Термин Декември 2025 👶

• 31 279
  • 700
  •   1
Отговори
# 660
Определено е спряла . От както се премести кореспонденцията във вайбър тук се е писало 2 -3 пъти . Как да не е спряла ?!  Тъпо е , на мен например ми е приятно да бъда анонимна във форума.  Не ми било удобно да обсъждам иначе с непознати за първите ми капки коластра или за вагиналните ми течения . Но вие си знаете!
Изобщо не се споделя това във групата,пишат се същите неща,които и тук,с тази разлика ,че сме над 30 жени там и кореспонденцията е много по-лесна във вайбър ,отколкото тук.

# 661
Кошара ще ползваме от тези сгъваемите, защото са от плат. Купихме допълнително хубав матрак. Когато баткото е спал в дървена кошара винаги е било приключение - рев, блъскане посред нощ и тн. Първо имахме и next to me, но я израстна края на 3 - началото на 4 месец.

Столчета още се чудим какво да вземем. Иска ми се да са от типа 0+ до 4-5г. Спрямо опита ми, няма смисъл от кошници.

Колички не съм гледала. Като цяло почти нищо не съм гледала. Сега съм 25гс и си представям да започнем пазаруването поне 32гс. Вече всичко може да се купи с няколко клика на телефона и да дойде до ден-два. Не ми се трупат вещи от сега.

Относно групата във вайбър - всеки сам си преценява кога и къде да пише.

# 662
Ние сме взели само количка, на Stokke. Взела съм и някои неща за болничния престой, които са за мен, а не за бебето.

В момента съм на вълна да хвърлям и подарявам неща, които не ми трябват. Искам да освободя място и тогава да направим другите по-големи покупки.

# 663
Определено е спряла . От както се премести кореспонденцията във вайбър тук се е писало 2 -3 пъти . Как да не е спряла ?!  Тъпо е , на мен например ми е приятно да бъда анонимна във форума.  Не ми било удобно да обсъждам иначе с непознати за първите ми капки коластра или за вагиналните ми течения . Но вие си знаете!

Абсолютно по същия начин мисля. Не ми се обяснява коя съм и що съм. Темата тук ми беше супер полезна за хора, с които по едно и също време минаваме през същите неща и се споделя опит.
Първа бременност ми е и ми беше много подкрепящо да чета с кой какво се случва. Като пишех нещо момичетата ми отговаряха и си сверявах часовника. Също така би ми било полезно да гледам тепърва за покупки и някакви неща, защото нямам идея, но явно всичко е във вайбър, а не ми се влиза там…жалко.

# 664
Влезте я групата за Ноември, там момичетата пишат често, много са подкрепящи и вървят малко преди нас.

# 665
На мен пък ми е втора бременност и групата от Вайбър на първото ми детенце вече на 3 години си пишем и до ден днешен, разменяме си подаръци за Коледа,за рожденни дни и сме си супер полезни. В крайна сметка всеки може да си пише където иска, но няма място за сърдене. На мен лично ми е удобно там да получа по-бързо съвет и отговор отколкото тук.

Място има за всички.

По отношение на покупки имаме количка от баткото и всичко по-голямо. Дървено next to me roba.
Единствено ще си взема нова помпа - momcozy m5 hands free

# 666
Харесала съм си подобна помпа. Чудих се дали има смисъл да я поръчвам директно, или първо да си взема някаква ръчна? Не ми се иска да давам 300 лв за помпа, за да се окаже, че няма да имам кърма и не мога да я ползвам. 😀

# 667
Здравейте.Обръщам се към всички със скъсени шийки на матката.Колко процента ви беше скъсена?И правиха ли ви серклаж?Боли ли?Днес бях на преглед и съм с 40% скъсяване и в петък ще ми правят серклаж и ми е притеснено

# 668
Здравейте, аз малко се поизгубих, но се наложи да вляза в болница за няколко дни, защото имах контракции и трябваше да се овладеят с вливки. Иначе се чувствам добре и бебето също. Минах прегледи, изследвания и сега чакам последната фетална морфология в началото на октомври.
Вече започнах да купувам разни неща, основно като видя, че има промоция. И сортирах и изхвърлих част от нещата, които няма да ползваме от каката.
Следващите месеци ще трябва да си почивам повече и да работя от вкъщи и се надявам да имам повече време за подготовка за бебето.
Относно групата, аз пиша и в ноемврийската от време на време, защото терминът ми е съвсем в началото на декември, но във Вайбър не съм много активна.

# 669
Въпреки че моята шийка се скъси за 7 дни с 4 мм и стана 25 мм ,моята докторка все още не предприема мерки .
Ако задържа до 18.09 за преглед ,защото и прегледа ми е далеч вече очаквам всичко .
Серклаж не са ми слагали вече е и късно ,мисля при мен поне .Всичко ще е наред Heart
Здравейте.Обръщам се към всички със скъсени шийки на матката.Колко процента ви беше скъсена?И правиха ли ви серклаж?Боли ли?Днес бях на преглед и съм с 40% скъсяване и в петък ще ми правят серклаж и ми е притеснено

# 670
S.e.v.i , на колко милиметра отговаря това 40%?
Предната бременност ми сложиха песар на 15мм. Сега ми сложиха отново, но превантивен, заради историята ми + близнаците. Обикновено се предприемат мерки като падне под 25мм и термина е далече. Серклажа се прави под упойка. Няма от какво да се притесняваш. После ще те следят по-изкъсо за инфекции.

JamJam, след вливките каква терапия ти назначиха за вкъщи? При мен опитаха с магнезий първо, но изобщо не ми действа, та минах на нифедипин.

# 671
В коя седмица сте?
Самата процедура не е страшна, юни ми сложиха с краткотрайна анестезия.
1-2 дни имах капки кръв и това беше. Повече пазене след това, разбира се.

# 672
Само на мен ли ми е много трудно да следя чат групите във Вайбър 😅. Аз идвам от групата на ноември понеже термина ми е на границата и следя двете теми. Но в Вайбър не мога да проследя, кой за какво говори и да наваксам със съобщенията. За това се отказах да се включам и там.

# 673
S.e.v.i , на колко милиметра отговаря това 40%?
Предната бременност ми сложиха песар на 15мм. Сега ми сложиха отново, но превантивен, заради историята ми + близнаците. Обикновено се предприемат мерки като падне под 25мм и термина е далече. Серклажа се прави под упойка. Няма от какво да се притесняваш. После ще те следят по-изкъсо за инфекции.

JamJam, след вливките каква терапия ти назначиха за вкъщи? При мен опитаха с магнезий първо, но изобщо не ми действа, та минах на нифедипин.
И аз съм на нифедипин. Имах ефект още от вливката кормагнезин, но просто нямам как да съм нон стоп в болница и за това го смениха с таблетките. Честно казано от нифедипина не се чувствам добре, боли ме главата, замяна съм, кръвното ми пада но ми казаха, че мога да варират в дозата и ако усетя, че имам странични реакции да намаляват на половин таблетка.

# 674
И ние почнахме да правим списъци вече, в 24 г.с. съм, толкова съм объркана от този огромен избор, че не смогвам да изчета всичко. Има една полезна тема Подготовка за малкия човек, от там горе долу се информирам:колички, ванички, помпи, то само да си посрещнеш детето в къщи след родилното си е цяла наука Satisfied

https://www.bg-mamma.com/?topic=1767876

Общи условия

Активация на акаунт