
Здравейте отново,  излязоха ми резултати от пренаталния тест. Ще си имаме здраво бебенце ❤️ Момиченце 💕💕💕

# 411
Здравейте, мами! Открих наскоро темата и благодаря на всички ви за споделените мнения и съвети!
Искам да опитам имате ли изследвания за тромбофилия - ако да, АГ ли ги изписва? Днес пуснах коагулация и д димера от стойности 0.32-1.29 ми е 1.52 страшно се притесних и чакам отговор от АГ.

АГ специалистът не назначава изследвания за тромбофлебия, освен ако няма ясно изразени симптоми или наличие на генетична предразположеност. Такива тестове не се правят рутинно, а само при конкретни индикации.

# 412
За мен лично изследванията за тромбофилия трябва да станат задължителни за всяка жена, която планира бременност. Вече почти всеки втори носи някакви мутации. Аз много си изпатих и загубих първата си бременност в 3-ти месец поради неоткрита тромбофилия и то от нискорискова хомозиготна мутация по PAI. Лошото е, че при някои жени тромбози, прееклампсии и  други подобни се проявяват в края на бременността или след раждането, не е задължително да има симптоми по-рано. Който няма възможност за генетичния тест, тъй като е сравнително скъп (около 500 лв в зависимост кои фактори изследваш), е хубаво поне кръвното да се следи редовно, както и коагулацията на кръвта да се проследява минимум на всеки триместър. И задължително в БХС да присъства изчислен риск от прееклампсия, защото някои лекари го скипват незнайно поради какви причини. Имам чувството, че повечето като видят млада, здрава жена, си казват, че всичко ще е наред по дефолт и неглижират много изследвания. В никакъв случай не го пиша, за да всявам страх и негативизъм, но хванати навреме, тези проблеми се коригират много лесно с профилактична доза фраксипарин или акард в зависимост от състоянието и не е никаква драма. Естествено, трябва да се приемат само при нужда, защото без нужда може да се предизвика кървене.

# 413
Момичета, аз пак да питам. Има ли някоя в 16-17 седмица с болки ниско в корема, вляво,вдясно, понякога по цял ден? Болките са тъпи и много леки, не ми ават от но-шпа. Писала съм на АГ и другата седмица съм и на контролен, но много взех да се притеснявам. Други неразположения нямам.

# 414
За мен лично изследванията за тромбофилия трябва да станат задължителни за всяка жена, която планира бременност. Вече почти всеки втори носи някакви мутации. Аз много си изпатих и загубих първата си бременност в 3-ти месец поради неоткрита тромбофилия и то от нискорискова хомозиготна мутация по PAI. Лошото е, че при някои жени тромбози, прееклампсии и  други подобни се проявяват в края на бременността или след раждането, не е задължително да има симптоми по-рано. Който няма възможност за генетичния тест, тъй като е сравнително скъп (около 500 лв в зависимост кои фактори изследваш), е хубаво поне кръвното да се следи редовно, както и коагулацията на кръвта да се проследява минимум на всеки триместър. И задължително в БХС да присъства изчислен риск от прееклампсия, защото някои лекари го скипват незнайно поради какви причини. Имам чувството, че повечето като видят млада, здрава жена, си казват, че всичко ще е наред по дефолт и неглижират много изследвания. В никакъв случай не го пиша, за да всявам страх и негативизъм, но хванати навреме, тези проблеми се коригират много лесно с профилактична доза фраксипарин или акард в зависимост от състоянието и не е никаква драма. Естествено, трябва да се приемат само при нужда, защото без нужда може да се предизвика кървене.

Абсолютно подкрепям. Изследването за тромбофилия беше част от първите задължителни изследвания, които репродуктивния ми изиска. Имам позната, която има няколко загуби, преди да и открият тромбофилия. Не е изследване, което трябва да се пренебрегва.

# 415
Момичета, аз пак да питам. Има ли някоя в 16-17 седмица с болки ниско в корема, вляво,вдясно, понякога по цял ден? Болките са тъпи и много леки, не ми ават от но-шпа. Писала съм на АГ и другата седмица съм и на контролен, но много взех да се притеснявам. Други неразположения нямам.
Писах по-горе на какво обикновено се дължат болките, които са в ляво и дясно, сменяйки позицията си. Разбира се, най-добре е и лекар да потвърди, че няма нещо физиологично.
Аз имах такива до преди няколко седмици, вече само ме прерязват ако кихна, стана рязко и тн.
При мен лично Алеракт много помогна за тях. Може би заради магнезият. Според мен но-шпа без магнезий не върши работа.

# 416
Здравей те  мами искам да ви попитам някойя от вас дали има скасена шийка и дали и предстои серклаж?
Имах постояни тъпи болки в вдясно постепенно се увеличиха получих  кървене последва болница лежах 5 дена за задържане,отидох на БХС.и ми откриха скасена шийка и ми препорачаха серклаж ,някойя от вас да е във подомна ситуация?
Ще се радвам да споделите в 14 г с. БЛАГОДАРЯ ВИ!

# 417
Здравей те  мами искам да ви попитам някойя от вас дали има скасена шийка и дали и предстои серклаж?
Имах постояни тъпи болки в вдясно постепенно се увеличиха получих  кървене последва болница лежах 5 дена за задържане,отидох на БХС.и ми откриха скасена шийка и ми препорачаха серклаж ,някойя от вас да е във подомна ситуация?
Ще се радвам да споделите в 14 г с. БЛАГОДАРЯ ВИ!
Аз съм с пресен серклаж от миналата седмица. Няма нищо страшно в процедурата, като се направи навреме. Предната бременност също беше със серклаж.

# 418
А колко ви бяха шийките?
Моята в 15гс беше 29мм и обсъждаме серклаж или песар, обаче още нямам чиста микробиология и не са ме приели в болница. Другата седмица съм на преглед и се надявам да не е мръднала шийката.
За сега съм само с прогестерон, магнезий и но-шпа.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 21:33 от Michelle009

# 419
При мен е 3,5. Сякаш е добре да е 4,5 по-скоро, но ми казаха, че засега е ок.

Общи условия

Активация на акаунт