Термин Декември 2025 👶

• 37 051
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, моят АГ ме посъветва да си взема направление за ЖК, когато вляза в 10г.с., след третия ми преглед при него. На мои познати им се струва странно, защото те са си взели в 5-6г.с, след първият им преглед. На 20.05 имам още един УЗ преглед и след това ще насочим и дата за ФМ и БХС. Вие как се справяте с леките притеснения дали всичко е наред? Аз се радвам, но все още много тихо, въпреки,че вече съм в 8г.с +4 дни и не смея да се запиша за каквито и да е прегледи все още.

# 106
На нас доктора този ни препоръча аз си мислех за един друг стандартен ,но той препоръча разширен .
Какво ме притеснява ,просто го мисля че ако излезе нещо ,не знам как ще се разделя с бремеността .Просто е някаква психическа сега борба ,този страх .

Така е, има го и това. Но пък замислете се, ако всичко е наред? Следващите месеци ще сте много по- спокойни 🤍 И на мен гаранция че сърцето ми ще подскача преди да видя резултата, но в живота съм така, предпочитам да съм информирана и да мога да взема решение, а не да бъда поставена пред свършен факт. А тук говорим за човешки живот.

# 107
Благодаря Heart
На нас доктора този ни препоръча аз си мислех за един друг стандартен ,но той препоръча разширен .
Какво ме притеснява ,просто го мисля че ако излезе нещо ,не знам как ще се разделя с бремеността .Просто е някаква психическа сега борба ,този страх .

Така е, има го и това. Но пък замислете се, ако всичко е наред? Следващите месеци ще сте много по- спокойни 🤍 И на мен гаранция че сърцето ми ще подскача преди да видя резултата, но в живота съм така, предпочитам да съм информирана и да мога да взема решение, а не да бъда поставена пред свършен факт. А тук говорим за човешки живот.

# 108
Здравейте, нова съм в групата, а и в сайта. Първа бременност ми е. Пожелавам лека бременност и здрави бебета на всички Simple Smile

Искам да попитам дамите, които използват утрогестан вагинално (ако има такива) колко време след поставянето на глобулите лежите и не ходите до тоалетна ? Имах кървене в самото начало на бременността и когато ми ги изписаха имах съвсем други притеснения и не помислих нито за лежане, нито за това, че капсулите се стапят и т.н.

И друг въпрос > вие имате ли леки болки в корема ? Не постоянни, а леко като опъване или спазми ниско долу, които отшумяват доста бързо.

Имам час другата седмица, но все пак реших да попитам.

Успех на всички !

# 109
IceIceBaby аз ги слагам 2х2. Лежа около 15-20 мин , а до тоалетна поне час не ходя.
Имам леки болки - 10 г.с. съм , нормално е и не приемам нищо за сега (може нош-па при нужда , но за сега е търпимо) Simple Smile успех и не се притеснявай

# 110
И аз имам такива болики, спазми и усещания. Днес например почти цял ден усещам едно опъване в една и съща точка. Аз съм в 8+6, но бременността ми е инвитро и ме е много страх да не я изгубя. Наистина… почти всеки ден живея в пълен страх и това ми пречи на ежедневието доста. Вие как се справяте с тези мисли? Отделни от това имам много силно и постоянно гадене от сутрин до вечер, горчив вкус в устата и почти нищо не мога да ям

# 111
С ужасни страхове съм и аз. Не успявам да се насладя засега. Само мисля какво може да се обърка, ще се обърка ли, всичко наред ли е, ще бъде ли и т.н. Мислих, че ще го преживявам по много по- различен начин, но уви...
Нашето бебе е от естествени опити, но две години го чакаме.
8 + 4 дни съм аз и пия но шпа за крампите, изписано ми е от АГ три пъти на ден. Пия и утрогестан, понеже съм с отлепване и зацапване. И гадене имам... Абе... 😅

# 112
Много го мисля и аз .Един ден бях щастлива вчера,че всичко е наред и като ми казаха ела след 1 месец ...........
Мисля го защото имам загуби едновременно добре че малкия ми син ми прекъсва мислите с постоянното мрънкане .
Всичко ще е наред Heart .Още малко да минем третия месец .

# 113
Дай Боже всички да имаме здрави бебета на финал декември, независимо през какви трудности преминаваме. Аз така си казвам… пожелавам го на всички ви!

# 114
Здравейте, нова съм в групата, а и в сайта. Първа бременност ми е. Пожелавам лека бременност и здрави бебета на всички Simple Smile

Искам да попитам дамите, които използват утрогестан вагинално (ако има такива) колко време след поставянето на глобулите лежите и не ходите до тоалетна ? Имах кървене в самото начало на бременността и когато ми ги изписаха имах съвсем други притеснения и не помислих нито за лежане, нито за това, че капсулите се стапят и т.н.

И друг въпрос > вие имате ли леки болки в корема ? Не постоянни, а леко като опъване или спазми ниско долу, които отшумяват доста бързо.

Имам час другата седмица, но все пак реших да попитам.

Успех на всички !
Аз също приемам утрогестан сутрин и вечер вагинално, вечер като си легна, но сутрин ставам около час преди да стана за работа, за да си го сложа и да полежа 1 час, за да се усвои. През дена после и без това малко изтича. Аз съм в 7 г.с. и имах съвсем леки спазми като ПМС, но отминаваха бързо и и дори от няколко дни нямам изобщо. Нормални са.

Момичета, вие при кого сец следите? Препоръчаха ми д-р Иван Вецев - Шейново. Дали някоя е при него и имате ли впечатления?
ФМ ще я правя при д-р Станулов в МЦ Доверие.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 21:08 от Flower 5

# 115
С ужасни страхове съм и аз. Не успявам да се насладя засега. Само мисля какво може да се обърка, ще се обърка ли, всичко наред ли е, ще бъде ли и т.н. Мислих, че ще го преживявам по много по- различен начин, но уви...
Нашето бебе е от естествени опити, но две години го чакаме.
8 + 4 дни съм аз и пия но шпа за крампите, изписано ми е от АГ три пъти на ден. Пия и утрогестан, понеже съм с отлепване и зацапване. И гадене имам... Абе... 😅

Благодаря за отговорите и куража, момичета ! Simple Smile

аз също съм ужасно изплашена. Нашите опите продължиха малко повече от година като аз съм с доказан проблем и вече бяхме започнали с изследванията и документите за инвитро и то се случи.
Буквално откакто съм видяла положителен тест не съм се зарадвала и минута. Само страх и притеснения. Забранила съм и на приятеля ми да се радва и изобщо да споменава, че съм бременна. Голяма напрежение се създава и във връзката. Не знам как да опиша всичко. Наистина чак ми е гузно, че не се радвам, но просто ме е страх Sad

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 22:01 от IceIceBaby

# 116
Престраших се и аз да се запиша в тази тема. Виждам, че много други мами са като мен и се притесняват за всичко в момента.
Първа бременност ми е и ми сложиха термин 18-ти декември. Точно днес влязох в 8-ма седмица и времето минава толкова бавно. Минах си иначе първия преглед преди 2 седмици видяхме всичко - малката точица и чухме сърцето. За жалост имах и леко отлепване на плодния сак.
Другата седмица ще ми е втория преглед и толкова много се притеснявам и се моля всичко да е наред.

Много се надявам да се съберем повече бъдещи мами и стискам палци всички да стигнем до успешен и щастлив финал.

# 117
Здравейте, момичета. Включвам се и аз.
 В 8 г.с + 4 дни. Първа бременност, на 31 г.съм.  Днес бях на преглед за 2-ри път.
Ходя на частно при гинеколог,  но сега ме посъветва да се направи пренатален тест, биохимичен скрининг, след което да отида при АГ, работещ със здравна каса за регистрация и проследяване на бременност. С ММ се чудим дали не е по-добра опция да се регистрира и следи бременността в частна или получастна клиника.
От началото и към момента симптомите, които ме мъчат са леко замайване от ниското кръвно налягане,  силна умора и доста силни контракции от време на време (особено при раздразнение или физическа преумора). Гинекологът ме посъветва да приемам no spa ,когато получа контракции и при първа възможност да остана в покой (сиреч да си полегна)
Раздразнителността си я дължа на това, че значително намалих цигарите преди да забременея, а след като разбрах категорично спрях да пуша. Фолиева киселина приемам в момента, както и може би 2-3 месеца преди да зачена. Доколкото четох, питах и се информирах е от изключително значение.
Също така силно ме интересува как се процедира с болничен по време на бременност, кога смятате,че е редно да се уведоми работодател и съответно да се прекъсне работата? На работното ми място е леко напрегнато и е свързано с огромен човекопоток.От време на време получавам въпросните контрактции и по време на работа. Все още не съм уведомила работодател, водейки се от това, че все още не е регистрирана бременността.
Дали правилно съм разбрала, че трябва да взема направление от ЛЛ за "женска консултация "/"регистриране на бременност"?

# 118
Днес бях на преглед, както ми беше лошо и вече се бях отчаяла с това гадене, така като го видях това фъстъче всичко ми мина. Докторката успя да го хване как мърда, рита с крачета, повдига дупе, направо ми разтопи сърцето. А пък мъжът ми за първи път присъства на преглед, че с каката беше Ковидно време и не пуснаха, беше супер вълнуващо и емоционално. Сега вече чакам феталната морфология с нетърпение. Междувременно ще трябва да мина  за всеки случай и през кардиолог, че напоследък се появи сърцебиене и доста учестен пулс, та сега още една тревога....
Дано всичко при всички е наред и да си гушкаме здрави, пухкави бебчета през декември.

# 119
Аз също съм вече с учестен пулс - 100/106 днес видях , Попринцип съм с ниско кръвно 90/60 днес бях 125/75 . Но доста близки до мен мамита казаха че е напълно нормално пулс до 110

Днес бях на преглед, както ми беше лошо и вече се бях отчаяла с това гадене, така като го видях това фъстъче всичко ми мина. Докторката успя да го хване как мърда, рита с крачета, повдига дупе, направо ми разтопи сърцето. А пък мъжът ми за първи път присъства на преглед, че с каката беше Ковидно време и не пуснаха, беше супер вълнуващо и емоционално. Сега вече чакам феталната морфология с нетърпение. Междувременно ще трябва да мина  за всеки случай и през кардиолог, че напоследък се появи сърцебиене и доста учестен пулс, та сега още една тревога....
Дано всичко при всички е наред и да си гушкаме здрави, пухкави бебчета през декември.

Общи условия

Активация на акаунт