Термин Декември 2025 👶

• 31 132
  • 700
  •   1
Отговори
# 690
Почти не усетих времето от положителния тест до сега, та си мисля че и остатъка ще мине неусетно.
Да ти кажа, следващата една година минава неусетно. Все едно вчера бях бременна, и днес малката е на 10 месеца Grinning

# 691
Определено. Моят човек е вече на 2 години, а още ми е много прясно как се мъча да го кърмя в болницата + всички мисли, които ми бяха в главата Joy сякаш беше бебе преди месец-два.
Наистина с деца животът е на съвсем други обороти.

# 692
Хей, малко по различен въпрос.
Някоя от вас, спирала ли си е кърмата с медикаменти, кога ги е приела и имали ли е странични ефекти ? Simple Smile

# 693
Наложи ми се преди години да направя аборт по мед.причини и ми дадоха май 2 хапчета, които изпих в първите дни след раждането. Не съм имала странични ефекти. Наистина никаква кърма не тръгна.

# 694
Аз съм в дилема . Не съм сигурна дали искам да кърмя . На много от вас може и да ви се стори странно , та даже и ненормално,  но имам проблем с мисълта за кърмене .
Знам , че е нещо чисто и е природно заложено , но го приемам не естествено.  Като блудство,  ненормално.  Като нещо гнусно и неприятно.  Знам , че е само в главата ми и не са така нещата , но ми е трудно да се самонавия.
Та , затова четох как се спира кърмата , непосредствено след раждането ти бият инжекция и ти дават хапчета .

# 695
Щом така го мислите ,няма смисъл да се насилвате и стресирате заедно с бебето .Не всичко е на всяка цена .За мен това беше най-хубавите период и нямам търпение пак да го повторя .Най-тежко ми беше ,когато трябваше да я отбия на 1г и 5 месеца ,тогава сърцето ми се късаше ,като знаех че мога да я успокоя за секунди само като и дам гърдата .

# 696
Споделих абсурдните си мисли със сестра ми , оказа се , че тя също по този повод не е кърмила.  Според нея това са семейни травми и липса на близост с майка ни. Съветва ме да пробвам да кърмя , да избяга от тази тежест.  Искам най-доброто за детето,  а кърмата е .
Според мъжа ми като видя бебето ще преценя най-добре , да не го мисля от сега .

# 697
Моят съвет е да не тръгвате от сега с мисълта, че няма да кърмите, като настъпи момента ще прецените.
Аз исках да кърмя и си бях сложила таван 1 година. Обаче тази една година стана 2 години и 2 месеца. Това е едно от нещата, за които много се радвам, че успях.

# 698
Присъединявам се към останалите. Изчакайте да родите и така преценете.
Има случаи, в които много искаш да кърмиш, а има пречки, така че не се настройвайте.

# 699
Според нея това са семейни травми и липса на близост с майка ни. Съветва ме да пробвам да кърмя , да избяга от тази тежест. 
Абсолютно е права. Добре е да обърнеш внимание на травмите си от детството, защото те много ще натежат при отношенията ти с детето и начина, по който го отглеждаш и възпитаваш, и съответно ще травмираш и него, ако не вземеш мерки. Без терапия или някаква форма на self-help терапия нещата... няма да се развият по желания от теб начин.

# 700
Аз не обичам да ми докосват гърдите, пък за зърната да не говорим... Мислих си, че така ще се чувствам и с детето и не си представях да кърмя, обаче си наложих да опитам. Приятелка ме убеждаваше, че едното и другото усещане нямат нищо общо и е факт. В нито един момент не съм се чувствала зле, защото кърмя. Дори ми беше сравнително приятно, особено първите месеци. Не мога да кажа, че ми е било любимото занимание с детето. Кърмих го 1г и 4м, отказването беше взаимно. На него не му се сучеше вече, а на мен не ми се кърмеше.
Според мен е нормално да минаваме през подобни мисли, но пък е важно да сме достатъчно разумни и да не пишем края на историята преди дори да е започнала.

Общи условия

Активация на акаунт